Co takhle ho zkusit podtaktovat a když půjde dolu výkon = brzdí to on. Dále pak se to dá poznat třeba z MSI afterburneru, když je GPU load během hraní pod 99%, brzdí to v té konkrétní hře CPU.
DOC_ZENITH> Spíš se zajímám o to, jak to vypočítat či zjistit bez toho, abych tu GK vlastnil
Jeltík> Nejde o můj PC, rád bych to věděl obecně...
Ale jinak mám HD4770 FORMULA a Phoenom II X2 550 Black Edition, oboje bez OC
Dobrý den,
narazil jsem na tohle vlákno a rád bych si to oveřil na svém starším PC na platformě LGA 775 kde provozuji ATI radeon 3850, 1024 MB DDR3.
PC používám spíše pro zábavu, nikoliv však výhradně na hry, ale spíše film, hudba, fotografie. Na nové hry to již není.
Procesor je osazen Core2Duo E8400@3.0 který ale bez problému dostanu na 4.0Ghz. Bude na tomto taktu brzdou pro zapůjčenou ATI radeon 6950 2GB? Případně flashnutou na 6970?
Kartu zatím nemám doma, proto píšu toto vlakno. Do budoucna bych asi chtěl koupit nové PC na nové platformě IVY bridge. Otázka zní kdybych instaloval 6950/6970 předpokládám, že si ještě solidně zahraju? O kolik bude FPS nižší než třeba na Corei5-2500 3.3Ghz (procesor bez K, bez OC)
Díky za nějaké info. Jestli má cenu zkoušet mě nezajímá. Je mi jasné že ty dvě jádra se asi pěkně zapotí.
trance4ever píše:Dobrý den,
narazil jsem na tohle vlákno a rád bych si to oveřil na svém starším PC na platformě LGA 775 kde provozuji ATI radeon 3850, 1024 MB DDR3.
PC používám spíše pro zábavu, nikoliv však výhradně na hry, ale spíše film, hudba, fotografie. Na nové hry to již není.
Procesor je osazen Core2Duo E8400@3.0 který ale bez problému dostanu na 4.0Ghz. Bude na tomto taktu brzdou pro zapůjčenou ATI radeon 6950 2GB? Případně flashnutou na 6970?
Kartu zatím nemám doma, proto píšu toto vlakno. Do budoucna bych asi chtěl koupit nové PC na nové platformě IVY bridge. Otázka zní kdybych instaloval 6950/6970 předpokládám, že si ještě solidně zahraju? O kolik bude FPS nižší než třeba na Corei5-2500 3.3Ghz (procesor bez K, bez OC)
Díky za nějaké info. Jestli má cenu zkoušet mě nezajímá. Je mi jasné že ty dvě jádra se asi pěkně zapotí.
To bude různé u každé hry,ale určitě si sním zahraješ.
Např. v BF3 pojede grafika tak na max 65%
Ano, obecne ma Core2 horsi vykon jak Phenom 2, takze je to jeste horsi nez kdyby si mel Phenom 2 X2 na 4GHz.
trance4ever píše:Dobrý den,
To bude různé u každé hry,ale určitě si sním zahraješ.
Např. v BF3 pojede grafika tak na max 65%
S BF3 jsem ani nepočítal, něco málo jsem o tom početl shledl pár benchmarků a podle všeho zrovna u výše zmiňovaného BF3 měl být právě ten problém kdy by procesor nestíhal "krmit" GPU.
Ještě se zeptám má někdo praktické zkušenosti kombinace LGA 775 procesoru (2 jádra) a highend grafiky? Protože jestli si ještě zahraju, můžu vklidu vzít tu 6950 za dobrý peníz. Což si myslím že by se mi vyplatilo.
Tak tahle situace by platila v MP, v singlu si myslím i ten Battlefield 3 máš šanci celkem dobře zahrát Ale i tak, ta grafika bržděná bude a neukáže svůj úplný potenciál..
PC:CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
To je mi jasný, no uvidím víc až to odzkouším zkusím to nějak rúzně nataktovat/podtaktovat zda li se hne FPS. Každopádně jsem hodně natěšenej na Ivy bridge procíky. Pak už budu moct hrát jedna báseň. Otázkou pro mě ale stále je cena, jak uvádí že má být stejna se Sandy bridge, přitom tam je co jsem četl až 30% narůst výkonu. Nějak se mi to nezdá.
Dobrej večer, vlastnim zatím ještě phenom II x4 945 @ 3,45 GHz s kartou AMD HD6950 , ram mám 2x 2 gb zeppelin 800mhz DDR2 , zdroj fortron blue storm 500W (max 550W)
měl jsem tu topic kde jsem řešil že se mi hra seká, vyndal jsem další modul ramek a pomohlo to, jenže ted mi přijde že se to zas seká, tak napíšu sem - brzdí phenom tu kartu ? jestli ano, může někdo poradit kterej aktuální intel by mě mohl zajímat ? hledám nejlepší poměr cena výkon, něco co je papírově identický s tim phenomem ale funguje jak má, jen se v intelech nevyznám takže když kouknu na ceny tak vidim mezi i7 jeden cpu za 15000 druhej za 6000.
LoCo99: teraz som to nejako nepobral. ", vyndal jsem další modul ramek a pomohlo to" To si akože vybral jeden 2 GB Kit a teraz frčiš na 2 GB RAM? A ako sa to seká su to lagy alebo poklesy FPS k nehratelným hodnotám?
jsou to záseky, fps je v pohodě, ne, vyndal jsem ramky který jsem měl zpojený s těma co mam ted (tzn že ted běžim už jen na 2x2 gb , předtim jsem měl 2x2 + 2x1)
Přes afterburner si můžeš nastavit, aby ti to ukazovalo kolik % máš vytížení GPU. Podle toho zjistíš jestli ji CPU nebrzdí.
Dobrý poměr cena/výkon má určitě i5 2500k
LoCo99: BF3 je relativne naročná hra na RAM. Daj si tam 64 bit OS a viac ako 4 GB RAM ak tamto povodne zapojenie blblo tak kup 2x4 GB RAM. Pri 4 GB RAM je BF3 onicom, nehratelny na velkých mapach pri 8 GB nemam problém.
jo asi koupim místo i5tky další 2x 2gb zeppeliny, ted jsem zkoušel ten afterburner a gpu usage je max 98% ale běží nad 80% při bF3, asi to bude těma ramkama.... předtim jsem měl 6gb ram ale jiný moduly, takže se asi nějak hádaly protože ty záseky byly ještě horší