Problém s PC (napětí v USB i klávesnici i po vypnutí)

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
ronnie2
Nováček
Nováček

Problém s PC (napětí v USB i klávesnici i po vypnutí)

Příspěvek od ronnie2 »

Zdravím, měl bych jeden vážný problém, snad mi někdo z vás dokáže poradit, či nasměrovat správným směrem.

Před vánoci jsem si "obnovoval" svoji starší PC sestavu.

Koupil jsem novou základní desku AS Rock P4i945GC, nový zdroj EuroCase 450W, nové RAM paměti Kingston DDR2 667 SDRAM. Procesor jsem použil svůj starší Intel Pentium 4 3,0 GHz, grafika je taky starší NVIDIA GeForce 7600 GT (256 MB).

Systém je windows 7 Home Premium

Přikládám níže i odkaz na výpis z Everestu:

Kód: Vybrat vše

http://ulozto.cz/xpBmdwA/pc-sestava-txt

MŮJ PROBLÉM:
Problém spočívá v tom, že mi asi po měsíci fungování sestava začala nějak blbnout, občas nešla vůbec zapnout, nebo po zapnutí a nabíhání windows se sestava najednou vypnula. Tak mě napadlo že je to buď zdrojem, nebo odešlo tlačítko na skříni pro zapínání PC. Tak jsem odpojil zdroj a paměti i grafiku a opět připojil, pak jsem na skříni vyměnil tl. reset za power (reset skoro nepoužívám). No asi to pomohlo, sestava se už dá zapínat normálně.
Ale znepokojuje mě, že když se PC vypne (vypnutí v systému windows - zdroj i HDD jsou vypnuté), tak je neustále pod napětím klávesnice s myší a i USB porty! Na klávesnici mi pořád svítí LEDKA a když připojím do USB portu třeba telefon nebo MP3 přehrávač, začne normálně jeho nabíjení! A to vše při vypnutém PC (vypnutí ze systému Windows), nikoliv odpojení od sítě (vypínačem na zdroji či vytažením kabelu ze zásuvky).

Nevíte někdo prosím, v čem by mohl být problém? Není třeba na základní desce jěště něco přenastavit nějakými jumpery? Nebo je to na reklamaci nějaké komponenty (poraďte jaké)? Či by to mohlo mít nějakou souvislost s nastavením řízení spotřeby ve Windows 7? Nebo něco v biosu?
Dost mě tento problém vadí a moc rád bych ho vyřešil.

Moc vás prosím, poraďte mi někdo co s tím...díky moc!!!
Naposledy upravil(a) ronnie2 dne ned 4. bře 2012, 19:56, celkem upraveno 1 x.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Problém s PC (napětí v USB i klávesnici i po vypnutí)

Příspěvek od Butch »

Dodatecne napajeni USB po vypnuti se resi budto v biosu nebo jumpery na desce(zjistis v manualu). Hledal bych tam.
Pokud ti comp krome tohodle zlobi i jinak vymenil bych zdroj za nejakej kvalitnejsi.
EC jsou shity, stejne tak LC power, Xilence...nasly by se i dalsi "skvele" znacky.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
ronnie2
Nováček
Nováček

Příspěvek od ronnie2 »

a co ta klávesnice a myš? je normální že oboji je napájeno i po vypnutí? Klávesnice s myší mají konektory PS2.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Vyhod tu parodii na zdroj jak nejrychleji to jde............
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Ano, zalezi na konkretnim nastaveni biosu nebo primo na desce pomoci jumperu.
Pamatuji si bezne ze compum svitily mysky, to byly jeste ps2 a kb. Ale to uz je par let dozadu kde byly nejake stare desky a bylo to by default zapnute. Vse je o nastaveni...
Jedna z veci kvuli ktere jde do komponent stava je fuknce zapnuti pocitace pomoci stisku tlacitka mysi nebo klavesnice.
Ale dost casto se nejdrive musi prehodit jumper a pak jeste donastavit v biosu.

Takze mrkni do manualu, tam vse bude.

Dalsi vec ze to muze byt zdrojem a muze posilat nejake ruseni do desky a i kdyz budes mit vsechny funkce na zapinani vypnute tak to bude delat....
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

To že po vypnutí jsou stejně USB/PS2 konektory pod napětím je úplně normální u hodně desek. Jak už tu padlo, někdy se to dá vypnout většinou v BIOSu. Klidně to může být pojmenované jako "Wake on PS2" atd..
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
ronnie2
Nováček
Nováček

Příspěvek od ronnie2 »

Díky, zkusím ještě ty JUMPERY, našel jsešm v manuálu toto:

The illustration shows how jumpers are setup. When the jumper cap is placed on pins, the jumper is "Short". If no jumper cap is placed on pins, the jumper is "Open". The illustration shows a 3-pin jumper whose pin1 and pin2 are "Short" when jumper cap is placed on these 2 pins.

Short pin2, pin3 to enable +5VSB (standby) for PS/2 or USB wake up events.

Note: To select +5VSB, it requires 2 Amp and higher standby current provided by power supply.

Bohužel je vše anglicky, ale jestli jsem si to tak nějak přeložil dobře, tak bych měl mít spojené jumpery 1 a 2, aby se USB i PS/2 vypnuly spolu s počítačem. Přikládám obrázky z manuálu. Je to tak správně?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
ronnie2
Nováček
Nováček

Příspěvek od ronnie2 »

Díky, vyřešeno pomocí JUMPERU na MB. V biosu jsem žádné konkrétní nastavení týkající se USB-PS/2 napájení nenašel. Ale už je to OK, po vypnutí již není napájeno USB ani PS/2.

Jěště jednou díky...všem za názory...

btw zdroj zatím nezlobí, je v záruce, takže pokud začne "kravnout" okamžitě ho nesu reklamovat do ALZY..snad mi ale dají jinej, za příplatek, už nechci EUROCASE ;-)

Jakej zdroj 450W tak kolem 1000kč bych měl zvolit? Doporučíte mi něco? díky...
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“