Před vánoci jsem si "obnovoval" svoji starší PC sestavu.
Koupil jsem novou základní desku AS Rock P4i945GC, nový zdroj EuroCase 450W, nové RAM paměti Kingston DDR2 667 SDRAM. Procesor jsem použil svůj starší Intel Pentium 4 3,0 GHz, grafika je taky starší NVIDIA GeForce 7600 GT (256 MB).
Systém je windows 7 Home Premium
Přikládám níže i odkaz na výpis z Everestu:
Kód: Vybrat vše
http://ulozto.cz/xpBmdwA/pc-sestava-txt
MŮJ PROBLÉM:
Problém spočívá v tom, že mi asi po měsíci fungování sestava začala nějak blbnout, občas nešla vůbec zapnout, nebo po zapnutí a nabíhání windows se sestava najednou vypnula. Tak mě napadlo že je to buď zdrojem, nebo odešlo tlačítko na skříni pro zapínání PC. Tak jsem odpojil zdroj a paměti i grafiku a opět připojil, pak jsem na skříni vyměnil tl. reset za power (reset skoro nepoužívám). No asi to pomohlo, sestava se už dá zapínat normálně.
Ale znepokojuje mě, že když se PC vypne (vypnutí v systému windows - zdroj i HDD jsou vypnuté), tak je neustále pod napětím klávesnice s myší a i USB porty! Na klávesnici mi pořád svítí LEDKA a když připojím do USB portu třeba telefon nebo MP3 přehrávač, začne normálně jeho nabíjení! A to vše při vypnutém PC (vypnutí ze systému Windows), nikoliv odpojení od sítě (vypínačem na zdroji či vytažením kabelu ze zásuvky).
Nevíte někdo prosím, v čem by mohl být problém? Není třeba na základní desce jěště něco přenastavit nějakými jumpery? Nebo je to na reklamaci nějaké komponenty (poraďte jaké)? Či by to mohlo mít nějakou souvislost s nastavením řízení spotřeby ve Windows 7? Nebo něco v biosu?
Dost mě tento problém vadí a moc rád bych ho vyřešil.
Moc vás prosím, poraďte mi někdo co s tím...díky moc!!!