GTX560 - info, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: GTX560 - info, recenze, zkušenosti

Příspěvek od Krteq »

Bohužel, je to "standardní" chování. Můžeš zkusit toto:
havli píše:Jeste muzes zkusit tohle: http://httputility.com/article/dual-mon ... ing-nvidia

Ja to pouzivam na GTX460 a idle takt je normalne 50MHz. Treba zafunguje i na 590. :)
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

tielka píše:Zajímavé je že MSIčka mají minimální problém s bf3 8) čím to asi bude .... :)
Opravdu ? Mas v ruce nejakou statistiku ? V BF3 maji totiz problem GTX560Ti bez ohledu na vyrobce at je to Gigabyte, ASUS nebo MSi. Cim to asi bude ?
Vokys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vokys »

Krteq píše:Bohužel, je to "standardní" chování. Můžeš zkusit toto:
havli píše:Jeste muzes zkusit tohle: http://httputility.com/article/dual-mon ... ing-nvidia

Ja to pouzivam na GTX460 a idle takt je normalne 50MHz. Treba zafunguje i na 590. :)

dik uz to funguje
i5 2500K @ 4ghz 1,18V ,GELID Solution Tranquillo,ASUS P8P67-M-PRO,Kingston HyperX Blu 8GB (2x4GB) DDR3 1600 XMP,GIGABYTE GTX 560 Ultra Durable OC 1GB
Killer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Killer »

Nevite nekdo, zda Arctic Accelero Twin Turbo Pro II pasne na Gainward 560Ti Phantom? Gainward ma druhe DVI ve druhem slotu nad tim prvnim, tak zda to neni problem.
1) ASUS H97-Pro, Core i5 4590 3.3GHz, Gelid Tranquilo rev.2, 2x8 GB RAM Crucial Balistix Sport DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, 128 GB SSD Crucial MX100 + 1TB WD Blue, Asus Xonar DG, 550W Seasonic S12G, Corsair Obsidian 550D
coyd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od coyd »

pokud muzu za sebe tak jsem zadny problem u bf3 nezaznamenal slape to jak po masle.. obecne grafickym cipem to asi nebude.. mozna nejaka spatna revize nebo tezko rici, kazdopadne bych u vsech karet zkusil pro jistotu zvysit napeti treba o 0,1V a nebo naopak snizit takty jak pameti tak jadra trebas o 50mhz pokud to bude blbnout porad tak smula nebo reklamace
CPU: AMD Ryzen 7 5700X@4,5GHz MB: ROG Strix X570-I Gaming GPU: Inno3D GeForce RTX 4070 TiS (1,0V)
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
CPU cooler: Corsair H100x Monitor: 34" 2K UltraWide Dell Alienware AW3423DWF
metalEATER
Nováček
Nováček

Příspěvek od metalEATER »

Dobrý večer,
tak nějak jsem to tady pročetl, ale stále jsem se nedověděl, kterou kartu byste doporučovali.
Já osobně mám spadeno na tuhle -> http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0BX6O216D8 , ale jsem ochoten jít i o trochu výš s cenou. Samozřejmě mi jde o výkon a zároveň tichý ventilátor. Děkuji za odpověď
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

metalEATER píše:Dobrý večer,
tak nějak jsem to tady pročetl, ale stále jsem se nedověděl, kterou kartu byste doporučovali.
Já osobně mám spadeno na tuhle -> http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0BX6O216D8 , ale jsem ochoten jít i o trochu výš s cenou. Samozřejmě mi jde o výkon a zároveň tichý ventilátor. Děkuji za odpověď
Myslím že celkem dobrá volba, podle mě nemá cenu kupovat zbytečně drahé OC edice, když si to můžeš udělat sám.
Nebo http://interlink.tsbohemia.cz/graficka- ... 22191.html ,ale je to celkem jedno klidně tu gigabajtku :)
coyd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od coyd »

Tichy chladic je bohuzel u vsech vyrobcu spise zbozne prani (mluvim o zatezi) pokud bys chtel opravdu neco ticheho musel by sis nejaky dokoupit (nebo si alespon pohrat s vlastnim profilem v afterburneru)
CPU: AMD Ryzen 7 5700X@4,5GHz MB: ROG Strix X570-I Gaming GPU: Inno3D GeForce RTX 4070 TiS (1,0V)
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
Vokys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vokys »

tak mam kartu viz podpis a mel jsem drivery 285.62 whql a v bf3 jsem neviděl nějaky artefakty. maximalne 1x za hodku blikalo neco malinkyho kdesi a to jsem bral jako vlastnost a ne chybu.
ted jsem updatoval na posledni drivery 295.73 a stava se mi ze mi obcas pres celou obrazovku blikne cerny artefakt. jako bejvalo kdy se prehnal OC pameti.
karta mi jede na def. teplota je max kolem 75
nastaveni bf3 mam na 1920x1080xhigh
vyuziti pameti na grafice mam kolem 890-910MB
i5 2500K @ 4ghz 1,18V ,GELID Solution Tranquillo,ASUS P8P67-M-PRO,Kingston HyperX Blu 8GB (2x4GB) DDR3 1600 XMP,GIGABYTE GTX 560 Ultra Durable OC 1GB
Killer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Killer »

Vokys píše:tak mam kartu viz podpis a mel jsem drivery 285.62 whql a v bf3 jsem neviděl nějaky artefakty. maximalne 1x za hodku blikalo neco malinkyho kdesi a to jsem bral jako vlastnost a ne chybu.
ted jsem updatoval na posledni drivery 295.73 a stava se mi ze mi obcas pres celou obrazovku blikne cerny artefakt. jako bejvalo kdy se prehnal OC pameti.
karta mi jede na def. teplota je max kolem 75
nastaveni bf3 mam na 1920x1080xhigh
vyuziti pameti na grafice mam kolem 890-910MB
No nevim, ale brat za bernou minci jednu hru. Zkousel jsi i neco jineho narocneho? Napr. Zaklinace 2, SWTOR a tak? To muze byt i problem driveru, proto ja se ridim heslem kdyz to funguje, tak se v tom nevrtej a drivery updatuju klidne i jednou za dva roky. Doposud se mi to vzdy vyplatilo.
1) ASUS H97-Pro, Core i5 4590 3.3GHz, Gelid Tranquilo rev.2, 2x8 GB RAM Crucial Balistix Sport DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, 128 GB SSD Crucial MX100 + 1TB WD Blue, Asus Xonar DG, 550W Seasonic S12G, Corsair Obsidian 550D
Vokys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vokys »

ja hraju jen bf3 a obcas si dam world of tanks ale to je sprasena hra co se tyka enginu.
asi hodim drivery z5 a uvidime
white_wolf
Nováček
Nováček

Příspěvek od white_wolf »

Zdravím,

mám takový "problém". Mám kartu Gigabyte GTX 560 na defaultních taktech 830/4008. Pro 3D (BF3) přetaktovávám zatím na 880/4200, při vyšších taktech háže v BF3 artefakty.
Teď k problému: zpočátku byly teploty do 80° při plném vytížení v BF3, ale poslední dobou (kartu mám cca měsíc) lezou teploty až na 90 - 94°C. Ovladače mám 295.73.
Ve skříni (Thermaltake Mambo) je "uklizeno", kabely jsou srovnané, v zatížení jedou větráky na kartě naplno.
V idle jsou teploty kolem 32°C.
Je to normální, nebo mám začít něco řešit?

Díky za odpověď
coyd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od coyd »

zkus kartu prepastovat a taky kolik jsi zvedal napeti pri taktovani jestli uz jsi to neprehnal.. ono i tech puvodnich 80 uz je na hrane predpokladam ze nejaky gpu stress test (furmark) by kartu zahral jeste vic nez bf3 takze bude neco spatne
white_wolf
Nováček
Nováček

Na napětí jsem vůbec nešahal, mám tu kombustor, tak to zkusím projet v něm. Jinak tedy zkusím novou pastu, snad tím něco nepodělám (ještě jsem g.k. nikdy nerozmontovával :))
Jakou pastu bych tam měl nejlépe dát?

díky
Naposledy upravil(a) white_wolf dne úte 28. úno 2012, 20:36, celkem upraveno 1 x.
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

A tak to bych tipnul na zasraný chladič.. :)
white_wolf
Nováček
Nováček

Za necelý měsíc? :) ALe možné to je, na pohled to nevypadá (ale taky je tam prd vidět :)), ale zkusím jí vyndat a pořádně profouknout co to udělá.

\\edit: tak chladič byl krásně čistej, takže tím to není :)
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

80st. v BF3 je naprosto redy, ale těch 94st. už tolik ne..., zkus přepastovat a znovu dotáhnout chladič a zvyš airflow ve skříni.... jiná možnost asi neni.... já osobně bych to řešil ( kvůli tichu ) namontováním alternativního chladiče a byl by pokoj, ale je to další investice....
coyd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od coyd »

tak tak ja mam gelid icy vision a v bf3 jsem kolem 50st pri napeti 1,1V :) pasta je dobra ta od noctuy treba nebo arctic cooling mx
white_wolf
Nováček
Nováček

Hmm, tak jsem kartu vyndal, odmontoval chladič, sundal megavrstvu pasty co tam byla, dal tenkou vrstvu nové pasty a bylo to ještě horší (teploty v zátěži okamžitě ke 100°C, poté jsem furmark vypnul).

Chladič doléhá na GPU z větší části pomocí heatpipe a není to v rovině (obrázek jak to vypadá), dal jsem tedy na druhý pokus více pasty, výsledek byl o kousek lepší (na 100°C v kombusteru až po dvou minutách...), ale stále horší než původní řešení.
Máte nějaké rady, nebo se musí nějakou dobu počkat, než se pasta "zapeče"?

Jedná se konkrétně o kartu GIGABYTE N56GOC-1GI

Díky

//Edit: tak do třetice jsem to zkusil pořádně vyčistit a nanést znova tenkou vrstvu pastu, výsledek je ten, že po dvou minutách kombusteru jsem opět na 100°C (pro jistotu jsem teploty ověřil i v BF3 a tam jsou až k 98°C). Zítra vezmu kartu k našemu IT v práci a pokud ani ten nepomůže, tak jde na reklamaci.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Bud blbe nasazenej chladic a nebo odesli HP.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“