Přesun RAIDu na novou desku

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Privacy
Nováček
Nováček

Přesun RAIDu na novou desku

Příspěvek od Privacy »

Ahoj,

potřeboval bych poradit, zda se dá přenést SW RAID z jedné desky na druhou. Před pár lety jsou kupoval desku, na které mám RAID 0 (2x 2TB disky). Nyní jsem si pořídil novou desku (kvůli novější podpoře procesorů), ale chtěl bych přenést ten SW RAID z původní desky na novou. Disky jsou v pořádku, RAID za 3 roky provozu bez chyby. Ty disky jsou z 95% plné, proto bych nerad kupoval další 2x 2TB disky abych vytvořil nový RAID na nové desce a pak přesunul data z původního RAIDu na nový.

Neznáte někdo prosím způsob, jak fyzicky vzít 2 disky z původního RAIDu, zapojit je do nové desky a začít používat?

Díky :wink:
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Přesun RAIDu na novou desku

Příspěvek od X-COM »

Co to je za desky? Co se Intelu týká, tak jsou disková pole bez problémů přenosná.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Privacy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Privacy »

X-COM píše:Co to je za desky? Co se Intelu týká, tak jsou disková pole bez problémů přenosná.
Jsou to desky ASUS M4A785D-M PRO (původní) a ASUS M4A88T-M (nová).
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Mají i stejný SB, tak by přenos měl fungovat.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Privacy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Privacy »

Včera jsem se stavil pro tu desku, zapojil ji a připojil původní RAID pole. Kupodivu, nic se nemusí nastavovat, hned při prvním spuštění mi to řeklo, že je připojený RAID a všechno funguje.

Takže díky :D
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Mimochodem 4TB RAID0 je o držku.
Privacy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Privacy »

Mám to už cca 3 roky a zatím to běží bez problémů. Jsou tam 2x Samsung disky, spíše to slouží na odklad nepotřebných věcí, nebo při stříhání videa. Důležitý data tam nejsou a ty mám ještě zálohovaný.
RAID běží cca 15 hodin denně, zatím OK. Kolega má na stejný desce RAID z 2x1TB disků a má s tím věčně problémy. U mě zatím OK. Mám to hlavně kvůli součtu velikosti disků a taky tak trochu kvůli přenosový rychlosti. Na RAIDu je akorát rozstříhaný video.
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

V pohodě, jestli víš, co děláš, a nemáš tam nic důležitého.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“