Acer Emachines E442 - nejede

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
dj.dobo
Nováček
Nováček

Acer Emachines E442 - nejede

Příspěvek od dj.dobo »

Dobrý den,

mám problém s notebookem Acer Emachines E442.
Popíšu závadu od začátku:
Hrál jsem na něm nějaké hry během nichž mi začal blikat display, hru jsem vypnul a zdálo se být vše OK. Notebook jsem jen uspal, po hodině jsem ho chtěl probudit, ale nereagoval.
Dioda která při uspání blikala modře teď bliká oranžově.
Notebook se vůbec nezapne, jen po stisknutí tlačítka power se dioda rozbliká rychleji ale nic se neděje.
Nevíte někdo čím to může být?
Díky za každý nápad. Notebook už není v záruce a dávat se mi ho do servisu nechce když to možná bude nějaká banální oprava.
Games: Athlon X2 3800+@4800+, MSI 790XT G45, Radeon HD4730 512MB 625/900 @ 830/1020, Transcend AxeRam 2*1GB 800MHz, Samsung 160GB , F1 500GB ,Xilence 500W, Eizo FlexScan F930 21inch
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Acer Emachines E442 - nejede

Příspěvek od Highlander »

no, nechci ti kazit naděje, ale tohle nevypadá na žádnou banální záležitost (pokud se nejedná o nějakou momentální indispozici :)))). Jestli se po stisknutí tlačítka některá dioda několikrát rozblíká, a notebook nejde jinak zapnout, tak může bejt klidně něco na desce ve zkratu.

takhle těžko radit, dokud to člověk nerozebere, nevezme do ruky měřák a nezačne zjišťovat co a jak...

Naštěstí jsou tyhle Acery celkem jednoduchý, takže opravit sebekomplikovanější závadu není až zase takový problém.
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

co to znamena "blikal display"? jako ze se obcas snizilo podsviceni? pokud ano, muze byt problem v napajecim adapteru a ono "blikani" bylo zpusobeno prepinanim napajeni notebooku ze zdroje na baterii.

tomu by i nahraval fakt, ze ted pri pokusu o zapnuti dioda blika oranzove a notebook nejde zapnout. pomerne znacna cast notebooku totiz disponuje signalizaci vybiti baterie pri pokusu o zapnuti notebooku - obvykle tak, ze se notebook nezapne a nektera ze signalek (bud indikujici status baterie nebo zapnuti notebooku) nekolikarat vystrazne zablika.

moje rada:

- odpoj notebook od adapteru
- pripoj adapter do site a over, jestli na nem sviti kontrolka (pokud na nem nejaka vubec je). pokud nesviti, jsi doma, protoze je KO bud adapter nebo privodni snura.
- pokud kontrolka sviti nebo tam zadna neni, vezmi obycejny multimetr nebo voltmetr a zmer, jestli je na napajecim konektoru, ktery strkas do notebooku, nejaky napeti. melo by si namerit cca 19V
- jestli nic nenameris, jsi doma, jelikoz je KO adapter. pokud nameris, pro dalsi postup to chce minimalne pristup k napajecimu konektoru v notebooku aby si mohl promerit, zda neni preruseny vstupni filtr (pokud je jim konektor vybaven) popr.spojeni napajeci konektor <-> zakladni deska
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
dj.dobo
Nováček
Nováček

Příspěvek od dj.dobo »

Neblikalo podsvícení ale ,,celý" display.

Špatný adaptér bych vyloučil a vše kolem něj také.
Když se to stalo tak byla baterie plně nabitá, takže by to muselo z baterky normálně jet kdyby to bylo adaptérem.
Games: Athlon X2 3800+@4800+, MSI 790XT G45, Radeon HD4730 512MB 625/900 @ 830/1020, Transcend AxeRam 2*1GB 800MHz, Samsung 160GB , F1 500GB ,Xilence 500W, Eizo FlexScan F930 21inch
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

Občas jsem viděl, že dojde k tomu, že se "kousne" i/o controller na desce, pak to takového chování může dělat. Pomůže odpojit napájení - adaptér, hlavní baterii i tu zálohovací na mb.

Tento obvod není o moc víc než jednočipový mikropočítač, ve kterém běží program, který se může dostat do nedefinovaného stavu. Tento obvod řídí mimo jiné právě napájení atd...
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

petr_ píše:Občas jsem viděl, že dojde k tomu, že se "kousne" i/o controller na desce, pak to takového chování může dělat. Pomůže odpojit napájení - adaptér, hlavní baterii i tu zálohovací na mb.

Tento obvod není o moc víc než jednočipový mikropočítač, ve kterém běží program, který se může dostat do nedefinovaného stavu. Tento obvod řídí mimo jiné právě napájení atd...
jojo, to souhlasím, dělají to hodně některý IBMka a DELLy:)

Každopádně si myslím, že tohle ten problém nebude, to by ten notebook většinou nešel vůbec zapnout a ani kontrolka by neblikla. Tvářilo by se to jako úplná mrtvola.
dj.dobo
Nováček
Nováček

Příspěvek od dj.dobo »

No měl jsem to rozdělané do mrtě (opravoval jsem nalomený pant), ale žádnou baterii jsem tam neviděl.
hitman-47
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hitman-47 »

Pro tento notebook nabízím funkční použitou základní desku, vč. procesoru i spodního šasí. Cena dohodou.
Beckham_7
Nováček
Nováček

Příspěvek od Beckham_7 »

Zdravím, ta deska by se mi hodila... Je ještě k mání? Jestli ano, tak se určitě domluvíme :)
hitman-47
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hitman-47 »

Zdravím, už je pryč už mám jen nefunkční desku chladič větrák a cpu.
Beckham_7
Nováček
Nováček

Příspěvek od Beckham_7 »

Díky za odpověď, jak moc je deska nefunkční? Ani se nezapne?
hitman-47
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hitman-47 »

Nezapne. Vypadá to na problém s chipem
Beckham_7
Nováček
Nováček

Příspěvek od Beckham_7 »

Áááá tak to je na prd :( tak nic, ale i tak děkuji.
Beckham_7
Nováček
Nováček

Příspěvek od Beckham_7 »

A když se připojí nabíječka a baterie, tak nabíjí? A jako nezapne se vůbec, nebo jen nenajede post?
hitman-47
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hitman-47 »

Tak to už si nepamatuju..
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“