Ache píše:del42sa píše:otázka je jaký to bude mít vliv na microstutering

žádný, pokud se to bude chovat tak, jak upřesnil DOC. (speedstep)

Pff.... já si tim nejsem jistej. To uvidíme a bojim se že rencenzenti se na to vyserou, či hůře, bez zkoumání to daj do + jako vždy že, ti většinou MS a jiné zásadní věci nezkoumaj, hlavně že nám řeknou která karta žere víc v loadu (kor když jsou dnes všechny poměrně kusové a maj jiné default vcore že). Na tohle odpovim přesně až když si kartu sám otestuji, což bude na launch day, maximálně o pár dní později. CPU uměj přepínat takty aniž by museli "stopnout" aktuální činnost. To GPU zatím neuměly. Uvidíme no.
Ache píše:DOC_ZENITH píše: Pár texturepacků a fixů do Skyrimu a 1,5GB na GTX480 jsem naplnil jedna dvě.
Tak to zaplníš i obyč Crysisem 1 v 64bit verzri (kdy jsou načítány všechny textury a nestreamujou se postupně), ale že by se GTX580 chovala nějak hůře po zaplnění paměti se říct nedá. Tady se musí spoléhat na to jak efektivně pak karta paměť čistí a jaké textury dotahuje přes sběrnici. A mam z dřívejších dob vyzkoušeno (HD4850 vs. 8800GTS 512MB obě), že u NV v situacích kdy taková karta má renderovat i 1GB dat má nižší tendenci propadat se na nehratelnou hranici. Možná by se to tu na fóru dalo dohledat...
Jinak ale nic proti velké paměti nemam, hodit se hodí, ale v dnešní době tu kartu spíše prodražuje. 2GB na kepleru vidim jako dnešní optimum, případná 4GB verze - to hry nevyužijí.

Sem na keplera vzědavej, GTX580 je již preventivně pryč.

Bohužel nesouhlas. Cry engine se chová jinak, ten si prealokuje paměť a pak jí používá a uvolňuje jak se mu zachce. Typickej příklad, spustim si Crysis na Geforce GTS250 512MB a 1GB na obouch mi zabere plnou vram a pojede stejně dokud nezapnu AA. Ale to je Cry engine....
Ve skyrimu jakmile to těch 1,5GB přeteče tak je průser a že se s nim setkávám, prostě nastane klasické texturování z ram a pád výkonu o 90%. Ten starej engine z Oblivionu s tím vůbec nepočítá a niak si s tim neporadí. Heh a to jsem ještě musel upravit exáč tim 4GB extenderem aby mohl program naadresovat 4GB ram, protože u standardních 2GB na proces ala standard pro 32-bit hra padala asi tak jednou za půl minuty protže překročila ten limit. Holt HD textures mody no....
CyberDeath píše:Zeby nvidia zakomponovala (speedstep) zkusenosti z ARM ?
Jinak tak uz si dosel k tomu ze karta bude nasponovan na max ... a oc bude minimlani ? A psotreba na svou velikost opravdu extremni (ve fullloadu)
Nic, jen logika. GPU velké jak GF104 a chladič jak z GTX580, PCB ready na 8+6pin, velké PCB, silné napájecí obvody... Prostě mi to hodně připomíná story s 9800GTX+. Vzít mainstream jádro, vytaktovat to co se dá, udělat to velký a prodávat to jako high end.... z toho právě nemam dobrej pocit. (kor když to tehdy dopadlo tak že ani né o rok déle se to samé GPU prodávalo místo 10K za 2,5K a stále to pro NV bylo ziskové...)