Jak oživit USB flashdisk ?

Vše ostatní - tiskárny, skenery, zdroje, klávesnice, myši, herní zařízení, skříně a další.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Jak oživit USB flashdisk ?

Příspěvek od TomV »

Mám 256MB USB 2.0 flashdisk Cruzer mini od Sandisku. USB subsystém v mých Woknech je ale nějakej divnej a po prvním vložení se mi (woknům) povedlo zlikvidovat tomu filesystém a partition tabulku. Teď se sice po vložení hlásí správně (jak ve Woknech, tak v Linuxu), ale při pokusu ho zformátovat okno exploreru vytuhne a tím to končí. Stejně tak v Linuxu fdisk vyhodí mrtě chyb a končí.

Kruci, vždyť je to jen paměťová karta s vestavěnou čtečkou (:))... Existuje nějaký soft, který to dokáže opravit ?
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

zkus na to pustit testdisk, třeba bude fungovat i na tohle :wink: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=12056
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Dík, funguje. :-D Koukám, že testdisk dokáže rozchodit i dojebanej flashdisk. Stačilo vymazat celý MBR a vytvořit nový... :wink:
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

super, ten program mě pořád víc udivuje :bigups: :up:
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
wr250
Nováček
Nováček

Re: Jak oživit USB flashdisk ?

Příspěvek od wr250 »

Mě se nějak porouchala flashka 8GB Kingston (asi sem ju vytáhl z počítače zrovna když se něco ukládalo).
Když ji strčím do počítače, tak hlásí "USB Device not recognized" a v seznamu USB portů se píše "Unknown device".
Dalo by se to nějak zvrátit? Data zachránit nepotřebuju, jen bych rád tu flashku nevyhazoval do koše...

Za každou radu budu rád.
Díky
Odpovědět

Zpět na „Ostatní hardware“