Herní hardware - žánry her

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
Odpovědět
lubabe
Začátečník
Začátečník

Herní hardware - žánry her

Příspěvek od lubabe »

Zdravím,

chci se zeptat jaký herní hardware (volant, gamepad apod) používáte a na jaké hry. Stačí žánr nebo můžete i název hry. Jde mi třeba o závody motorek. Je hezké, že je to simulace a arkáda zároveň, ale na klávesnici to není ono a na volantu to přece jen něco jiného než chci.

Např. já hraju arkády na klávesnici, např. FlatOut jedině na klávesnici, ale třeba Shift 2 nebo některé díly NFS si rád zahraju na volantu.

Jinak hry typu FIFA, PES apod. hraji na gamepadu (který momentálně reklamuji - Trust asi nebyl ta správná volba) a hry jako F1 jednoznačně na volantu.
Joystick nemám, letecké simulátory mě zatím nijak nechytly.
ToxicTears
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Herní hardware - žánry her

Příspěvek od ToxicTears »

Vesmě je to tak jak tady popisujete.

FIFA, PES a podobný na gamepadu a kříži.

Auta pokud jsou to simulace, jako shift 2 , F1 a podobně tak volant jinak Flatout na gamepadu. Trackmania také.

Jinak klávesnice střílečky a nějaký obyčejný hry. Ty hry se na tom dají hrát, ale větší požitek je určitě s kvalitním volantem u mě Logitech MOMO.

Jinak co se týká gamepadu, u mě vždycky vítězil a bude vítězit Logitech Rumblepad II. Vlastním jeho ale lepší bezdrátovou verzi Cordless Rumblepad 2 a to je požitek z postele. Muhehe a paření zdar.
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
lubabe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lubabe »

Ha, hezký :)
Já mám osobně volant Logitech GT Gran Turismo, skvělý požitek z hraní.

Ale co vezmete když máte hru typu SBK 2011 nebo MotoGP? Volant to není ono a gamepad jsem nezkoušel.
ToxicTears
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ToxicTears »

Právě MotoGp jsem hrál na analogových páčkách. Klobouček je spíš na arkády auta, ale to naklánění motor s naklánění kloboučku k tomu má nejblíže. To mě asi bavilo nejvíc, ale plyn jsem mlě na tlačítkách to jsem již nějak zvyknutý, ale nechalo by se na levý dát zatáčení a na pravý regulovatelný plyn do zatáček.
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
lubabe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lubabe »

Teď jen dostat ten gamepad zpátky :)
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“