maltra píše:@HEAD: podla nazoru niektorych v diskusii je tych 40% po tom BIOS tweaku ziskanych nastavenim vyssieho OC profilu, nic nebrani AMD v tom, aby vydala podobny BIOS. Tych X2800 mam s jadrom na 1050 MHz aj na svojej karte (X3200 s jadrom na 1200 MHz / 1725 MHz - to uz je ale max. hranica pre benchmarky, na hry to nie je stabilne). Ja som naozaj zvedavy ako to bude, nech uz zacnu nejake "seriozne" uniky.
No a to byla prave chyba od AMD. Referencni verze mela mit 1100/6500, min. 1000/6000 jako u 7870/7770 a cenu 12k+ by jsi odduvodnila. Nebo jak je, ale s cenou 10k. Ted to vypada, ze nejaka oskubana 670Ti OC verze za 8k dozene 7970.
kuli archivaci......
OBR píše:az uvidite ty brutalni frekvence karty na default, tak pochopite kde je ten vykon nahonenej ... ta karta i bez turba ma takt vyssi nez vsichni cekate v nejvlhcim snu a to nekecam, prisaham .... k tomu pripoctete turbo a jsme doma ne ... zapomente na ty kokotiny co rika stach o nejakych 700, tenhle takt je uplnej vymysl, na 700 ta karta nejde v zadne situaci ...
mimoto je tam plno novejch featur kvuli kterym se hraci zblaznej blahem, nejde jen o fps ale take input lag a plno dalsich blbin co hrani negativne ovlivnuje a i na tohle NV myslela ... a to vse pri spotrebe ze ktery se doslova poserete ...
no vsak uz brzicko uvidite, je to doslova za par ...
jeste vam prozradim jednu vec, at vas nasponuju ... predstavte si tu frekvenci na ktere karta jede, co jsem psal nahore ... teoretickych treba 1300 MHz, hrajete si battlefield 3 a chcete vic fps, pujdete do taktovaci utility, zvednete takt jen tak o 200-300 MHz bez voltaze, jen takty a hrajete dal ... chcete vic, tak zvednete o 300 nebo 400 bez zmeny voltaze ... a co? - no hrajete dal .... jinymi slovy: mysleli jste si ze 1200 MHz u 7970 pri maximalnim napeti je fakt masakr orgasmus frekvence? Tak kepler vam ukaze ze tohle je takt pro deti ....
OBR píše:ano crux psal jsem tot u vcera, vykon 3D11 extreme ma kepler default vyssi nez brutalne pretaktovana 7970 ....
jinak PHK to odsral, za ten leak mu vzali kartu, a cina ma na dlouho utrum ...