-!- výběr ADSL2+/obyč. routeru s wifi - oficiální thread -!-
Moderátor: Don
- Weslo
- Středně pokročilý

Re: -!- výběr ADSL2+/obyč. routeru s wifi - oficiální thread -!-
Chceš-li hrát online pořiď si kabel (jak připojení tak last-mile doma). To je dogma, která se nedá obejít.
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
- JirikH
- Nováček

-
Ahoj 
Prvně chci předeslat, že jsem v této oblasti lama nevyznám se.
Vybírám nový router do paneláku 3+1. Přečetl jsem cca celý topic a jsem tak trochu na rozpacích. Nechce se mi za router dávat 2K, ale zase s ním nechci mít problémy. Mám teď asi 3 roky starý jakýsi D-link, tehdy stál asi 1000,- takže podle zdejší terminologie šunt. A chci pořídit něco aspoň trochu lepšího
K požadavkům:
V baráku máme rozvedenej společný net cca 10/5 Mbit.
Vše bude připojeno přes wifi (= 1x PC, 3xNTB, 2x smartphone - maximální stav, takhle vše naráz asi nikdy připojeno nebude). Sem tam tahám nějaký torrent a uložto. Jinak víceméně pouze brouzdání po netu.
Cenu tak okolo 1500. Vím že to žádný zázrak nebude, ale tak snad ani šmejd ne?
Vyhlídl jsem tyto:
(předem omluva LiveBombovi
)TP-LINK TL-WR1043ND
Netgear WNR2000
Vzali byste nějaký z těch dvou? Případně ocením další návrhy, jsem fakt amatér v tomto

Edit: Jaký bude mít lepší dosah wifi?
Prvně chci předeslat, že jsem v této oblasti lama nevyznám se.
Vybírám nový router do paneláku 3+1. Přečetl jsem cca celý topic a jsem tak trochu na rozpacích. Nechce se mi za router dávat 2K, ale zase s ním nechci mít problémy. Mám teď asi 3 roky starý jakýsi D-link, tehdy stál asi 1000,- takže podle zdejší terminologie šunt. A chci pořídit něco aspoň trochu lepšího
K požadavkům:
V baráku máme rozvedenej společný net cca 10/5 Mbit.
Vše bude připojeno přes wifi (= 1x PC, 3xNTB, 2x smartphone - maximální stav, takhle vše naráz asi nikdy připojeno nebude). Sem tam tahám nějaký torrent a uložto. Jinak víceméně pouze brouzdání po netu.
Cenu tak okolo 1500. Vím že to žádný zázrak nebude, ale tak snad ani šmejd ne?
Vyhlídl jsem tyto:
(předem omluva LiveBombovi
Netgear WNR2000
Vzali byste nějaký z těch dvou? Případně ocením další návrhy, jsem fakt amatér v tomto
Edit: Jaký bude mít lepší dosah wifi?
- Maddogg
- Čestný člen

Asi by bylo ještě dobré se zeptat co přesně ti vadí na současném routeru že vlastně potřebuješ nový? A pokud jde o wifi tak lepší dosah bude mít TP-Link, vzhledem k tomu že netgear má integrovanou anténu...
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
- JirikH
- Nováček

-
No budeme předělávat obyvák, kde je router a stará přípojka k netu, a přemísťuju ho nad vchodové dveře bytu - k nové přípojce. A přijde mi, že nemá moc dobrýé dosah. A nejspíše přehodnotím priority, protože mi došlo, že bude třeba připojít i satelit s HD přijmem a TV (VieraConnect) přes wifi - doteď byl pc, tv i sat přes kabel od routeru. To už asi bude třeba jít někam výše co? Koukal jsem na Netgear WNR3500L ? Bude lepší?
- Maddogg
- Čestný člen

Dosah wifi budou mít dle mě stejný. Navíc ani není uvedeno kolik db má anténa... Já myslím že s tím TP linkem chybu neuděláš. Navíc tam máš možnost DD WRT firmwaru ...
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
DD-WRT muze jit i do 3500Lka. Navic integrovana antena neni na skodu a zrovna Netgear si s tim resenim docela dost vyhral, takze ve vysledku je to lepsi nez bezmechty s pendrekem 
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- JirikH
- Nováček

-
No šlo mi hlavně o ten příjem satelitu aby to zvládal v poho pokud třeba zároveň bude nšjaký pc stahovat něco. Ten netgear není zase o tolik dražší... tak já nevím
. A neni ten netgear už "za zenitem"? koukal jsem že už je snad z roku 08?
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak porad si muzes vzit WNDR3700, 3800, 4000, 4500 
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- JirikH
- Nováček

-
Tojo, ale tam už je to dost přes 2K... :/ Nevím jestli bych to využil. Je tam nějaké výrazné zlepšení oproti té 3500? přecijen tak 80% provozu na routeru bude serfování a satelit, protože já jsem přes týden ve škole a zbytek rodiny nejsou žádní hráči ani piráti. A pak taky aby pokryl v poho celý byt no...
- JirikH
- Nováček

-
Tak po hledaní a pomoci pana Googla jsem se asi rozhodl pro ten Netgear WNR3500L. Snad to všechno bude OK:) Budu ho kupovat na e-hopu takže to jistí 14ti denní lhůta na vrácení peněz
. Díky za reakce 
- Maxtor
- Začátečník

-
Nejaky tip na ADSL modem pro O2..? Nejsou schopni mi domu natahnout VDSL, rychlost bude tedy kolem 10Mbit..
Potrebuju modem nejlepe bez wifi.. mam poradny router, ale potrebuju ho pripojit k ADSLku.. mel jsem v ruce krabici za 600,- od TP-Linku a pada i pri vitizeni 4Mbit linky.. katastrofa.. myslite ze malinky zyxely apod. bez wifiny budou v pohode..?
Potrebuju modem nejlepe bez wifi.. mam poradny router, ale potrebuju ho pripojit k ADSLku.. mel jsem v ruce krabici za 600,- od TP-Linku a pada i pri vitizeni 4Mbit linky.. katastrofa.. myslite ze malinky zyxely apod. bez wifiny budou v pohode..?
- Mates_cz
- Nováček

-
Zdarec vespolek.
Potřeboval bych poradit ohledně ná kupu wifi routru který umí součastně 2,4 a 5GHz.
Hledal sem někde na internetu (asi blbě) nějaké diskuze,recenze nebo testy a marně.
Pokud o nějakých recenzích víte prosím o link.
Moje představa je asi takováto: 2,4b/g/n , 5a/an, usb s možností ftp servru a jinak stardartní funkce.
Pokud najdete nebo víte o něčem s čím bych se součastně vešel do 3000 bylo by to uplně super.
Mates
Potřeboval bych poradit ohledně ná kupu wifi routru který umí součastně 2,4 a 5GHz.
Hledal sem někde na internetu (asi blbě) nějaké diskuze,recenze nebo testy a marně.
Pokud o nějakých recenzích víte prosím o link.
Moje představa je asi takováto: 2,4b/g/n , 5a/an, usb s možností ftp servru a jinak stardartní funkce.
Pokud najdete nebo víte o něčem s čím bych se součastně vešel do 3000 bylo by to uplně super.
Mates
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Staci si procist par stranek taky v tom tematu zpet ...
- Mates_cz
- Nováček

-
je toho 26 stran...na to nemam
Hlavně sem si už svýho favorita vybral...ted jen otázka jestli dobře.
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... s+E3000-CE
Hlavně sem si už svýho favorita vybral...ted jen otázka jestli dobře.
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... s+E3000-CE
- KOFis
- Mírně pokročilý

ten je vic nez v pohode, skoro to nejlepsi co muzes koupit.
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Stacilo by tak 5-10Mates_cz píše:je toho 26 stran...na to nemam![]()
Vzal bych:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 2Z92UM1927
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 2Z92UM1CGU
- Mates_cz
- Nováček

-
Děkuji LiveBomb za brouka do hlavy,nicméně nakrátko,po přečtení parametrů sem zistil že ani jeden z navrhovaných netgearů neumí sdílet usb přes FTP nebo SMB.
Když už sem koukal na netgear tak sem u toho zustal a nakonec definitivně vyhrál tento model: http://www.softcom.cz/detailpage.asp?cd=NENE028
Sice o fous draší než byl můj limit,ale podle recenzí na netu za to stojí.
Díky
Když už sem koukal na netgear tak sem u toho zustal a nakonec definitivně vyhrál tento model: http://www.softcom.cz/detailpage.asp?cd=NENE028
Sice o fous draší než byl můj limit,ale podle recenzí na netu za to stojí.
Díky
- KillerShot
- Začátečník

-
Potřeboval bych poradit s výběrem nového routeru. Router by měl mít na starost maximálně 10 PC, síťovou tiskárnu a případně nějaké síťové úložiště.
Ideální by byl bez wi-fi, protože o tu se stará Ubiquiti UniFi, ale takových asi moc není.
Díky za rady.
Ideální by byl bez wi-fi, protože o tu se stará Ubiquiti UniFi, ale takových asi moc není.
Díky za rady.
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jakykoli Netgear WNDR z trojkove nebo ctyrkove rady.
- Branzik
- Začátečník

-
Zdravím, mohl bych poprosit o radu ohledně routru? Mám na pronájmu net od UPC. Jeden PC bude připojen přes kabel a 3 notebooky přes WIFI + sem tam mobil. Mohli by jste mi prosím poradit jaký router?3K je pro mne hodně:D
Díky za radu
Díky za radu