Diablo 3
Moderátor: Baneshee
- zombux
- Odborník PCT

Re: Diablo 3
mě by jen zajímalo, jak bude řešená ta "always online" konektivita. to jako když budu zrovna uprostřed hordy monster a bude výpadek internetu, tak mám smůlu a zabijou mě než se to celé vzpamatuje? nebo jak to teda bude fungovat? nekamenujte mě, s tímhle způsobem hraní nemám žádný zkušenosti 
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Sir_-_Death
- Mírně pokročilý

No ale... Tohle mě s D3 nikdy nenapadlo, ale zajímalo by mě to taky.zombux píše:mě by jen zajímalo, jak bude řešená ta "always online" konektivita. to jako když budu zrovna uprostřed hordy monster a bude výpadek internetu, tak mám smůlu a zabijou mě než se to celé vzpamatuje? nebo jak to teda bude fungovat? nekamenujte mě, s tímhle způsobem hraní nemám žádný zkušenosti
Ryzen 7 9800X3D + Lian-li Galahad 360; MSI MPG X870E EDGE TI WIFI; G.Skill Trident Z5 Neo RGB 2x32GB 6000 MHz; XFX Quicksilver AMD Radeon RX 9070 XT White Magnetic Air 16G ; SSD: Samsung 990 EVO Plus - 1TB + Samsung 980 PRO - 1TB + Crucial MX500 - 250GB; HDD: WD Blue - 1TB; Corsair RM850X White 850W, NZXT H7 Flow Black&White
- Alfajk
- Začátečník

-
nebude to jen nejakej "online check" ?pochybuju o tom,ze se budou nejaky data prenaset na server,to by bylo potom jako s wowkem...ale vsechno je mozny no
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- Sir_-_Death
- Mírně pokročilý

No, jestli si správně pamatuju, postavičky by neměly bejt uložený na disku hráče, ale na serverech Blizzardu, potažmo Battle.netu...Alfajk píše:nebude to jen nejakej "online check" ?pochybuju o tom,ze se budou nejaky data prenaset na server,to by bylo potom jako s wowkem...ale vsechno je mozny no
Ryzen 7 9800X3D + Lian-li Galahad 360; MSI MPG X870E EDGE TI WIFI; G.Skill Trident Z5 Neo RGB 2x32GB 6000 MHz; XFX Quicksilver AMD Radeon RX 9070 XT White Magnetic Air 16G ; SSD: Samsung 990 EVO Plus - 1TB + Samsung 980 PRO - 1TB + Crucial MX500 - 250GB; HDD: WD Blue - 1TB; Corsair RM850X White 850W, NZXT H7 Flow Black&White
- Butch
- Středně pokročilý

Coz je skoro lepsi. Nez kdyby to bylo lokalne.
Pokud to nebude vyzadovat stale pripojeni tak alespon cas od casu nejakou synchronizaci s jejich "cloudem"
Pokud to nebude vyzadovat stale pripojeni tak alespon cas od casu nejakou synchronizaci s jejich "cloudem"
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- zombux
- Odborník PCT

no právě, mě nejde do hlavy jak to teda vlastně bude fungovat, onlinovky jsem v podstatě nikdy nehrál
ukládání postav na battle.net smysl dává, víceméně se zamezí cheaterům, ale lidem s nestabilním připojením by samotné hraní asi moc radosti nedělalo
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
AFAIK je veškerá logika hry na serverech, proto se tu betu nepodařilo pořádně cracknout a jsou tedy monstra a NPC bez AI - toto vše a mnohem víc by bylo potřeba sniffnout z blizz serverů. Nicméně silně pochybuju, že v případě výpadku do vás budou dál monstra bušit, tohle bude stoprocentně nějak ošetřený (periodický check konektivity např.).
- keistown
- Žlutá karta

-
Jak pravil Exp.
A cena? S tou pay to win aukci by to mohla byt dobra f2p
A cena? S tou pay to win aukci by to mohla byt dobra f2p
- Still.Lord
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- keistown
- Žlutá karta

-
Mno jediny co zatim ukazali je ze to ala wow style zjednodusili aby to mohly hrat masy lidi a jako bonus principy jak vytriskat penize z niceho - aukce.
Nic co by rikalo, ze to bude povedeny nastupce D2. Trochu jim verim jenom proto, ze to je B, kterej shity nedela (Sc2 se povedl).
Nic co by rikalo, ze to bude povedeny nastupce D2. Trochu jim verim jenom proto, ze to je B, kterej shity nedela (Sc2 se povedl).
- H2SO4
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
CPU:9850x3D | MB:Asus ROG STRIX X870E-E Gaming WIFI | VGA: Asus 5090TuF OC | ram:2x32GB 5600Mhz | SSD:850pro 128GB + evo 1TB | Audio:Creative Titanium | Repro:Z-5500 | MONITOR: QLED55" 4K | Case:Corsair 1000D | zdroj:EVGA Supernova 1300W | os:Windows 11
- zombux
- Odborník PCT

- Riku
- Začátečník

zombux: vždyť na to odkazoval už H2SO4
tak ještě 2 měsíce, hmmmmm.. asi předobjednám taky, snad to nezklame
tak ještě 2 měsíce, hmmmmm.. asi předobjednám taky, snad to nezklame
PS5 Pro | LG OLED CX55
- TankGeorge
- Začátečník

-
V betě to funguje zatím tak, že musíš být stále připojen, jako v jiné onlinovce. Když vypadne spojení, zruší se okamžitě jakákoliv interakce hráče se světem. Tzn, že monstra stojí na místě a nic nedělají, nelze sbírat předměty, otevírat truhly, dveře atd. Neměli by tě ani zabít. Po čase tě to vyhodí do menu. Je možné, ale nevím to jistě, že tě zabijou v případě, že hraješ ve více lidech a spadne ti to, protože hra poběží dál pro ostatní spoluhráče.zombux píše:mě by jen zajímalo, jak bude řešená ta "always online" konektivita. to jako když budu zrovna uprostřed hordy monster a bude výpadek internetu, tak mám smůlu a zabijou mě než se to celé vzpamatuje? nebo jak to teda bude fungovat? nekamenujte mě, s tímhle způsobem hraní nemám žádný zkušenosti
Taky počítejte s tím, že ve středeční dopoledne žádné Diablo III nebude, kvůli údržbě serverů. Taky si dejte pozor na slabý net, jestli někdo v dnešní době ještě má, protože hrát s latencí nad 500ms je pěkný opruz. A je klidně možné, že ve špičkách po 17/18 hod bude 500+ms pro všechny. Co jsem zatím s Blizzem zažil, tak se problémům s latencí dost obávám, protože SC2 a WoWko se jakž takž dá s lagama ušmatlat, ale Diablo na tohle hrozně trpí. Ale třeba jen zbytečně straším.
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
- Still.Lord
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
TankGeorge: Nešiř paniku.. v EU ještě nejsou servery na D3, proto ty pingy 500ms+. Taky nezapomeň že se v betě připojuješ na servery v US 
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Ohledně toho výpadku netu při boji:
Vůbec bych se nedivil, kdyby hra nechala hráče zabít, přeci jen nějakou dobu trvá, než server zjistí náhlý "odchod" hráče, ti, co někdy hráli UO, vědí své.
Vůbec bych se nedivil, kdyby hra nechala hráče zabít, přeci jen nějakou dobu trvá, než server zjistí náhlý "odchod" hráče, ti, co někdy hráli UO, vědí své.
- TankGeorge
- Začátečník

-
Právě, že to není MMO. Jeden hráč má sám pro sebe svojí jednu hru, pokud si nepozve kámoše, nebo pokud ji neotevře, jako veřejnou (maximu jsou 4 hráči). Stejně, jako ve Starcraft 2, když jednomu z hráčů vypadává net, tak se hra zastavuje pokaždé přesně na dobu výpadku, i když trvá třeba jen pár vteřin, nebo desetin. Výpadky se sčítají a když přesáhnou minutu, tak to problémového hráče vyhodí. Hráč bez výpadků nezískává žádnou výhodu, protože hra stojí pro oba - akorát ho to prudí.
Nesnažím se strašit. Beta jede už pěkných pár dní v EU viz zde a co jsem hrál, tak jela z drtivé většiny parádně pod 100ms. Výpadky a lagy jsem zažil v betě jen jednou a doufám, že se ve finále vyskytovat nebudou. Když jsem kdysi hrál WoW, tak jsme kvůli lagům ve špičce museli raidovat až od 21:00, když vyšel novej patch a rojilo se tam hafo lidí. Nikdy s tím nic Blizz neudělal. Snad se tohle D3 vyhne. Ve SC2 jsem takovéhle problémy nikdy nezažil nicméně.
Nesnažím se strašit. Beta jede už pěkných pár dní v EU viz zde a co jsem hrál, tak jela z drtivé většiny parádně pod 100ms. Výpadky a lagy jsem zažil v betě jen jednou a doufám, že se ve finále vyskytovat nebudou. Když jsem kdysi hrál WoW, tak jsme kvůli lagům ve špičce museli raidovat až od 21:00, když vyšel novej patch a rojilo se tam hafo lidí. Nikdy s tím nic Blizz neudělal. Snad se tohle D3 vyhne. Ve SC2 jsem takovéhle problémy nikdy nezažil nicméně.
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
- zombux
- Odborník PCT

jasně, takže to je o doladění konektivity a bude to OK. což je dobře, protože já se k D3 dostanu až několik měsíců po vydání takže tou dobou už to bude předpokládám bez problémů a taky po několika patchích 
- keistown
- Žlutá karta

-
TankGeorge: Mno i s tou pauzou to prave Online je. Komu vypadne net ma smulu, i kdyz chce hrat singl. Coz je docela na prd. Kdyz chcu hrat MP tak to je jasny, ale cpat to do SP? 
- Still.Lord
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tohle se už řešilo Xkrát... SP u D3 prakticky neexistuje. Nehádejme se na toto téma