Notebook ASUS - nenaběhne systém (modrá smrt)

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Tuky
Začátečník
Začátečník

Notebook ASUS - nenaběhne systém (modrá smrt)

Příspěvek od Tuky »

Zdravím mám tu notebook jednoho známého ASUS A3Ac 1,73gHz 512 ram 80 Gb disk stáří cca 5 let. Asi před měsícem jsem mu to komplet formátoval dával nové ovladače, programy atd. jelikož už to měl hodně zasviněný. Měsíc to v pohodě běhalo bez žádnýho problému a dneska mi volal že mu nechce naběhnout.
Tak když ho zapnu tak po úvodním logu Intel atd. naběhne- jelikož byl počítač neočekávaně vypnut atd.... spusti běžným způsobem, stav nouze, posleddní známá konfigurace atd.
Ať dám cokoliv vždycky hned vylítne modrá smrt a restart a tohle furt dokola.
Tak jsem zkoušel reinstalaci systému, ale když se dostanu ke kroku že mám zadat instal novýho systému nebo zotavovací konzoli tak opět modrá smrt a restart což se mi ještě nikdy nestalo.
Disk jelikož je z noťasu tak mi na normální kšandu nesedí, že bych ho bodnul do stolního počíače a tam ho projel scandiskem nebo sformátnul. Tak nevím co s tím.
Máte někdo nějkakou radu ?

Jo a ještě co vyhodí modrá obrazovka-
STOP: 0x00000024 NTFS. SYS - F71D3F81 F7184000
DATA STAMP 41107 EEA
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Notebook ASUS - nenaběhne systém (modrá smrt)

Příspěvek od petr_ »

Pravděpodobně něco s diskem, nejspíš s filesystémem. Zkus z instalačního CD spustit checkdisk.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
Tuky
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tuky »

To nevím jak, když tam dám instalační CD Windows tak to ze začátku rozeznává hardware, potom vyskočí chcete zotavit systém zmáčkněte R, chteli nainstalovat Windows pokračujte enterem, chcete-li ukončit instalaci zmáčkněte Esc. Cokoliv dám tak to hodí modrou smrt.

Jedině kdyby bylo nějaký bootovací CD s checkdiskem tak potom by možná šlo.
tmaven
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tmaven »

live ubuntu cd? :)
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

No normálně by to bylo to "R". FS je asi značně poškozený, když shodí i systém, který z něj nebootuje. Máš tam nějaká data ?
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
Tuky
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tuky »

No tak jsem zkusil Smahnout na CD Ubuntu dle rady, to naběhlo úplně v pohodě různě jsem tam koukal jestli tam neni nějaký test disků, našel jsem tam nějakej integrovanej scan disk tak jsem tam spustil kontrolu jestli není disk poškozen a to vyhodilo že je OK tak jsem dal vypnout počítač že už končim. Po vypnutí jsem vytáhnul CD a ještě jsem jednou zkusil počítač nahodit a ono to naběhlo, no vůbec nevím jak je to možný :o tak jsem dal hned scandisk a už teď to vyhodilo nějaký chyby a odstraňuje poškozený soubory.
No fakt nevím jak se to mohlo takhle najednou rozjet. Uvidím třeba se to ještě znova kousne a potom to poletí přímo z wokna :-D
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

HD Tune - udělej test povrchu disku. Jestli bude mít nějaké vadné sektory, tak je HDD na výměnu.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“