Nemožnost připojení k internetu

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
balaam
Začátečník
Začátečník

Nemožnost připojení k internetu

Příspěvek od balaam »

Zdravím,

tenhle problém mám už nějakou dobu, ale rozhodl jsem se ho řešit až teď. Kdykoliv připojím k PC LAN kabel, chvíli se připojuje a pak mi to napíše, že PC nemohlo získat IP adresu. Přitom DHCP přiřazování funguje normálně, k modemu jsou připojeny PC jak přes lan, tak přes wifi (takhle to řeším teď, k velkému PC mám USB wifinu, přes kt. se připojuju, ale tu teď potřebuji i jinde). Nemá někdo nějakou radu? PC Mám viz podpis, používám onboard lan (Realtek PCI GBE Controller). Zkoušel jsem mimochodem i aktualizovat driver, ale nepomohlo.
Desktop: CPU:Intel Core i7 920, MB: Asus Sabertooth X58, GK: Sapphire AMD R9 270X 2GB, 12GB RAM, 1.7TBHDD, Zdroj: Corsair GS800 - 800W, Win. 8 Professional 64b. NAS: WD 2TB.
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Nemožnost připojení k internetu

Příspěvek od KOFis »

zkus vypnout FW a antivir. napis taky co mas za router/modem a za internet.
balaam
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od balaam »

Vypnutí FW ani AV nepomohlo, bohužel. Internet mám O2 Optimal (16Mbps DL, 1Mbps Up), router Comtrend VR-3026e Multi-DSL... Spíše si myslím, že to bude něco v PC, protože na všech ostatních PC to funguje tak, jak má - cvaknu kabel z jedné strany do routeru, z druhé do PC a internet naskočí bez jakýchkoliv průtahů, jen můj hlavní PC po upgradu ne-e. Upgrade = koupě v podstatě všeho nového, os byl instalován načisto, drivery nainstalovány už z netu. Nemám nejmenší tušení, v čem by mohl být problém.
Desktop: CPU:Intel Core i7 920, MB: Asus Sabertooth X58, GK: Sapphire AMD R9 270X 2GB, 12GB RAM, 1.7TBHDD, Zdroj: Corsair GS800 - 800W, Win. 8 Professional 64b. NAS: WD 2TB.
Lancelot
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lancelot »

Zkusil bych restartovat router, mě se totiž párkrát stalo, že některé IT věci mají jakoby paměť na dlouhodobě zaběhlý stav a při změně odmítají fungovat a je třeba udělat reset či někdy i nové nastavení.
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

kdyz to nepomuze, zkus zapojit PC jinym kabelem nebo do jineho LAN portu na modemu.
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

no jestli ti na tom samem kabelu fici jiny stroj normalne je chyba v PC cili reinstal ovladacu zkusit se podivat na stranky vyrobce zakl. desky a stahnout ovl. ke konkretnimu kousku hardware s konkretni verzi OS

jeste muzes zkusit vypsat IP rozsah v TCP/IP verzi 4 rucne
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
petrhl33
Nováček
Nováček

Příspěvek od petrhl33 »

problem s pripojenim,muze mi nekdo pomoct?
petrhl33
Nováček
Nováček

Příspěvek od petrhl33 »

potrebuji poradit jak se pripojit k internetu
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“