Problém s procesorem AMD 1800+

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
aluky
Žlutá karta
Žlutá karta

Problém s procesorem AMD 1800+

Příspěvek od aluky »

Zdravím, nedávno jsem si koupil procesor AMD 1800+ do mého starého PC a hned se naskytla chyba. Po vložení do základní desky MSI K7T turbo ver.3 mi deska přestala fungovat, ani když sem tam vrátil procesor, který tam byl předtím.Zapnu počítač a není tam nic jiného než černá obrazovka a deska mi ukazuje chybu procesoru.Kondenzátory nafouklé nejsou.Ani žádné stopy poškození, vyhoření po desce nejsou a na procesoru jsou jenom trošku vidět mapy.
Nemá s tím někdo zkušenosti? Jestli jsem třeba nezapoměl něco přenastavit než jsem vyměnil procesor.Teďka sem si koupil novou desku ECS K7S6A a chtěl bych do ní ten procesor zkusit dát, ale nejdřív se chci zeptat jestli nemůže být něco s tím procesorem.Nechci zničit už 3. desku :)
Prosím napište mi nějaké řešení nebo návrhy ;) Zatím děkuju
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s procesorem AMD 1800+

Příspěvek od Michael24 »

Reset BIOSu jsi zkoušel?
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
aluky
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od aluky »

Pokud jsem přišel jak, tak určitě :) Myslím že jo...
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Dithius »

aluky píše:Pokud jsem přišel jak, tak určitě :) Myslím že jo...

bude se to zdát divné ale u ATHLONU XP pomahalo v takových situacích vytahnout procesor a bez něj spustit desku a nechat tak 30 sekund rozběhlou vypnout dat procesor a znovu

tak se mi podařilo rozchodit dost desek nevim proč je to figl co mě naučil děda co ještě s ATHLONY XP má pořád co dočinění
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 420mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom Fedora 43 (installed ground UP from cmd nonGUI).
aluky
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od aluky »

To bych mohl zkusit...díky, napíšu jestli se povedlo ;)
aluky
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od aluky »

Tak vyzkoušeno...pořád nic :-/
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“