Modem pode XP Pro - nefunguje ani s ovladaci od výrobce

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Daneel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Modem pode XP Pro - nefunguje ani s ovladaci od výrobce

Příspěvek od Daneel »

Mam externi modem Conexant HCF USB (manual ma logo Askey tak presne nevim kdo to teda vyrobil), je starej cca 2 roky. Ovladace na CDu jsou jen pro W98/2k. Stahnul sem si teda z webu vyrobce drivery pro XPcka. Nejdriv mi to neslo nainstalovat (windows ho vubec nevidely), pak cca po 2 hodinach se povedlo. Tak teda sem se snazil connect a za prve:

-mam zapnutej reprak a vytáčení má absolutne jinej zvuk nez pod W98, víc to rve a vubec ten zvuk je uplne jinej. Navic mezi predposlednim a poslednim vytocenym cislem je tak 1 sekundová pŕodleva.

2)
-modem se samozrejme nepripojil a vyskocila na me chyba tusim 628, neco ze server nereaguje nebo co. Ale to je fuk protoze obycejne slysim nejakej ruch, tzn. pokud je obsazeno slysim ton jako u telefonu, pokud se chytne tak slysim klasickou "znelku".

Mrknul sem se teda do logu a ejhle: vypsalo to neco takoveho - "Slaby signal DSR. Zkontrolujte ze je modem zapnuty."

Manual je na nic protoze vysvetleni terminu tam neni, jen jejich pouziti pro komunikaci s modemem.Vymenil sem kabely (mam 3) a s ostatnima ani nevytocil cislo -to je ale "normalni, neslo mi to ani driv u tech 98.

Nevi nekdo co s tim mám ksakru delat???

Díky moc.
Dag
bla bla
hugoventil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hugoventil »

Jestli te to uklidni, tak mam ten samy problem s winXP. Vlastnim pcmcia GPRS kartu od Sierrawireless - Air Card 750, ktera by mela jit na vsech windiws, ale bohuzel... jde jen ve win98SE.

Zkus zmenit IRQ pokud to jde, vypnout infra pokud je zapnuto, sitovku... Bud to je systemem nebo se ten modem hada s jinym hardwarem.

Hugo
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Skusal si stahnut nejake ovladace priamo od virobcu cipovej sady tvojho modemu ( podla toho co pises Conexant ) ...... ak nie tak to skus... mal som podobny problem tiez nefungovali ziadne drivery od virobcu modemu a pomohol driver od vyrobcu cipovej sady ... ( naviac to bol tiez Conexant )......
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Daneel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Daneel »

cuz, mno hele já tomu zas tak moc nerozumim, proste sem vlez na web Conexantu a tam se pracne proklikal az k jedinejm driverum pro XPcka pro usb modem (vsechno vostatni byly interni)... nic jinyho sem tam nenasel.. pod cim to mam hledat? chipset asi co..zkusim
bla bla
hugoventil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hugoventil »

Daneel píše:cuz, mno hele já tomu zas tak moc nerozumim, proste sem vlez na web Conexantu a tam se pracne proklikal az k jedinejm driverum pro XPcka pro usb modem (vsechno vostatni byly interni)... nic jinyho sem tam nenasel.. pod cim to mam hledat? chipset asi co..zkusim
Zkus stranku http://www.driverguide.com je tam milion ovladacu, uzivatel je driver a heslo je all
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“