Skoro ultrabook do 20 000kc (cca 800e)

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
yur1
Nováček
Nováček

Skoro ultrabook do 20 000kc (cca 800e)

Příspěvek od yur1 »

zdravim planujem kupit notebook

prakticky uz mam vybrane lenovo u400
http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-u400-d280667.htm

ale zaujimalo by ma ci nahodou nevie niekto poradit este nieco na vyber.
velmi by som chcel ultrabook ale jediny rozumny mi pride zenbook a ten zacina snad od 1000e a to uz aj tych mojich 800 je trosku cez rozpocet.

takze dolezite premna je aby bol co najtensi aby vydrzal co najviac a co najlahsi a prijal by som 15.6 displej.
vaha do 2kg hrubka neviem povedat presne to lenvo ma 22.6mm a pride mi to vpohode vydrz urcite aspon 5 hodin.

osobne som nenasiel absolutne nic co by mohlo konkurovat u400 ale ak ma niekto navrh rad ho privitam :) este sa mi paci celkom u300 to je uz dokonca ultrabook ale na svk ho v shopoch nejako nevidim

BTW momentalne mam acer aspire 5810TG (2x1.4 ulv cpu 4gb ram 500gb hdd, cca 30mm hrubka vazi tusim 2.1kg a novy vydrzal skoro 7 hodin) prave ta hrubka vydrz a vaha ma na tom notebooku potesili tak teraz hladam nejaku lepsiu nahradu za neho.

vdaka
keistown
Žlutá karta
Žlutá karta

Re: Skoro ultrabook do 20 000kc (cca 800e)

Příspěvek od keistown »

http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-u300s-d281466.htm

Prakticky to same v 13'' provedeni, bez mechaniky a bez AMD grafiky, splnuje specifika ultrabooku.
Cena o trochu vyssi.

Zenbook je lepsi, ale stoji o hodne vic.
yur1
Nováček
Nováček

Příspěvek od yur1 »

wow donedavna som ho tam nevidel vdaka!
ale teraz neviem sam ktory si vybrat. asi budem musiet ostat pri tej u400 ale velmi ma laka tato 300vka :)

taketo tensie notebooky (25mm a menej) sa nerobia 15,6"?
keistown
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od keistown »

Ultrabook musi splnovat ze ma do 13'' jestli se nemylim.

Taky jsem uvazoval mezi U400 a U300s, DVD mechanika je dneska uz asi prezitek, ta AMD 6640 ma vykon 1800 v 3Dmarku a ta integrovana ma 1500. Rozdil je pak jenom v kvalite ovladacu Intel AMD, a vzhledem k tomu ze jsem chtel ntb na praci a na hry mam desktop tak vyhral U300s.
yur1
Nováček
Nováček

Příspěvek od yur1 »

to som nevedel ze je iba taky maly rozdiel medzi tymi grafikami myslel som ze ta intel je odost slabsia. v u400 je inac 6470.

teraz uz dost rozmyslam nad tym u300 jedine co ma trapi je maly disk a skoda tej mechaniky. je to prezitok ale sem tam sa moze zist. a ten disk by sa dal vyriesit niecim externym.
skoda ze ani jeden z tych notebookov nema citacku kariet tomu trochu nerozumiem.

a inac ako si snim spokojny? cital som ze jas displeja je trochu slabsi
keistown
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od keistown »

Pravda, popletl jsem si ty cisla, ma chyba, ale ten vykon je tech 1800. Daji se na tom hrat hodne nenarocny hry, bohuzel Intel pry ovladace moc neumi a muzou delat chyby v obraze a problemy celkove. Ovladace od AMD jsou pry o dost lepsi.

SSD jsem bral osobne spis jako vyhodu v tehle cene. Na disku je volno cca 70 giga.
K U300, jas se mi nezdal o moc slabsi nez mel muj stary ASUS. Ale venku na slunci jsem ho nemel, tak netusim jestli je pouzitelny. Nejaky fotky v recenzi nekde na netu ukazovaly, ze je pod urcitym uhlem pohledu a svetla skoro necitelny. Ale to ma asi kazdy leskly displej.
Dalsi minus je ze nema podsvicenou klavesnici. Touchpad je z jednoho kusu a tlacitka jsou vyreseny dotykem spodni casti. Ta hranice nejde videt a obcas pri kliknuti posunes kurzor.
Naopak me prekvapilo jak ciste a nahlas hraji reproduktory (bez basu samozrejme). Bootuje pekelne rychle.
Je z jednoho kusu hliniku, nema vetraci otvory na spod. Muzes ho polozit na nohy a nebo v posteli do perin. Vetrak se sice toci porad ale absolutne nejde slyset.
Nekde jsem cetl ze nevyhoda toho je, ze (jestli to dobre chapu) nasava vzduch skrz klavesnici a kdyz ju necim polijes tak to tece rovnou na desku. Pry to tak ma i Mac. (ale nevim jestli to bylo presne u tohohle modelu, cetl jsem recenze hodne ultrabooku)

Zatim jsem ho moc nepouzival, mam ted volno tak vic postrehu nemam.
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sheep-Master »

předem bych si zjistil co tam vůbec je za SSD,většinou tam je nějakej shit kterej ani neni na úrovni pevného disku
PS ultrabook neni limitován úhlopříčkou
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
yur1
Nováček
Nováček

Příspěvek od yur1 »

tak nakoniec ta u300s ked dosla do alzy stala cez 900e a mne padol este povodny rozpocet
takze som musel kupit asus u36sd http://www.alza.sk/asus-u36sd-rx011v-d235299.htm
hw hrubka a vaha super jedine co sa mi nepaci je dizajn takze uvidim ako to snim dopadne.
vdaka za pomoc :)
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“