NVIDIA Kepler - informace, spekulace
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Re: NVIDIA Kepler - informace, spekulace
Cyberdeath - Ano, troufám si tvrdit že 28nm je ok. Oproti 40nm určitě Nejsou žádné problémy s dostupností (ano asi taky díky cenám) a čipy nemaj problémy a leakováním a netrpěj extra spotřebou, atd. Rozdíly tu jsou a byly vždy, vesměs se ty rozdíly vejdou u Tahiti (největší zatím dostupný čip) do +- 100Mhz stropovýho vzduchovýho OC, to je naprosto v normě. Tya rozdíly také více zvýrazňuje to, že dnes se vše dává na hrot, každej čip má kusově nastavený jiný Vcore, atd. To v minulosti nebylo, defakto to přišlo až s DX11 kartama. Předtim se proswtě nahodila voltáž která byla, většinou ani nešla SW regulovat a byly tam velké rezervy do kterejch se vešly všechny zdravé čipy. Ale dnes idioti honěj každej W a tak to je jak to je.
Webwalker: GK104 bude hodně silná taky díky frekvencím, má li mít těch "až" 1050Mhz tak má hned o 20% více fillrate než Tahiti, protože síla TMU roste s taktem lineárně. + Pokud dojde na TRAA tak NV a AMD maj jinej přístup, u NV se TRAA dělá pomocí TMU, u AMD pomocí shaderů, o to více je mít tunu TMU pro NV kritické. Opravdu s GF100 pokud jsem si dal FSAA16x + TRAA8x tak jsem měl v UT99 propady FPS při velkejch explozích a to je no comment, protože GT200 tam problém neměla.
Webwalker: GK104 bude hodně silná taky díky frekvencím, má li mít těch "až" 1050Mhz tak má hned o 20% více fillrate než Tahiti, protože síla TMU roste s taktem lineárně. + Pokud dojde na TRAA tak NV a AMD maj jinej přístup, u NV se TRAA dělá pomocí TMU, u AMD pomocí shaderů, o to více je mít tunu TMU pro NV kritické. Opravdu s GF100 pokud jsem si dal FSAA16x + TRAA8x tak jsem měl v UT99 propady FPS při velkejch explozích a to je no comment, protože GT200 tam problém neměla.
- ArgCZ
- Začátečník

njn po příchodu Keplera bude Fermi vlastně úplně useless a na Fermi se nedalo hrát, co mi to jen připomíná sakra
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Proč říkáš takové píčoviny? Nikdo nic takového neřekl. Fermi byla do příchodu Tahiti jedonzančně nejlepší GPU. Já jsem jen řekl, že měla bottleneck v TMU, a měla pomalé TRAA (které 99% lidí nepoužívá, já ale ano), jiank krásnej výkon a krásná kvalita AF + (alespoň pro mě) žádné problémy s drivery.ArgCZ píše:njn po příchodu Keplera bude Fermi vlastně úplně useless a na Fermi se nedalo hrát, co mi to jen připomíná sakra
- ArgCZ
- Začátečník

neříkej? Když se tu cca před rokem a půl řešilo proč v průběhových grafech GTX470 často propadá na uroveň nebo pod HD6870 v místech kde je FPS málo a průměry honí tam kde FPS lítaj vysoko tak jsi říkal že tomu nevěříš nebo máš jinou zkušenost tak co se změnilo teď asi žejo
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
- Alfajk
- Začátečník

-
sam 470tku uz skoro 2 roky vlastnim a zadnej problem,vsechny hry ktery doted vysly behaj v 1680x1050 na maximalni detaily,vcetne BF3/crysis 2 DX11/batman(tam jsou trosku propady,ubral jsem motion blur a je to ok)ArgCZ píše:neříkej? Když se tu cca před rokem a půl řešilo proč v průběhových grafech GTX470 často propadá na uroveň nebo pod HD6870 v místech kde je FPS málo a průměry honí tam kde FPS lítaj vysoko tak jsi říkal že tomu nevěříš nebo máš jinou zkušenost tak co se změnilo teď asi žejo
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Sorry ale tohle se přesně říkalo tehdy o Cypressech a jejich mizerný geometrický propustnosti, že právě ty maj horší minima, neplopletlo se ti to náhodou eh?ArgCZ píše:neříkej? Když se tu cca před rokem a půl řešilo proč v průběhových grafech GTX470 často propadá na uroveň nebo pod HD6870 v místech kde je FPS málo a průměry honí tam kde FPS lítaj vysoko tak jsi říkal že tomu nevěříš nebo máš jinou zkušenost tak co se změnilo teď asi žejo
- webwalker
- Začátečník

Kyle Bennett (HOCP) ke grafům na THG:
)
Takže jsou tedy opravdu autentické (o jejich obsahu raději nemluvímWhile I cannot vouch for the validity of the data, and I never would for another website, I can tell you this. Chris Angelini THG Editor-in-Chief did verify that "someone accessed our internally-facing CMS and exported all of the charts that I had uploaded in preparation for my GTX 680 review." So those are THG charts and such.
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- maltra
- Začátečník

Bavme sa o tom co je predpoklad ze sa objavi v dohladnej dobe. Okrem toho tu niekto spominal resp. zatial asi skor spekuloval ze GK110 nemusi byt herna ale skor GPGPU grafika.DOC_ZENITH píše:Já myslim že bude. GK110 je taky Kepler....
Tak v prvom rade AMD nemalo nikdy problem vyrobit svoj najvyssi cip bez ohladu na vyrobny proces, kedze bol o dost mensi ako najvyssi cip od Nvidie. A hlavne GK104 je na Nvidiacke pomery pomerne maly cip, dokazu ho vyrobit, ako sa veci skutocne maju uvidime podla dostupnosti GTX 680 po vypredani prvej varky. Neviem ale odkial beries tu istotu ze 28nm vyroba je v poriadku, ked tomu zatial nic nenasvedcuje, aj Huang sa stazoval.DOC_ZENITH píše:Proč nevyrobitelnej? Jak jsi došel k tomu závěru? Má snad Tahiti problémy s výrobou? Ne. Má snad GK104 problémy s výrobou? Ne, vůbec, a pokud jsou leaklé provozní vlastnosti pravé, tak je na tom dokonce hoodně dobře. Vůbec 28nm výroba jede.
PC: 9800X3D | 64GB CL30 | X870E Aorus Pro | ZOTAC RTX 5070 Ti AMP | WD_BLACK SN850X 2TB & 4TB | Phanteks Enthoo Pro M Glass | RM1000e | Alienware AW3423DWF
Retro PC: PIII 650E Slot 1 | GA-6BXE Rev 1.9 | 128MB DDR | V4 4500 32MB AGP | SB 32 PnP CT3670 | SpinPoint 80GB>32GB
Retro PC: PIII 650E Slot 1 | GA-6BXE Rev 1.9 | 128MB DDR | V4 4500 32MB AGP | SB 32 PnP CT3670 | SpinPoint 80GB>32GB
- CyberDeath
- Začátečník

webwalker : jestli ty testy s upravenymi vysledky u AMD mysli vazne tak to umne teda zatracene poklesli !
maltra: Presne tak ... kdyby nebyl problem s vyrobou uz vidim jak NV sperkuje mainstream chip do higendu ... kdyby byly schopni GK110 vyrobit tak by GK104 nasadili tam kde chteli a vydali by i GK110 a neodkladali by ho o dalsiho minimalne pul roku ... nastala by situace jako s HD4xxx radou az nato ze cenou by valcovala nvidia.
maltra: Presne tak ... kdyby nebyl problem s vyrobou uz vidim jak NV sperkuje mainstream chip do higendu ... kdyby byly schopni GK110 vyrobit tak by GK104 nasadili tam kde chteli a vydali by i GK110 a neodkladali by ho o dalsiho minimalne pul roku ... nastala by situace jako s HD4xxx radou az nato ze cenou by valcovala nvidia.
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Teleshopping 
- Shakall605
- Začátečník

Ne, chybí tam Horst FuchsKrteq píše:Teleshopping
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Poslední dobou se mi zdá, že marketing v IT směřuje přímo k Horstovi. AMD nechává skládat PC opicemi, nV na LAN hypuje nevydané produkty (OK... YEAHHHH!!!) a teď tohle 
- Nachrade
- Nováček

-
Ja bych si tim nebyl jisty. Predpoklad to byl ze zacatku kdyz se mluvilo o tom ze kepler dorazi prvne mainstream, pak sli zpravy ze tento mainstream porazi 7970 a pak se zaclo mluvit uz jen o 680. Pravdepodobne proste nvidia zjistila ze jejich mainstream (i kdyz cip je relativne velky ale nic co by se nedalo nazvat nvidia mainstreamem), ktery casem predtransformoval az do 680 je dostatecne silny a nasadi ho proti 7970. Na 7990 bude casem odpoved 2x 104. A tudiz si myslim ze nvidia nebude mit potrebu vydavat GK110 spis si to nechaji pro 7xx radu, popripade jeste s respinem jadra, zalezi taky jestli uz nake cipy maji vyrobene a kolik jich je, muzou to klidne vydat jako pouze tesla kartu. Proste podle me z pohledu nvidie pro ne nema zadnou cenu vydavat GK110 momentalne, na konkurence maji slusnou odpoved a cislovani rady (vychazi 680gtx coz byl krom ultry a dvoujader vzdy top v rade) by tomu taky nasvedcovalo. Aby se vam pak to cekani na GK110 neprotahlo.maltra píše: Bavme sa o tom co je predpoklad ze sa objavi v dohladnej dobe. Okrem toho tu niekto spominal resp. zatial asi skor spekuloval ze GK110 nemusi byt herna ale skor GPGPU grafika.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Pokud jí nevydaj, moje peníze nedostanou, easy. Dokud budou prodávat multiGPU řešení tak mizerné jak je teď, žádné X2 karty by neměly být akceptovatelné jako použitelná alternativa.
Považuji za komplet selhání téměř všech recenzentů že tyto karty nerozcupujou kvůli jejich problémům, většinou prostě naměřej framerate, hoděj to do grafů a je to. Palec dolů. Pokud by měla 2x GK104 někde 40 FPS a na tom samém místě GK110 30fps, víme co bude plynulejší....
Považuji za komplet selhání téměř všech recenzentů že tyto karty nerozcupujou kvůli jejich problémům, většinou prostě naměřej framerate, hoděj to do grafů a je to. Palec dolů. Pokud by měla 2x GK104 někde 40 FPS a na tom samém místě GK110 30fps, víme co bude plynulejší....
- Lada-1
- Začátečník

-
HD7900 opet vyrazne drti nejlepsi cip od nvidie GTX680
http://www.ddworld.cz/aktuality/grafick ... gpgpu.html
http://www.ddworld.cz/aktuality/grafick ... gpgpu.html
- Riku
- Začátečník

nojo, ještě aby si DD nenašel něco kde je zas amd lepší 
PS5 Pro | LG OLED CX55
- webwalker
- Začátečník

Ano, je to smutné. Já osobně jsem na TH začínal a to už je opravdu hóóódně dlouho.CyberDeath píše:jestli ty testy s upravenymi vysledky u AMD mysli vazne tak to umne teda zatracene poklesli !
Tenkrát jsem podle jejich instrukcí poprvé přetaktoval své cpu ze 120MHz tuším na 150MHz
Ale časy se holt mění.
Nachrade, DOC_ZENITH: Imho gk110 určitě přijde. Podle mě gk104 nebude mít dostatečný výkon v DP, takže z čeho by dělali Tesly pro gpgpu?
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- Nachrade
- Nováček

-
[quote="webwalker"][/quote]
Ja nerikam ze neprijde ja si myslim ze prijde, ale bohuzel podstatne pozdejc a jinak nez si myslis, ale je to jen muj vydedukovany nazor zalozeny na zdravem rozumu. Jakakoliv firma nema zajem na tom proste vydavat novy produkt lepsi nez stavajici kdyz uz stavajici staci na konkurenci , tak to neni jen u PC ale i v mobilech a jinych vecech. Krom toho jak by se to pak menovalo gtx695, trosku nezvyk?
Ja nerikam ze neprijde ja si myslim ze prijde, ale bohuzel podstatne pozdejc a jinak nez si myslis, ale je to jen muj vydedukovany nazor zalozeny na zdravem rozumu. Jakakoliv firma nema zajem na tom proste vydavat novy produkt lepsi nez stavajici kdyz uz stavajici staci na konkurenci , tak to neni jen u PC ale i v mobilech a jinych vecech. Krom toho jak by se to pak menovalo gtx695, trosku nezvyk?
- doktor1
- Začátečník

-
[quote="Nachrade"][quote="maltra"]
Bavme sa o tom co je predpoklad ze sa objavi v dohladnej dobe. Okrem toho tu niekto spominal resp. zatial asi skor spekuloval ze GK110 nemusi byt herna ale skor GPGPU grafika.
[/quote]
Ja bych si tim nebyl jisty. Predpoklad to byl ze zacatku kdyz se mluvilo o tom ze kepler dorazi prvne mainstream, pak sli zpravy ze tento mainstream porazi 7970 a pak se zaclo mluvit uz jen o 680. Pravdepodobne proste nvidia zjistila ze jejich mainstream (i kdyz cip je relativne velky ale nic co by se nedalo nazvat nvidia mainstreamem), ktery casem predtransformoval az do 680 je dostatecne silny a nasadi ho proti 7970. Na 7990 bude casem odpoved 2x 104. A tudiz si myslim ze nvidia nebude mit potrebu vydavat GK110 spis si to nechaji pro 7xx radu, popripade jeste s respinem jadra, zalezi taky jestli uz nake cipy maji vyrobene a kolik jich je, muzou to klidne vydat jako pouze tesla kartu. Proste podle me z pohledu nvidie pro ne nema zadnou cenu vydavat GK110 momentalne, na konkurence maji slusnou odpoved a cislovani rady (vychazi 680gtx coz byl krom ultry a dvoujader vzdy top v rade) by tomu taky nasvedcovalo. Aby se vam pak to cekani na GK110 neprotahlo.[/quote]
Před časem na Nordichardware proběhla zpráva, že Nvidia bude GK 110 přednostně nasazovat do profesionálních grafik..tedy na GPGPU výpočty. Herní highend má být 2x GK 104. Myslím, že je to docela logické. Navíc tato zpráva je stará cca 1 měsíc a někdo to už tady i psal. Jestli GK 110 bude časem i v herních grafikách je velká otázka..já se přikláním k názoru, že nikoliv. Skoro to vypadá, že Nvidia začala oddělovat profesionální a herní grafiky a bude tvořit velké GPGPU jádro a z něj pak vyvine menší a efektivnější jádro pro herní nasazení. Highend bude pak duální grafika. Vydělají natom rozhodně víc.
Bavme sa o tom co je predpoklad ze sa objavi v dohladnej dobe. Okrem toho tu niekto spominal resp. zatial asi skor spekuloval ze GK110 nemusi byt herna ale skor GPGPU grafika.
[/quote]
Ja bych si tim nebyl jisty. Predpoklad to byl ze zacatku kdyz se mluvilo o tom ze kepler dorazi prvne mainstream, pak sli zpravy ze tento mainstream porazi 7970 a pak se zaclo mluvit uz jen o 680. Pravdepodobne proste nvidia zjistila ze jejich mainstream (i kdyz cip je relativne velky ale nic co by se nedalo nazvat nvidia mainstreamem), ktery casem predtransformoval az do 680 je dostatecne silny a nasadi ho proti 7970. Na 7990 bude casem odpoved 2x 104. A tudiz si myslim ze nvidia nebude mit potrebu vydavat GK110 spis si to nechaji pro 7xx radu, popripade jeste s respinem jadra, zalezi taky jestli uz nake cipy maji vyrobene a kolik jich je, muzou to klidne vydat jako pouze tesla kartu. Proste podle me z pohledu nvidie pro ne nema zadnou cenu vydavat GK110 momentalne, na konkurence maji slusnou odpoved a cislovani rady (vychazi 680gtx coz byl krom ultry a dvoujader vzdy top v rade) by tomu taky nasvedcovalo. Aby se vam pak to cekani na GK110 neprotahlo.[/quote]
Před časem na Nordichardware proběhla zpráva, že Nvidia bude GK 110 přednostně nasazovat do profesionálních grafik..tedy na GPGPU výpočty. Herní highend má být 2x GK 104. Myslím, že je to docela logické. Navíc tato zpráva je stará cca 1 měsíc a někdo to už tady i psal. Jestli GK 110 bude časem i v herních grafikách je velká otázka..já se přikláním k názoru, že nikoliv. Skoro to vypadá, že Nvidia začala oddělovat profesionální a herní grafiky a bude tvořit velké GPGPU jádro a z něj pak vyvine menší a efektivnější jádro pro herní nasazení. Highend bude pak duální grafika. Vydělají natom rozhodně víc.