Tady jde o cenu
a ta je stale spatna vzhledem k tomu co zakaznik dostane.Hlavně FX-8120 už má myslím adekvátní cenu
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

a ta je stale spatna vzhledem k tomu co zakaznik dostane.Hlavně FX-8120 už má myslím adekvátní cenu

Ano to je jíná, je to ale záležitost výrobců desek a jejich BIOSU, protože na ASUSech to funguje korektně. Nicméně já bych klidně tu cenu viděl ještě níže než je teď.Hladis píše:Ale vina vyrobniho procesu nemuze za trotlovani v deskach (lidi to vraceji a pak se to vali v bazaru viz. Alfa). Nehlede na to ,ze zakaznika nejaky vyrobni proces vubec nezajima. Lepsi proces ti vyhoni frekvence a snizi spotrebu ,ale nejake magicke narusty s lepsim precesem cekat stejne nelze.

Ono to je asi takhle....přijde zákazník Pepa, koupí si osmijádro, dojde dom a složí si to, protože před 4 roky si také složil doma PC...Zapojí, zkontroluje, zapne a ono nic, vše se točí, ale nic se neděje. Zkusí to ještě několikrát, napadne ho dle manuálu vymazat možná BIOS (vyndat baterku) a zase to stejné. Hmmm, bude to rozbité, jdu to reklamovat.Hladis píše:Flankere chces abych byl zly a pres pomery cena/vykon/spotreba/spolehlivost to porovnal s konkurenci ? Jinak proc tam maji tolik "BAZARovych" kusu na prodej ? Cim to asi je.flanker píše:Koukám, že jsem nesledoval asi 3-4 týdny ceny FX a docela to kleslo...Hlavně FX-8120 už má myslím adekvátní cenu
http://www.alfacomp.cz/php/index.php?ei ... tr%9Een%E9

AMD funkční platformu (čipset) má + dodala funkční referenční BIOS, kdyby tomu tak nebylo, tak by to nefungovalo ani na těch nejdražších deskách, protože dle tebe je platforma nefunkční...DOC_ZENITH píše:Jen něnkterejch Asusech, stále ne zdaleka všech a to konkrétně jen na těch drahejch.... Opravdu chceš aby si lidi s FX4xxx kupovali Sabertootha a užívali si ten výkon menší než Měl Phenom II před 3+ roky? Ne, oni k tomu koupěj levnou deku a tam to neběží korektně.
AMD nedokázalo zajistit kvalitní výrobu + edokázalo zajistit funkční desky a vlastně funkční platformu, je to chyba AMD.

Ty jsi to nepochopil, myslel jsem to jinka, ale i tak osmijádrové FX jsou oproti konkurenci propadáky fatální, když započítám OC tak ještě více, já jsem to myslel tak, že nejvíc se jednoznačně prodává čtyřjádrovejch FX, a k těm lidi nebudou brát Sabertootha či něco ještě vyššího, a těmhle lidem to nefunguje, a říkal jsem že čtyřjádrovej FX je patetickej vůbči 3+ let starejm Phenomům což ihmo je pravda. Porážej ho Core2Quady.flanker píše:jj, je to chyba desek, to co předvedl třeba Gigabyte byla tragédie....Pak to naháněl v opravné revizi u vyšších modelů.
DOCI:sorry, ale FX-8120 má rozhodně vyšší výkon než Phenom II (zvlášťě než x4). V hrách možná tak nastejno (někde lepší, někde mírně horší a ve většině stejnej vůči třeba x4 975/980 BE), ale aplikační je v průměru vyšší a někdy orpavdu rozdílem třídy. DOkážu ti, že to běží OK, půjčím si nějaký šmejd jako třeba M5A97 a nahraju to plochou...

Intel má bohužel větší "důležitost" a proto jsou snad i jejich BIOSy a desky vymazelnější

Tady neni bazar