Mass Effect 3

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Re: Mass Effect 3

Příspěvek od Alfajk »

Frostys píše:Tak jsem to dohrál a můžu si v klidu přečíst, co jste tady všichni psali ale... proč mi přijde, že ten konec byl v pohodě? Podle toho, co všichni píšou, jsem čekal nějakou absolutní blbost, ale dopadlo skoro tak, jak jsem očekával a nejsem zklamaný. Co to má být? :)
kazdej komu se konec libil ma uz vymytej mozek CoDama a dalsima skvostama a nebo nema zadnej herni "cit" a uz vubec ne zrovna pro serii mass effect

vsechny tri konce jsou jako pres kopirak + pridanej barevnej filtr a krome toho,ze naprosto nedavaj smysl,jsou taky uplne dementni a popiraj prakticky vsechno dění v ME serii
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Frostys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frostys »

Tak to dohrej jen jednou, na ostatní konce se nedívej a žij v blahé nevědomosti :) Nečetl jsem si zahraniční fóra a různé konspirační teorie, takže mi stále moc nedochází, co je dementního a nelogického na tom, jak to skončilo.
Když pomineme, že se třeba vůbec nemuselo jednat o realitu (což mi nepřijde moc pravděpodobné), tak přece úkol zněl jasně - zničit reapery. A takové drobnosti, jako že ti Liara musela zákonitě umřít a objeví se ti stejně v posledním filmečku, jsou docela kravina :)
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

Frostys píše: A takové drobnosti, jako že ti Liara musela zákonitě umřít a objeví se ti stejně v posledním filmečku, jsou docela kravina :)
jestli zrovna tohle je pro tebe drobnost,tak potom vubec nemusim argumentovat a muzu znovu odkazat na ten "cit pro mass effect serii"
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
muliku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od muliku »

Me se hra libila az po moment kdy polomrtvy Shepard vyjel vytahem k tomu klucikovi... Pak uz to bylo dost absurdi.... Jinak fakt super.. Louceni s Liarou (romance) me malem rozbrecelo. Chci svoje modry deti! :D
Central Processing Unit: Phenom II x4 965 BE Cooler: Scythe Ninja 3 Mother Board: Gigabyte AMD 890G Random Acces Memory: 2x2 Gb DDR III 1600MHz Kingston Graphic Processing Unit: nVidia GeForce GTX660 2Gb Power Suply Unit: Seasonic M12II-620 - 620W Hard Disk Drives: OCZ Agility 3 120GB, Seagate 1TB, Samsung F3 1Tb
Prometheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prometheus »

Zkoušel někdo 3d na AMD grafice? Netušíte jak to zapnout?
Naposledy upravil(a) Prometheus dne čtv 22. bře 2012, 18:01, celkem upraveno 1 x.
Vždy prodávám i jinde.
muliku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od muliku »

Tak jeste k tomu konci - Bioware se rozhodlo ho zmenit. Jen doufam ze stavajici tri moznosti vybuchu v barvach RGB jen nerozsiri o CMYK :-D
Central Processing Unit: Phenom II x4 965 BE Cooler: Scythe Ninja 3 Mother Board: Gigabyte AMD 890G Random Acces Memory: 2x2 Gb DDR III 1600MHz Kingston Graphic Processing Unit: nVidia GeForce GTX660 2Gb Power Suply Unit: Seasonic M12II-620 - 620W Hard Disk Drives: OCZ Agility 3 120GB, Seagate 1TB, Samsung F3 1Tb
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TankGeorge »

Obzvláště na prvním dílu ME se mi líbilo, že se snaží do sci-fi procpat trochu logiky a vědecké střízlivosti, čímž má blíže ke Star Treku, než fantasy Star Wars. V ME3 tohle jde už hodně stranou a hned v první tutorial misi Sheepardo přežije víc smrtelných situací, než ve všech předchozích dílech dohromady. Když ho na konci přímo zasáhne dvoukilometrová loď třídy sovereign svým turbolaserem, který rozpůlí vesmírnou loď a on pak vstane s ohořelou uniformou, tak co čekat za konec u takové hry? :D Dokonce i hloupí fanoušci Diabla se na foru ptají, jak mohl Decard Cain přežít přímý zásah komety...
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

TankGeorge píše:Dokonce i hloupí fanoušci Diabla se na foru ptají, jak mohl Decard Cain přežít přímý zásah komety...
mana shield ftw :-D
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

muliku píše:Tak jeste k tomu konci - Bioware se rozhodlo ho zmenit. Jen doufam ze stavajici tri moznosti vybuchu v barvach RGB jen nerozsiri o CMYK :-D
Nějakej oficiální článek nebo tweet? Jinak to je pouze další trolling...
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

Kašpec píše:
muliku píše:Tak jeste k tomu konci - Bioware se rozhodlo ho zmenit. Jen doufam ze stavajici tri moznosti vybuchu v barvach RGB jen nerozsiri o CMYK :-D
Nějakej oficiální článek nebo tweet? Jinak to je pouze další trolling...
neni to az tak oficialni,ale da se to tak brat http://www.blog4k.com/2012/03/mass-effe ... =BP_recent

a na officialnim twitteru bylo napsano primo od masseffect: "There are no happy endings, because nothing ends."
muliku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od muliku »

Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Ok, sorry, moc jsem tomu nevěřil, protože v poslední době tady takových "officialních" informaci bylo hodně...
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
Vlastimil91
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlastimil91 »

Tak to teda posr*li. Co to je všichni mi umřeli i Ashley a to jsem to jel k vůli ní znova abych jí měl v týmu. Ten konec je pěkná prasárna :twisted: Nic horšího jsem ještě nevyděl a ještě jak to v komentářích srovnali s Harry Potterem ,ale tam aspoň to nedopadlo jako tady. Tam aspoň někdo přežil!
CPU: Devil's Canyon i5 4690K 4,8GHz , GPU: MSI GTX 970 GAMING 4G 1528MHz, RAM: Kingston HyperX Savage 16GB 2400MHz CL11, MB: MSI Z97 GAMING 5, LAN: Killer E2200, SSD: Kingston 240GB HyperX Fury + 240GB HyperX Savage a 1,5TB HDD, 23" ASUS IPS, PSU: Seventeam ST-P0520PBA Cilense Modular 520W, Windows 10 Pro 64bit, LG V10, ROCCAT Kave XTD Digital 5.1
Kedlub64
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kedlub64 »

Dnes dohráno. Koukám, že je dobře, že jsem sem během hraní nelezl. :D I když jsem si stejně část finále trochu vyspoileroval (což se mi bohužel u velkých ság stává nějak často), stejně jsem byl koncem překvapen. Ale nejdřív pár mých postřehů ke hře jako celku.

Herní mechanismy se sice od ME2 prakticky nezměnily, ale proč měnit něco, co funguje. Jen už bych tomu neříkal RPG, ale akční adventura. Trochu mě zklamalo, že ve hře není více planet, po kterých by se Shepard mohl volně pohybovat mimo misi (jako Ilium nebo Omega). Příběh je skvělý, odpovídá na všechny otázky, uzavírá dílčí dějové linky a staví hráče před mnohá etická rozhodnutí. Zejména musím vypíchnout léčení Genophage nebo řešení otázky Quariani/Gethové. Co ale ze hry dělá mistrovské dílo, jsou postavy. Jsem přesvědčen, že skvělé scifi dělají postavy (viz Battlestar Galactica, Babylon 5, z her Starcraft 2 a další) a v ME3 jsou postavy dotaženy téměr k dokonalosti. Během let jsem si k nim jednoduše vytvořil vztah, nejsou to jen kupky polygonů, jsou to osobnosti. Mnohem více spolu interagují (mimo mise!), často vtipně - tvůrci si v dialozích střílí i ze sebe, narážek na Garrovo kalibrování v ME2 je bezpočet, Tali chce utěšit Liaru po ztrátě jejího světa (velmi emocionální scéna) atd. U stálic z předchozích dílů je vidět vývoj charakteru, srovnejte si je s utřinosy z prvních dílů a pochopíte. V tomto musím vypíchnout zejména Garra, který se od byrokracií zhrzeného policajta změnil přes nelítostného bojovníka se zločinem v uznávaného generála a poradce pro boj s Reapery. Totéž platí o Liaře, v závěrečném romantickém loučení málem ukápla slzička. Stejně dojemně působí případná smrt některých starých spolubojovníků, jejichž jména se pak objeví na památníku na Normandy. Bravo Bioware!

Ale nic není perfektní, takže pozor SPOILER:
Jsou dva způsoby, jak konec vnímat. Buď jej přijmete jako závěr série, potom je však nedomyšlený, má spoustu logických i příběhových děr, neodpovídá předchozím volbám Sheparda atd. Kazí potom celou sérii jako celek a Bioware tak popře vše, co dělalo tuto herní sérii výjimečnou. Druhá možnost je ta, že přistoupíte na teorii indoktrinace:
http://www.youtube.com/watch?v=ythY_GkEBck
Pak je konec od příchodu na citadelu ukázkou scénáristické geniality, bohužel nedotáhnuté do konce. Teorie indoktrinace působí důvěryhodně, celou hru jsme měli náznaky před očima. Jen mě osobně mrzí, že jsem si to neuvědomil dříve. Působí to na mě, že hra měla ještě pokračovat alespoň hodinku a přinést pořádné rozuzlení a finálního bosse (takhle máme alespoň MARAUDERA SHIELDSE :lol: ), ale nebyl čas, proto byly spíchnuty ale alespoň 3 podobné, časově na vývoj nenáročné konce. Paradoxně je červený konec ten správný, cutscena s přeživším Shepardem to potvrzuje. Snad se dočkáme odpovědí s dalšími DLC, ovšem to pak v Bioware a EA zaslouží vytahat za uši za vydání nekompletní hry.

Uff, takhle dlouhý příspěvek jsem ještě zde na fóru nevyplodil... Kdo to přečte celé, má můj respekt :)
Naposledy upravil(a) Kedlub64 dne pát 23. bře 2012, 22:59, celkem upraveno 1 x.
Frostys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frostys »

Mrknul jsem na to video a dává to docela dost smysl. A samozřejmě přečetl celý tvůj post :)
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CyberDeath »

Nikdo nebyl indoktrinovan (nebo jak se to pise) jednoduse vpristim DLC pridaji scenu ve ktere se proberete nazacatku ME1 po zasahu majakem na eden prime. A Cely ME1 , ME2 a ME3 byl jen sen co se vam potom zdal :-D
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
Nerboard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nerboard »

CyberDeath píše:Nikdo nebyl indoktrinovan (nebo jak se to pise) jednoduse vpristim DLC pridaji scenu ve ktere se proberete nazacatku ME1 po zasahu majakem na eden prime. A Cely ME1 , ME2 a ME3 byl jen sen co se vam potom zdal :-D
To skor sa zobudi grandkid ako mu jeho grandpa hovori rozpravku o The Shepardovi :lol:
muliku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od muliku »

Teorie o indoktrinaci jsou mylné. Pokud jste četli knížky Mass Effect, tak tam je indoktrinace popsána.

Nějak takto: Nějaká vzdálená síla hýbe s Vaším tělem, zatímco vy jste uvnitř a máte roli pouze jakéhosi diváka a nemůžete proti tomu nic dělat.

Z ''indoktrinačních'' teorií o konci ME3 vyplývá, že si lidé myslí, že to celé je sen pod indoktrinací, což je na základě výše zmíněného popisu kravina. Kdyby tyto teorie byli pravdivé, nešlo by o indoktrinaci, ale o halucinaci. Takže logické vysvětlení je, že si Shepard dal hallex nebo redsand:D
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Vlastimil91 píše:Tak to teda posr*li. Co to je všichni mi umřeli i Ashley a to jsem to jel k vůli ní znova abych jí měl v týmu. Ten konec je pěkná prasárna :twisted: Nic horšího jsem ještě nevyděl a ještě jak to v komentářích srovnali s Harry Potterem ,ale tam aspoň to nedopadlo jako tady. Tam aspoň někdo přežil!
Ještě jsem nevYděl kvalitnější post ohledně konce...

K tomu konci, indoktrinace to imo podle mě není, spíš když už, tak Shepard blouzní po sejmutí laserem Harbingera (což je ale taky blbost, vypařili by se všichni jak pára nad hrncem).

Nezbývá nám nic jiného než čekat co se stane v dubnu, ale jak řekl BioWare, "There is no ending, because nothing ends..."
Kedlub64
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kedlub64 »

Naopak, Shepard není indoktrinován, ale finále symbolizuje poslední boj Shepardovy mysli proti indoktrinaci. Náznaky boje s postupnou plíživou indoktrinací se objevují celou hru. Stačí si přečíst záznam o indoktrinaci v kodexu, všechny symptomy plíživé indoktrinace se u Sheparda projevují. Navíc nevím, proč by měl být Shepard vůči indoktrinaci imunní, když to nezvládli ani Saren, Benezia nebo Illusive man. Doporučuji shlédnout celé video, co jsem zde postoval, potom pochopíte, že by na tom mohlo něco být.

Namátkou malé zamyšlení z počátku hry, nepovažuji to za spoiler. Shepard vidí klučíka, se kterým nikdo jiný neinteraguje. Když ho chce Shepard zachránit z ventilační šachty a mluví s ním, Anderson stojí několik metrů od Sheparda a neslyší kluka mluvit. Navíc když je Shepard vyrušen, ozve se v pozadí zavrčení reapera, což je dle knížek známka neúspěšného pokusu o indoktrinaci. Ani mu nikdo nepomůže nastoupit při evakuaci do raketoplánu. Podivné. Otázek je mnohem víc...

Navíc události konce a některé výroky popírají události předchozích her a v logice věci jsou díry větší než na našich silnicích:
POZOR SPOILER
1) V DLC Arrival bylo řečeno, že při explozi mass relay vznikne supernova. Potom Shepard svým činem vyhladil defacto celou galaxii.
2) Flotily všch armád byly přítomny u zdecimované Země, tudíž jsou odsouzeni k pomalé smrti hladem. Všechny tak sežerou Krogani. Opět průšvih jako hrom.
3) Logika Catalystu - Organici stvoří syntetiky, kteří se vzbouří. Aby nebyli organici vyhlazeni, pošleme na ně armádu syntetiků a uděláme z nich taky syntetiky. WTF? Navíc reapeři samotní říkají několikát Shepardovi, že jejich smysl je pro něj naprosto nepochopitelný, tak proč to najednou Catalyst během minuty shrne?
4) Před tím, že dosáhne hráč teleport a bafne na něj Marauder Shields, ohlédněte se. Uvidíte ty samé stromy, jako vidí Shepard ve snu.
5) Nejvíc mě ale vytáčí epilog s Normandy. Co sakra dělá v hyperprostoru (možná tomu v ME říkají jinak, nekamenujte mě)? Potom zaslouží Joker popravit za dezerci. Nemluvě o tom, že z Normandy vystopí nějaký člen týmu, který byl ještě před pár minutama na zemi u teleportu?

Našel bych toho mnohem víc. Opět vidím dvě možnosti. Bioware buď totálně podcenilo inteligenci svých fanoušků, které chtělo nakrmit barvičkama. Bohužel tak popřeli celý kontinuální příběh ME a zážitky hráčů, protože pak v podstatě vůbec nezáleží na tom, jak předchozí hry hrál. To je u série, která byla od začátku založena na logice, volbě, řešila ožehavá společenská témata atd. naprosto nepřijatelné. Druhá možnost (a Casey Hudson něco takového naznačil) je, že chtěli prostě tuto debatu vyvolat, pak ale naprosto špatně neodhadli reakce hráčů, které měli za hloupé ovce. Takový přístup se mi ale vůbec nelíbí. Takže se buď scénáristi sekli jako prase (dle mého nepravděpodobné) nebo na teorii indoktrinace je něco pravdy. Doporučuju přečíst následující rozbor:
https://docs.google.com/document/d/1QT4 ... asic?pli=1
Nevadí mi ani to, že konec není happyend, ale to, že v podstatě nic nezakončili, hráčovu odysseu popřeli a ještě nás nabádají, abychom si koupili DLC.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“