mouldy píše:Co to je za nesmysl? Nemela nahodou mit GTX 680 vypocetni vykon v GPGPU horsi nez GTX 580?
V doubleprecision suxxuje extrémě. V ALU-only based výpočtech je bude mít ok (tam měly ok i staré Radeony před GCN a to byly GPGPU nevhodné karty obecně).
CyberDeath píše:durod : Vuci 7970 je nemastny neslany ... sorry ze se obcas spatne vyjadruju.
Ne za svou 7970 sem dal 10500,- takze asi tak. Tak momentalne sem s GPGPU jen experimentoval protoze jeho prinos pri prevodu videa je porad minimalni ale porad se to zlepsuje . Jednu dobu sem pres nej pocital ... ale jak prisel ucet za elektriku tak sem se na to vykaslal ... a jak uz tady nekdo zminil pro DX11 je to dost dulezite (dobudoucna) !
No a tohle je právě ono. 90% lidí neví co je GPGPU a z těch 10% co vědí to 90% umí nebo vůbec někdy využije jen na video, a právě proto tam Nvidia dala tu přídavnou fixní jednotku, která je tam právě jen pro enkóding a dekóding a má bejt dle marketingu NV až 8x rychlejší než normální UVD. Co se radeonů týče, ty pokud pomáhají převodům videa taky používaj jen UVD, ne SP.
A souhlas. Epic doslova čeká na solidní výpočetní kartu která bude popohánět Unrel Engine 4 kterej má bejt komplet SW řešení založené na výpočtech, ale takhle to můžou rovnou zabalit či odložit pro další dekádu, pokud všechny čipy krom high endu budou mít výpočetní schopnosti osekané, tak takovej engine ztrácí komplet význam a jsme zakrnělí na tom našel klasickém rasterizačním renderingu.
flanker píše:
HEAD:ale proboha, pokud karta neměla konkurenci, proč by měla stát třeba 8500kč? To že je to AMD nebo Nvidia neznamená že to bude dárce, pokud se daný produkt zlepšuje a navíc pak nemá konkurenci, je to OK (podívej na Intel Extreme série). To jste všichni zapomněli na dávné časy, kdy GPUčka stála kolem 15k?
Ne nezapoměli protože to byly super časy. Ano high end byl drahej, vlastně vše bylo ale ty prachy se pumpovaly do vývoje. Byl jsi si jistej, že ta karta za 15K rozdrtila tu samou kartu minulé generace dvojnásobkem výkonu + ty nové generace přicházely 2x rychleji. A teď se po mě chce 12K za kartu která už od pohledu neni high end, je evidentně vyrobená hoodně levně, nedali ani blbej vapor na chladič aby ušetřili, atd, přidává mi 30% proti kartě minulé generace co stála stejně a ještě k tomu proti ní prohrává v GPGPU? Ne....
A btw. Dneska nic, je mi strašně zle, ale jestli to bude zejtra lepší, sebral jsem 2 karty, tak můžu otestovat vliv adaptivního Vsync a frame limiteru na SLI, což po mě někdo chtěl a neni to zlej nápad. A taky samo sebou otestuji jak rychlý je TRAA oproti Fermi.
Jedna věc mě ale napadla, to dynamické přetaktování, hmm... jak se to bude chovat při multiGPU heh? Kor když jedna karta bude lepší a druhá horší kus co bude víc žrát... to budou mít v jedné situaci rozdílné takty? To by znamenalo že pro to co uvidíme je Microstutering je slabé slovo, spíš něco jako MEGAstutering.