Obecná životnost lehce chlazeného pevného disku
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- smrtka.smety
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
Obecná životnost lehce chlazeného pevného disku
Zdravím,
mám pracovní PC, které potřebuji mít spolehlivé, dá se obecně říci, kolik hodin vydrží lehce chlazený (tj. +/- 28st). pevný disk bez chyb?
Nyní mám najeti přes 3000h dle HD Tune. Zvažuju pořízení serverového disku, jsou spolehlivější?
Díky
mám pracovní PC, které potřebuji mít spolehlivé, dá se obecně říci, kolik hodin vydrží lehce chlazený (tj. +/- 28st). pevný disk bez chyb?
Nyní mám najeti přes 3000h dle HD Tune. Zvažuju pořízení serverového disku, jsou spolehlivější?
Díky
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Re: Obecná životnost lehce chlazeného pevného disku
Ne nedá se to říct. Koupíš 2 stejné dosky a jeden odejde za rok a druhej za 10 let. Je to kusové věc, elekrtonika ti může odejít lusknutim prstu, povrch je taky kusová věc ale tam aspoň můžeš pozorovat degradaci postupně.
Pokud koupíš seserverovej SAS disk, tak ano jsou několikanásobně spolehlivější, ale taky stojej 4x tolik. (serverovej disk neni ňáká RE4 od Westernu, ale rychlé SAS disky. )
Pokud koupíš seserverovej SAS disk, tak ano jsou několikanásobně spolehlivější, ale taky stojej 4x tolik. (serverovej disk neni ňáká RE4 od Westernu, ale rychlé SAS disky. )
- smrtka.smety
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
Ok díky. Cena mě až tak netlačí, jde opravdu o spolehlivost.
Takže až začne disk sekat vadný sektory, vyměnit.
Takže až začne disk sekat vadný sektory, vyměnit.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
serverovy hdd nejsou x-krat spolehlivejsi. spise u nich jde o to, ze jsou delane na full zatez 24/7. videl sem mrte serverovejch disku ktery odesly. je to kus od kusu. jinak kdyz se zacnou objevovat vadny sewktory, muze byt uz pozde.
napr. ja mam u jednoho harddisku (samsung 1.5TB) 12000 hodin a je v perfektnim stavu. byl jen 30x zapnut a teplota neprekrocila 32°C. dulezite je vypnout chcipani disku. ta featura ho akorat casem domrvi, je to velka zatez pro motorky a pro loziska je to taky lepsi.
napr. ja mam u jednoho harddisku (samsung 1.5TB) 12000 hodin a je v perfektnim stavu. byl jen 30x zapnut a teplota neprekrocila 32°C. dulezite je vypnout chcipani disku. ta featura ho akorat casem domrvi, je to velka zatez pro motorky a pro loziska je to taky lepsi.
- zombux
- Odborník PCT

přesně tak, harddisk může odejít kdykoliv bez ohledu na model nebo chlazení.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- P_V
- Začátečník

-
- petr_
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
kup dva a dej je do raidu. Když ti nějaký odejde, nic se nestane.
//Flegy - do raidu 1. btw s lowend radicem je to taky diskutabilni...
//Flegy - do raidu 1. btw s lowend radicem je to taky diskutabilni...
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
- maximal
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Super clanek, dik za nej.
Asi bych mel opravdu vic zalohovat ten svuj 4 roky starej Samsung F1
- cabman
- Středně pokročilý

Já mám v pc starý 1000ot WD hdd který má 30098hodin ... . Ostatní jeho vrstevníci jsou dávno v křemíkovém nebi a všechny byly stejně chlazené.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- Alfajk
- Začátečník

-
chci vam ukazat mensi zazrak:

je mu temer 8let,na dotyk ma tak 30 stupnu,takze je asi vadny teplotni cidlo,30 000 hodin namotano a je v 100% stavu *klepe na stul*

je mu temer 8let,na dotyk ma tak 30 stupnu,takze je asi vadny teplotni cidlo,30 000 hodin namotano a je v 100% stavu *klepe na stul*
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- cabman
- Středně pokročilý

Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.