Problem se stahováním

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Bolci
Nováček
Nováček

Problem se stahováním

Příspěvek od Bolci »

Zdravím mám menší problém ...
Již týden při stahování se mi stahování zasekne cca po 200-300 stažených MB.
Při použití FF a opery na stahování je to shodí a vyhodi okno že nastal bug.
Tady je záznam bugu z FF http://pastebin.com/0s3NVsZx
Snažil jsem se to vyřešit download managerem ... Ten dělá to same akorát poté napíše, že není schopen navázat spojení se serverem. Mohl by mi zde prosim někdo pomoct vyřešit tento problem ?
Jedna se o Uloz.to na jinych jsem to ještě nezkoušel

// OndraSter - přesunuto z programování
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Problem se stahováním

Příspěvek od KOFis »

hoj, zkus stahovani z jinych serveru, treba nejakou velkou linuxovou distribuci, kde bys stahoval stejnou dobu nebo stejnou velikost (na ubuntu.cz bys mel najit nejake odkazy na ISO soubory).

napis jaky mas net a jak se pocitacem pripojujes. videl bych to treba na ztratu paketu na wifi, kdy se spojeni prerusi a neni mozne ho uz navazat. kdyz se zasekne stahovani, ostatni webove sluzby ti bezi? a nebo kompletne spadne cele pripojeni? (treba ICQ, Skype, Steam, nebo neco podobneho). muzes taky zkusit otevrit prikazovy radek a behem stahovani do nej napsat: "ping http://www.seznam.cz -t" (ukoncis to CTRL+C).

na uloz.to musis zadat pro stahovani overovaci kod? (nepouzivam to)
Bolci
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bolci »

Z jinych serveru o dělá to samé
Mám Wifi 2Mb/s od poskytovatele http://www.ludik.cz/ připojuji se přes Lanko. na router a ten na wifi.
No pakety mě taky napadly ale když jsem to testoval tak mi to dalo po 5 minutach 100% uspěšnost mimo stahování
a při stahování po 2 minutách taky 100% uspěšnost. Nechápu čím to je
ttx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ttx »

V pripade wifi je testovanie pingom nedostatocne. Ping posiela pakety v casovom odstupe 1x za sekundu, co moze byt oproti normalnej prevadzke aj 100x menej casto.
Okrem toho pouziva velmi kratke pakety.
Testovanie linky si dohodni s prevadzkovatelom, pretoze je potrebne testovat wifi linku a nie wifi + cely Internet za tym.
Ty mozes urobit s pingom maximalne len tolko, ze budes pingovat AP poskytovatela a s paketmi velkymi 1500 bytov. Najlepsie z Linuxu, kde sa da nastavit odosielanie paketov napr. aj kazdych 0.01s. Nechaj to bezat aj niekolko dni vkuse a urob si statistiku, ktoru potom mozes predlozit prevadzkovatelovi.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

pingal si velkejma?
Bolci
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bolci »

Co tím myslíš ? Testoval jsem to aji pul hodiny a nic tomu nepomohlo.Ja myslim jestli neni nějaky problem v nastaveni mezipaměti .. něco jako by bylo omezeni na 300 nebo tak nějak tím nechcu říct že přesně po stažených 300 mi padnou prohližeče
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

ping 192.168.1.1 -t -l 1500 priklad

akorat bys potreboval IP adresu daneho AP vysilace pokud ti zacnou vypadavat pingy je neco spatne tech faktoru muze byt vice a pak uz to musis poresit s poskytovatelem

IP adresu od poskytovatele mas nastavenou v routru na wanu(staticky) nebo ti ji prideluje zarizeni od poskytovatele(dynamicky)?

jednoduse receno ten router je tvuj a mas ho tam proto aby jsi mohl myt pripojenych vice PC nebo ti ho dodal poskytovatel?? Pokud je tvuj a plati prvni moznost routr vypoj a pichni se primo na kabel z klientskeho zarizeni a testni to.
Pokud mas zarizeni od poskytovatele tak se podivej jake IP dostal tvuj PC a pingni si na branu. Jestli je tam tovarni nastaveni cili 192.168.2.1 tvuj PC pak muze mit IP 192.168.2.XXX cili budes pingat (klavesa win+R) a napises prikaz 192.168.2.1 -t -l 1500 nechas to bezet a zapnes stahovani. Pokud je IP adresa jina(zmenena) je pro tebe dulezite pingat si na branu. Pokud zacnou pingy vypadavat a ruzne lagovat je problem v routru me to pri zatezovem pingu a sosani fedory jede na wifi v case 1ms.
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
1Pupik1989
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 1Pupik1989 »

No router mu přiřadí dynamickou IP, což je normální. Pokud chceš zjistit IP routeru, tak nemusíš volat, nýbrž použít tracert. A ne, určitě mu nebude vypadávat připojení kvůli DHCP nastavení.

Příklad: "tracert seznam.cz" to flákni do příkazového řádku, adresu routeru snad už najdeš.

Jinak nemáš něčím stíněné připojení?
CPU: AMD Phenom II x4 955BE @ 4GHz FAN: Arctic Cooling Freezer Xtreme rev.2
MB: MSI 760GM-E51
RAM: Kingston 2x4Gb RAM DDR3 1333 @ 1466MHz
GPU: Gigabyte Radeon HD 6850 OC 985/1260MHz
HDD: WD Caviar Green WD10EARX 1TB SATAIII/600, ZDROJ: Fortron FSP550-APN (550W)
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

[quote="1Pupik1989"]No router mu přiřadí dynamickou IP, což je normální. Pokud chceš zjistit IP routeru, tak nemusíš volat, nýbrž použít tracert. A ne, určitě mu nebude vypadávat připojení kvůli DHCP nastavení.

?? to je snad jasne ze mu router priradi IP(pokud nema zakazane DHCP) nikdo tady nemluvil o vypadavani kvuli DHCP nastaveni. Slo mi jen o to vyloucit router jako mozny zdroj problemu.
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
Bolci
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bolci »

Vy ste to špatně pochopili .... Mě internet nespadne nikdy ... mě se přeruší stahování a to shodí prohlížeč v kterém stahuju ... u download manažeru do zastavi stahovani. Dnes se mi 2x stalo že přesně po 322,19 MB se mi zastavilo stahovani. O to tady jde. A nebo když prohližeč bufferuje film tak to taky spadne.
1Pupik1989
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 1Pupik1989 »

Helstik píše:ping 192.168.1.1 -t -l 1500 priklad

akorat bys potreboval IP adresu daneho AP vysilace
Proto jsem psal o tracertu :) Z něj vyčteš IP AP :)
CPU: AMD Phenom II x4 955BE @ 4GHz FAN: Arctic Cooling Freezer Xtreme rev.2
MB: MSI 760GM-E51
RAM: Kingston 2x4Gb RAM DDR3 1333 @ 1466MHz
GPU: Gigabyte Radeon HD 6850 OC 985/1260MHz
HDD: WD Caviar Green WD10EARX 1TB SATAIII/600, ZDROJ: Fortron FSP550-APN (550W)
Bolci
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bolci »

Odpověď od 88.146.248.25 : Cilový hostitel není dostupný
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“