nvidia gtx 580

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
salvos
Nováček
Nováček

nvidia gtx 580

Příspěvek od salvos »

Ahoj koupil jsem si nove pc vrazil jsem do nej dost penez a hned jeden problem za druhym :) doufam ze mi nekdo dokaze poradit mam grafiku Nvidia gtx580 3gb ram gigabyte temer pri jakoliv hre napr. BF3 , Metro , TDU 2 mi zacnou postupne blikat textury a pak se hra schodi na listu a uz ji nenahodim je to divny fps a teploty jsou v pohode hra se neseka bezi i na 100 fps ale pak nastane tenle problem tak prosim o radu jestli je problem v ovladaci nebo nejaky kravine co mi chybi nebo je spatna grafika

Procesor intel i7 2800k
ram: 16gb 1600mhz kingstone
ssd disk mam

btw: ovladace aktualizovany na 296.10
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Re: nvidia gtx 580

Příspěvek od Kyselinka »

Ake su volty a takty v burne? Zistis to v GPU-Z, alebo v Afterburneri.
salvos
Nováček
Nováček

Příspěvek od salvos »

Nuada
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nuada »

Určitě máš základní chladič na procesoru, takže teploty v pořádku nemůžeš mít.
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyselinka »

No pri voltoch vidim velke H :-D
Skus touto sipkou zmenit na Show highest reading a zataz kartu, nech vidim volty v zatazi a nie v 2D :wink:

Obrázek
Nuada píše:Určitě máš základní chladič na procesoru, takže teploty v pořádku nemůžeš mít.
A to si zase ako myslel, resp. kde si na to prisiel? :)
Nuada
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nuada »

Měl jste si koupit GTX680. S problémem to nemá nic společného, ale za stejnou cenu více muziky a menší spotřeba. Tento počítač bude za měsíc už "starý". Nové Ivy brigde atd... Počkat dva měsíce a za menší prachy o 1/3 nebo možná 2x tak vetší výkon.
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyselinka »

@Nuada: a ako ten tvoj prispevok riesi jeho problem s kartou? :roll:
Nuada
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nuada »

Nejdříve pořádně čti a neopakuj co již bylo řečeno.
Jinak to co ti to dělá je problém v ovladačích a v samotných hrách. Chce to hledat ty správné drivery. Na internetu najdeš plno lidí s takto nabušenými kartami a mají stejný problém. Nevím co přesně to dělá, někdy to muže být vysokým taktem, což někteří výrobci dělají.
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyselinka »

No neviem, kto by mal poriadne citat, ale chalan sem prisiel s problemom a ty mu napises, ze mal pockat na 680-ku. S takym radenim chod do nakupky :wink:
Nuada
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nuada »

Máš pravdu že to sem nepatří, ale kupovat starou grafiku za stejnou cenu když je už nová série . Na druhou stranu jsem přispěl troškou do mlýna. To je stejnak jedno i s touto grafikou si zahraje pár let hry na max detaily pokud nemá 30" monitor.

Ale ještě k tématu pro i7-2700k (na popisu se asi překlepl) se nevyplácí dávat klasický větrák, je tenký a slabý. Teplota se během pár sekund vyšplhá při menší zátěži na 90°C a to je opravdu hodně a životnost jde rapidně dolu.

Jinak jak jsem psal, problém s texturami má hodně lidí a chce to trochu experimentovat s driverama, nastavením hry a podobně. HW by měl být v pořádku.
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyselinka »

No pokial nevidim volty, tak nevyvadzam zavery. Mal som par 580-tok a prvotne problemy s nastupom DX11 hier boli prave volty (hlavne s prichodom Crysis2 texture packom).
Ano box chladic mam otestovany a v reale sa to pouziivat neda :-D
keistown
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od keistown »

Nuada píše:Ale ještě k tématu pro i7-2700k (na popisu se asi překlepl) se nevyplácí dávat klasický větrák, je tenký a slabý. Teplota se během pár sekund vyšplhá při menší zátěži na 90°C a to je opravdu hodně a životnost jde rapidně dolu.
Nesmysl. Me box uchladi i7-920 na 1,2V a 3,8Ghz kolem 86 stupnu. A pochybuju ze SB i7 topi vic, kdyz ma TDP 95W oproti 130W starych i7.

Aby to slo tak moc nahoru tak by to muselo byt nacpany v nejake prtave htpc skrini bez ventilatoru.
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyselinka »

Kyselinka píše:Dnes skusam prvy krat box chladic dodavany k CPU.
FYI, taketo teploty su na defaulte (no grafika je pretaktovana) pri hrani MW2 MP :roll:

Obrázek
...chladenie v skrinke tu: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 1#p8260121
A to som ani neskusal poriadne zatazit CPU v nejakom burn teste :up: :lol:
Ale to uz tu je trosku OT.
morke
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od morke »

Zkus jiné ovladače, 296.10 mi v Alan Wake textury taky trochu problikávají.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“