Windows 7 neumí používat USB 3.0 při instalaci
- hlavně při instalaci z USB Flash disku !!! - boot proběhne, instalace se zpustí, ale ještě před samotnou instalací to chce "ovladač na CD/DVD mechaniku" a to i když žádnou nemáte, protože si W7 myslí že instalujete z ní.
- dokonce jsem slyšel že snad i po instalaci pokud si nenainstalujete ovladače na USB3.0, mohou tyto porty nefungovat, nebo fungovat tak nějak napůl, ale jelikož jsem ovladače instaloval, tak tohle berte s rezervou, ale pokud máte někdo problém ve W7 s USB a máte ten problém na 3.0, zkuste napřed přepojit na 2.0, jestli se to nevyřeší
Pokud by někoho zajímala moje Story tak to bylo asi takhle(koho ne, okamžitě přestaňte číst!
První instalace kdy jsem měl flashku z předu v case USB portu, který je napojen na deskovej výstup USB 2.0 nebyl problém, pak byly nějaký problémy a potřeboval jsem udělat novou instalaci, tak jsem vrazil flashku do USB prodlužováku, kterej jsem měl vyvedenej na stůl, ale zezadu z portu USB3.0, což jsem si samozřejmě vůbec neuvědomil, protože kam jsem ho zapojil, jsem zapoměl asi po minutě, co jsem ho zapojil. A popravdě i kdybych to věděl, stejně by mě ani ve snu nenapadlo že to je tim.
No a boot naběhl, instalace naběhla, ale furt po mě chtěla jakejsi ovladač na CD/DVD, který v PC nemam a nechápal jsem moc proč a na co to chce, tak jsem googlil a googlil a všude našel milion odkazů o tom jak se tohle stává a že pomůže vyměnit mechaniku, že s tou to pak jde, nebo odpojit jiný disky atd atd. až asi druhej den jsem narazil na blog, kde kluk psal jak si koupil ultrabook a měl stejnej problém právě proto, že si vrazil flashku do nejbližšího USB, který bylo 3.0, tak jsem to prohodil, a uaaaaaaaa, jak jednoduché