Jsem tu nový, nejprve se tedy představím.
Trávim na pc dost času, není problém pro mě 5 a víc hodin denně, ale jedná se většinou o hraní her, čtení článků, učení a tak podobně.
Jinak jsem silný laik, neumim formátovat, instalovat a nastavovat ovladače, zkrátka nic odbornýho ani mírně těžkého, ale nikdy jsem neměl s počítačem problém.
Můj kousek je už dost starý, koupil jsem si proto HP Pavilion dv7 a jak jsem se dočetl (samozdřejmě až po koupi), nemaj v sobě zabudovaný rozhraní open GL, který je potřeba ke hraní určitých her, který na tom jedou, např. minecraft a runescape, které nááááhodu hraju a platím si je měsíčně pár kaček.
Našel jsem na oficiálních stránkách HP nějaký doinstalátor, který mi "prej" přidá asi ten open GL nebo nevim, jsem to přelouskl na rychlo a jistě ještě hůř než translator na googlu, ale asi to tak bude.
Kamarád, který je IT, ale nikdy v tomhle nedělal to tady chvilku šteloval, nainstaloval tři soubory, šel do toho biosu, přehodil grafiky na FIX, jak bylo napsáno na HP a hurá, všechno jede krásně!
A k problému, všechno jede krásně! zhruba minutu, když mám štěstí tak i dvě
Zamrzne celej notebook, ale zvuk jede dál, po pár vteřinkách to napíše toto:
Ovladač zobrazení přestal odpovídat a byl obnoven.
Ovladač zobrazení AMD driver přestal odpovídat a byl úspěšně obnoven.
Tomu rozumí asi každý, prostě spadl ovladač a kdyby se hra hrála dál, nic neřeším, ale jak se tohle stane, že to spadne, hru to úplně odrovná a můžu to spustit znovu ale tím spustim i to padání...
Předtím to nikdy nedělalo, ani ted to nedělá, POUZE V PŘÍPADĚ ŽE ZAPNU HRU PŘES OPEN GL.
Máte nějaké rady, co s tím mám ted dělat?
Děkuji