arach píše:janiskiller: tak to je snad logicky kdyz tu kartu vytizis na 50% ze ti nebude chlastat plnej odber ne : -) navic ty s timhle cpu tu kartu nevytitis poradne skoro nikdy
Aha. No já to zkoušel v tom Mass Effectu 3 a ten mi teda asi vytížil GTX280 nonstop na max, takže to psalo furt plnej odběr... No a ohledně starého CPU... Ivy Bridge je v hledáčku, už jen čekám až vyjde .
Dnes jsem zahldenul na Mironetu Gigabyte N680D5-2GD-B za 10 392.- , ale jiz neni skladem. Doufam,ze cena zustane i v dalsi varce karet a AMD zacne neco delat, zatim jsem nepostrehl nejake vetsi slevy po lunchi Keplera
Tak mi včera konečně doputovala EVGA GTX680 a jelikož jsem přecházel z HD4870X2 jsem maximálně spokojen i přes referenční chladič. Jelikož mám kartu jen na hraní a poslední nové hry jedou nádherně na maximálně nastavení na třech 26" LCD, nemám si na co stěžovat. Rád bych vyzvedl úsporu této karty v náročných hrách a již zmíněný referenční chladič ze kterého jsem měl asi největší obavu. Chladič v zátěži je sice slyšet, ale nejedná se o nějaký obtěžující zvuk nad kterých by bylo potřeba lámat rukama, v klidu nejde chladič slyšet vůbec. Prve jsem měl v plánu počkat na nerefereční kousek, ale nějak jsem nevydržel a hlavně jsem nechtěl být bez grafiky a po pravdě vůbec toho nelituji.
Je jasné, že se teď na světlo dostanou postupně různé negativní detaily o kartě, ale tak to je z cela jistě u všech vycházejících novinek stejné a žádná se tomu nevyhne. Ti kteří chtějí výkonou grafiku, vyberou si mezi GTX680 nebo HD7970 a ostatek bude stejně tak maximálně brblat, házet kolem sebe rozumama, prostě klasika klasik.
durod píše:Dnes jsem zahldenul na Mironetu Gigabyte N680D5-2GD-B za 10 392.- , ale jiz neni skladem. Doufam,ze cena zustane i v dalsi varce karet a AMD zacne neco delat, zatim jsem nepostrehl nejake vetsi slevy po lunchi Keplera
Pěkná cena,třetí naskladnění na Alfě je již za 11 690 a korunu tomu všemu dává jak už tu bylo zmíněno TSBohemia - jedna várka dvoje ceny 10990/11990.
tezko rict,ale spise ne signifikatne, s novymi ovladaci moc vykon neroste, hlavne v hrach, ktere jse benchmarkuji a maji ovladace vyladene na max pd zacatku....Jinak to Metro mne taky stve
Ty hry jako Metro a Crysis Warhead/2 ....skutecne aktivne stale hrajete a nebo to na nich jen zkousite?
A pak tlesklate nebo pripadne zoufate kdyz to jede lepe nebo hure na te ci one grafice?
Pokud to slouzi jen jako benchmark a hru stejne uz mate x-krat dohranou, tak mi prijde zbytecne resit to ne?
Chapu ze si clovek dost casto koupi novej hw hlavne kvuli tomu ze si chce udelat radost a ne ze ji nutne potrebuje...proste jen ma rad techniku, jako byvaly kolega co se doslova mazlil se switchem kdyz prisel fungl novy L3.
Nechci zbytecne rozjizdet ot, jen me by me to zajimalo
Je jasny ze kdyz vyjde grafika tak to recenzenti testnou na nejnarocnejsich hrach jako Metro bezpochyby je, ale resit to kdovijak ze v tehle hre ma jedna grafika mene fps?
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
mno to jsou hry který nejedou na současném HW na plno a lidi si to na max zahrají znova, pokud bys HW nekupoval kvůli nim, pak nemáš důvod měnit GTX460/HD6850 protože stačej na vše ostatní
ArgCZ píše:mno to jsou hry který nejedou na současném HW na plno a lidi si to na max zahrají znova
Asi tak.
Já osobně si rád zahraji dvaroky starší náročné hry na max detaily a prostě si hru konečně mohu vychutnat. Samozřejmě, že hru nehraji jen kv grafice, ale prostě grafika je to co nás jako hráče do hry vtáhne. GTX680 jsem zakoupil hlavně kv. oblíbeným leteckým simulátorům, které hraji na 3LCD a tam se určitě výkon grafiky neztratí. Moje 4870X2 mě vydržela 3roky vše v DX10 jelo dobře, bohužel odešlo jedno jádro a potřeba nové grafiky byla na místě.
- no je to celkem znát... I když pravda, takový wow to neni, ale GTX580 tov hustější džungli nedává, (tak kolem 30fps), kdežto GTX680 nemá problém se držet nad 40fps a pod to to padá jen vyjímečně. Takže až bude nějaká dobrá nereferenční, tak to možná bude použitelný upgrarde. Tenhle Gigashit mě fakt dostal, to byl snad nejhorší kus co vyrobili ani +50 MHz to nedávalo stable.
Butch píše:Ty hry jako Metro a Crysis Warhead/2 ....skutecne aktivne stale hrajete a nebo to na nich jen zkousite?
A pak tlesklate nebo pripadne zoufate kdyz to jede lepe nebo hure na te ci one grafice?
Pokud to slouzi jen jako benchmark a hru stejne uz mate x-krat dohranou, tak mi prijde zbytecne resit to ne?
Chapu ze si clovek dost casto koupi novej hw hlavne kvuli tomu ze si chce udelat radost a ne ze ji nutne potrebuje...proste jen ma rad techniku, jako byvaly kolega co se doslova mazlil se switchem kdyz prisel fungl novy L3.
Nechci zbytecne rozjizdet ot, jen me by me to zajimalo
Je jasny ze kdyz vyjde grafika tak to recenzenti testnou na nejnarocnejsich hrach jako Metro bezpochyby je, ale resit to kdovijak ze v tehle hre ma jedna grafika mene fps?
No já si Metro 2033 občas ještě cvaknu (naposled včera) a nové Metro by mělo být snad jenom na vylepšeném enginu hry. Klasicej Crysis už v podstatě nehraju, ale u 2ky si tak jednou za týden dám namátkově nějakou misi, spíš jako pokoukáníčko a měly by vyjít snad tento rok na eniginu nějaké hry, tak proto to řeším
Monitor Samsung Odyssey G8 Oled 4K@240 Hz Case: LianLi o11 Dynamic Evo White + White Mesh Kit + 3x EKWB X360M White + 12x LianLi P28 White PSU: Seasonic Prime PX-1600w + CableMod PRO White Board: ROG x670e Crosshair Hero CPU: 9800X3D@5.53 GHz OC + EKWB Momentum2 Monoblock RAM: 32 GB TridenZ5 RGB 6000Mhz 28-36-36-28-1T + EKWB Monarch Module Nickel + EKWB Monarch X4 NVMe: Raid0 2x 2TB Samsung 990 Pro + 2x 1TB Samsung 970 Evo Plus GK: MSI RTX4090 SuprimX 3Ghz/23Ghz + EKWB Quantum Vector2 Fittings: EKWB Torque STC 16/10 Adapters: EKWB Classic Angled Feed: EKWB CryoFuel Clear Tubing: Primochill PrimoFlex Advanced LRT White Pump: EKWB Kinetic D5 Plexi Internal IPS : EKWB Quantum Lumen 7˝ Flow Meter: Freeze Mod Silver External:2xEK_D5dual+2xMora360Pro+18xNF-P12redux+EK_D5_xRes+35cm tube+NexXxosNovaUT60_1080+9xNF-P12+EK_XE240+4xNF-A12x25_CH
A máš to vyzkoušené? Já ano, a při nastavení 1,215V se to vracelo na 1,175V (na Gigabyte, třeba na EVGA to funguje) Stejně by ani tohle tomu mýmu aušuš kusu nepomohlo na boost aspoň +100MHz.
S no-xem to de z kopce.Ten tu NV doslova nenavidi.
Prej ze byli gigabyte dostupny jen 2 hodiny za cenu 10990kc .Pokud si dobre pamatuju, tak na alfe a v ts bohemii se dali koupit 4 dny.
Jinak to ze ji obchodnici vysponujou se dalo cekat.
Misto zlevneni po vydani keplera sme se dockali paradoxne zdrazeni a s cenama 7950/70 to vubec nehnulo .