MSI Afterburner + RTSS - info a vše okolo

Testování výkonu a stability PC, výsledkové listiny bechmarků.

Moderátor: Don

Odpovědět
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: MSI Afterburner - info a vše okolo

Příspěvek od Krteq »

BudyCZ píše:...
Jaká verze ovladače?
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

No si právě myslím že je to kvůli něm. Už asi 3 měsíce mi nejdou nainstalovat CCC. Všemožný srač*y k tomu se nainstalují ale CCC ne. Tak musím používat automatického detektora který stáhne ovladače. Měl jsem 12.3. Teď bojuji a snažím se tam dát 12.1 nebo 12.2 ale stále nic :-/ (net framework vše mám). Pitomé AMD jako by nemohlo najmout více lidí co by se zaměřilo i na jiné věci krom profilů a ladění výkonu. Toto je jediná věc co mě na těch ovladačích vytáčí jinak nemám si vůbec na co stěžovat. Ale to odbočuju od tématu.
Ty cat 12.3 jsou Pre-Certified takže je dost možné že to je ta zakopaná krysa.
Edit: s těma Cat v trixu nemůžu dělat nic. GPU Tweaker to samé. Můžu taktovat pouze přes CCC. Debilní ovladače. Jak jsem měl normální review verze Catalystů tak vše šlapalo.
Edit2:Ted tam mám 12.2 Pre-Certified a to furt to samé :x
Edit3: Tak těd už to vážně nechápu. Naštval jsem se a hodil tam drivery z DVD. Nainstalovaly se mi z něj cat 12.3 ( jak to je možný?!) a už mi alespon funguje Trixx a afterburner :lol: Sice ty ovladače jsou vcelku bída oproti 12.1 nebo 11.12 ale plusem je že vše jede
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CyberDeath »

MSI Afterburner 2.2.0 Beta 15

Added NVIDIA Kepler graphics processors family support
Added GPU power consumption monitoring for NVIDIA Kepler series graphics cards
Added, core clock offset, memory clock offset and voltage offset support for dynamic overclocking on NVIDIA Kepler series graphic cards
Fixed issue preventing applying new settings from control shared memory
Fixed issue with video capture timer display, causing hours to be incremented erroneously after each 6 minutes of videorecording
Skin format reference guide has been updated to v1.5 to document new indicator types support
Added new "Force fan speed update on each period" option to the "Fan" tab. New option may improve compatibility of software automatic fan speed control mode with some bugged display drivers, overriding manually programmed fan speed under certain conditions

http://downloads.guru3d.com/MSI-Afterbu ... -2884.html
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
teldah
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od teldah »

Ahoj lidi mam ATI 4770 a potreboval bych podtaktovat ve 2d pameti ale dovoli mi je snizit jen na 625Mhz.
jde zvysit limit podtaktovani jako u ATT ?
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Leda editaci v biosu. Ale nechod moc nizko pokud na to karta neni delana tak ti pri nizkem taktu pameti bude padat.
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
teldah
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od teldah »

Ahoj
Bios jsem uz zkousel a pri nabehu do windows cerno.(nejak tak)
mam odskouseno 400-405 Mhz je akorat a rozdil oproti def je -10w :-)
Asi zkusim opet ATT ale ten ma sem tam problemy ve hrach.
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Nemuzu nikde najit ,jak zmenit polohu on screen displaye z leveho horniho do praveho rohu. Vlevo mi to zavazi, nevidim poradne na chat v BF3
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
coyd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od coyd »

proste jen v nastaveni kluknes na pravy horni roh.. jde to mozna i nejakyma klav. zkratkama
osd.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
CPU: AMD Ryzen 7 5700X@4,5GHz MB: ROG Strix X570-I Gaming GPU: Inno3D GeForce RTX 4070 TiS (1,0V)
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
CPU cooler: Corsair H100x Monitor: 34" 2K UltraWide Dell Alienware AW3423DWF
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

dik, to me nenapadlo :oops:
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
Fonzii
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fonzii »

Při prvním spuštění Afterburneru mám ihned hodnoty na maximum. Mohu zvětšit rozmezí jezdce? Hodnoty mám tak nastaveny od výrobce na 600 mhz čip a 800 mhz paměti a jedná se o mobilní grafickou kartu AMD 6750.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Alexey se někde nechal slyšet, že Afterburner mobilní GPU (včetně APU) nepodporuje a nikdy asi ani podporovat nebude, stejně tak to není ani v zájmu MSI.

Můžeš ale zkusit toto:
Krteq píše:Info pro uživatele novějších karet AMD/ATi, kteří chtějí taktovat nad limit OverDrive, ale při tom chtějí zachovat podtaktování ve 2D:
  1. Otevřete soubor Afterburner.cfg, vyhledejte řetězec "UnofficialOverclockingEULA" a za rovnítko vložte tento text (bez uvozovek) - "I confirm that I am aware of unofficial overclocking limitations and fully understand that MSI will not provide me any support on it"
  2. V témže souboru zapište u řetězce "UnofficialOverclockingMode" za rovnítko buď
    • "1" pro bypass OveDrive limitu při zachování podtaktování ve 2D
    • "2" pro totální ignorování PowerPlay stavů (karta poběží stále na plných frekvencích)
Funguje pouze pro verzi Afterburneru 2.1.0 BETA 7 a vyšší.
Fonzii
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fonzii »

Můžete tedy poradit případně nějaký jiný program? Dávám to dohromady už řadu týdnů...zkoušel jsem RivaTuner, Powerstrip a Ati Tray Tools, v Ati Tray Tools se mi ukazal pouze APU čip, ten ovšem taktovat nechci...
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Jinou další alternativu krom výše jmenovaných neznám, ale pokud chceš APU taktovat, tak stačí pouze zvedat frekvenci sběrnice FSB. Od té se poté odvíjejí frekvence CPU, GPU atd. (každá z částí má vlastní násobič).

Perfektní článek na toto téma sepsal Mirek Jahoda [EHW] - Přetaktování GPU v A8-3870K: další grafické karty out

Postup je pro všechny APU A-series víceméně stejný.
Fonzii
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fonzii »

diky za tip ovsem to uz mam provedeno, zvedlo mi to vykon cca o 25%, rad bych to ovsem jeste zvysil proto jsem se zameril na GPU 6750, kterou mam v crossfire s APU ovsem v zakladu, takze tam jsou jeste rezervy...
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Taktovani techto GPU je vcelku problemove ... zadna normalni Ulita stim nepracuje ... leda zkusit modifikovat bios ?
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

Zkoušel jste někdo Afterburner a Asus HD7950/70 DirectII? Sice jsem odemkl voltáž, ale frekvence se mi neukloádají, ačkoliv v poosuvníku s ní hýbat lze, po APPLY se nic nezmění a posuvník se automaticky vrátí na původní hodnotu :x
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Para
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Para »

U me to samy na Gigabyte 7970 OC,ale az po unofficialclocking=1 me to po apply vyresetuje,ale normalne to jde max 1200 a 1650 pameti,ale jak chci nahoru tak to neaplikuje. :( chyba Afterburneru?!...
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Nestačí jen změnit hodnotu "UnofficialOverclockingMode", ale je potřeba vložit celý řetězec do licence agreement (EULA)
Krteq píše:Info pro uživatele novějších karet AMD/ATi, kteří chtějí taktovat nad limit OverDrive, ale při tom chtějí zachovat podtaktování ve 2D:
  1. Otevřete soubor Afterburner.cfg, vyhledejte řetězec "UnofficialOverclockingEULA" a za rovnítko vložte tento text (bez uvozovek) - "I confirm that I am aware of unofficial overclocking limitations and fully understand that MSI will not provide me any support on it"
  2. V témže souboru zapište u řetězce "UnofficialOverclockingMode" za rovnítko buď
    • "1" pro bypass OveDrive limitu při zachování podtaktování ve 2D
    • "2" pro totální ignorování PowerPlay stavů (karta poběží stále na plných frekvencích)
Funguje pouze pro verzi Afterburneru 2.1.0 BETA 7 a vyšší.
Para
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Para »

sak tak jsem to nejak ustanovyl a stejne to nepracuje je tamtam bug...a potom na defaults stejne fps tak vim ze to neco neni tak :roll:

edit naka jina varianta

bedbugs....
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Od ovladacu 12.2. a vys nejsou obsazene v ovldacich potrebne knihovny aby tenhle mod pracoval. Reseni je but knihovny dohrat zpet. Ovsem od ovladacu 12.3. to zpusobuje problemy (popsal sem v topicu k 12.3 ovladacum) proto doporucuji pouzit tohle.

1) Make sure unofficial overclocking in MSI AB is NOT turned on.
2) Run MSI AB with the xcl flag on first start. (Put -xcl at the end of the target in the shortcut).
3) MSI AB will say you need to restart, so restart. Do NOT restart MSI AB yet.
4) Once restarted, remove the xcl command out of the shortcut.
5) Start up MSI AB as normal.
6) Create a bone stock profile. Save as 1 (as an example). You CAN use a custom fan profile, but otherwise leave all settings stock.
7) Create your overclocked profile (again, a custom fan profile is preferred). Make sure you use +20% in settings for your overclocked profile.
8) Go to settings, scroll all the way over to the right to "Profiles". Set "2D" as your stock profile. Set "3D" as your overclocked profile.
9) Disable screensavers. You can have your monitors turn off, but no screensavers, as those put you into your 3D profile. Overclocked seems to be what causes idle lock ups.
Odpovědět

Zpět na „Benchmarky a diagnostické programy“