Nova GK,staci procesor?

Libovolný výrobce, technologie, informace, rady, výběr, ovladače.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis

Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Nova GK,staci procesor?

Příspěvek od Jeltík »

To je kvalitní odpověď, v současný době má cenu asi jen CoolerMaster Silent, Seasonic F3,S12-II a Corsairy (od TX v.2 nahoru)
Strike
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Strike »

Mám podobný dotaz:

Chystám v budoucnu upgrade PC

Core 2 Duo E8400 @ 3,6ghz
HD 4870 512 mb
4 gb ram ddr2 PC6400
Forton BlueStorm II 500W

V plánu mám vyměnit GK a přemýšlím nad 7850 až klesnou ceny. Rád bych věděl, jak na ní bude můj CPU stačit (nebude jí brzdit). Možná je to, až moc silný dělo na 3 roky starý CPU ale proto sem píšu. díky za názory!

Hraju v rozlišení 1920*1080 případně 1650*1050 a upgrade plánuji hlavně kvůli Guild Wars 2 =)
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Ne nebude stačit a brzda to bude extrémní, tohle je CPU ok k Geforce 8800GT. Věř mi fakt to nebude běžet dobře. Jsou hry kde brzdí i tu tvojí současnou grafiku.
Strike
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Strike »

Tak to si zase nemyslím, když jsem tuhle sestavu kupoval tak E8400 byl jeden z nejčasteji kupovaných CPU právě k mojí grafice (HD 4870 resp GT 260), a že byl byl pouze na 9800 GT tak to doopravdy nee 8-)

V tu dobu byl WolfDale opravdu špica a myslím (100%) nevím, že i teď je to silný dvoujádro, které dřív ve výkonu předčilo mnohé 4 jádra. Ač hry, který nyní vyžadují 4 jádro, respektivě na nich běží o dost líp já zase tolik nehraju. Jde mi především o ty GW2.

PS: Dokonce 8800 GT tak to už je doopravdy výsměch :D
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

To že byl tehdy OK neznamená že je dnes ok. Hry z doby Core2 měly jinou CPU náročnost než hry dnešní a hlavně byly optimalizované pro jiné architektury, dnes se vše optimalizuje na Nehalem a jeho deriváty.

Já jsem měl E8600 přetočenou na 4,3Ghz a GTX260 přetočenou na výkon 285. Dle tebe by top mělo být OK, ale nebylo, po upgradu na strou I7 920 přetočenou na 4,2Ghz nastal citelný nárůst výkonu v mnoha hrách. A dnes jsme zase o krok dál.... Core2 architektura už je prostě na hraní her death. Ty jsi se přišel zeptat, odpověď jsi dostal, pokud si myslíš že to sám víš nejlíp proč ses vůbec ptal?
Strike
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Strike »

Sorry. Ne opravdu si nemyslím, že to vím nejlíp ale PMkem už mi přišla odpověď, kterou jsem očekával (spíš jsem se chtěl ujistit). Díky za názor
Odpovědět

Zpět na „Grafické karty“