polopracovní ntb do 25k

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Octopuss
Začátečník
Začátečník

Re: polopracovní ntb do 25k

Příspěvek od Octopuss »

ehw píše:mě také dva zdroj totéž říkali, byla to babička, teta, pes, spolužák, sousedka (je sexy) a ještě pošťák. Můžeš uvést bližší informace? Nebo opět výcuc z prstu jedna bába povídala? :roll:
O urážky nestojím, za info co jsi tu prozatím uvedl děkuju. Dál se zařídím podle sebe.
Bender250
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bender250 »

to ehw: Nechápu, proč musíš psát tak útočně. Možná je požadavek na 7.2k otáček opravdu nesmysl, ale lze to napsat i jinak.

Já osobně mezi 5.4k a 7.2k u 3.5" disků velký rozdíl necítím. A to zrovna v mém případě (WD 640GB green vs blue) benchmarkově rozdíly jsou. Nicméně bych 7.2k disk u Lenova neviděl jako problém, Lenovo ví, co dělá a věřím jejich disku víc, než některým 5.4k (jejich jméno je vybudováno na výdrži, nepočernili by si ho jen kvůli výkonu).

Na druhou stranu, je potřeba míst ntb od Lenova s lepší zárukou, velice pevnou výdrží, ale vyšší cenou za stejné parametry, když bude ntb ležet na stole? Já jako student chci koupit T5/420 protože už mám zkušenost, že Asus dvouleté nošení v batohu v úplné pohodě nezvládal (teď je z něj počítač do postele a na přenášení doma a stále slouží, takže to zvládne cokoliv). Pokud byste ntb tahal furt sebou, tak by Lenovo mělo opodstatnění.
Octopuss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Octopuss »

Nakonec jsem přece jen koupil ten Pavilion s ohledem na výkon.
Ovšem přesně jak jsem předpokládal - disk je subjektivně pomalej jako kráva :D (porovnávám instalaci sedmiček na tomhle a na cca 20 Eliteboocích)
Bender250
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bender250 »

Instalace a start - jo tady jde o menší rychlost, ale jak často k tomu nastane (ntb se stejně nejčastěji uspává a nerestartuje...)?

Zato já osobně nemám problém s rychlostí spouštění aplikací. Možná za to může přednačítání aplikací do ram, nevím.
Octopuss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Octopuss »

A teda nechápu proč tý věci permanentně hučí větrák...
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“