Výběr case pro microATX desku

Cokoli okolo skříní, jejich výběru, doporučení a problémů. Úpravy se řeší v sekci Casemodding.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
Frky
Začátečník
Začátečník

Výběr case pro microATX desku

Příspěvek od Frky »

Ahoj sháním nějakou case, které by vypadala nějak takto http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 90US1NYJT9 , ale měla průhlednou bočnici.

Pokud máte nějaké tipy, rád je uvítám :-)
Hladis
Moderátor
Moderátor

Re: Výběr case pro microATX desku

Příspěvek od Hladis »

PeITeeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PeITeeR »

Neměl by někdo další typy pro Asus Maximu​s IV GENE​-Z.Chci něco co možná nejmenšího a jedinou podmínkou je USB 3.0 port.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

PeITeeR píše:Neměl by někdo další typy pro Asus Maximu​s IV GENE​-Z.Chci něco co možná nejmenšího a jedinou podmínkou je USB 3.0 port.

http://pctuning.tyden.cz/hardware/skrin ... -roku-2011

nebo pak treba Fractala arc mini co mam ja. Tam se mi vejde s prehledem 6-8x HDD a jeste porad je slusny airflow, ale uz je o neco vetsi nez ten Temjin.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=95103

Gene-Z desku ma i ja :-)
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
PeITeeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PeITeeR »

Tyo ja koukam a kouakam a nevim si vybrat.To je strasny peklo..
Na ten Temjin jsem koukal,ale nelibi se mi ~ stejne jako Fractal mini,to uz radeji Fractal Design Define Mini,ale to uz je zase podle me moc zbytecne velke a hlavne tezke.Ono 3kg nebo 10kg je docela dost.
Taky koukam na cube
Lian Li PC-V352B
Lian Li Mini-Q PC-Q25B
Lian Li Mini-Q PC-Q08B
Mám toho v hledáčku nejednou až moc a nevim no.To bude zas na dlouho.U některých se mi nelíbí zbytecne perforace,jinde zase vystupy na mechaniky,ktere nepotrebuji.. utech ktere by sli zase neni usb 3.0.. a furt se to tam mele.
Mg ,to jsem si zas vymyslel chujovinu.Nakonec stejne skoncim u toho Temjina nebo fractalu..
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Aktualne jedine Temjina.. nic lepsiho neni.. jestli jsi sebemrskac, ktery se chce pachtit s cube a prezijes vsechny ty utrapy, ktere to obnasi, pak boxy od LianLi.. jine alternativy v podstate nepripadaji v uvahu.. :)
PeITeeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PeITeeR »

Jo,po prezkoumani je to tak.Vadilo mi na nem umisteni zdroje nahore a ze by nasaval teplo ze skrine.Ale po prozkoumani mi doslo ze je nahore perforace pro fan a zdroj se da v pohode otocit,takze bude nasavat vzduch z venku,pajáda.Taky vyhovuje chladici cpu, Prolimatech Megahalems,Super Mega, coz pro me bylo taky dulezite.
Mno co jsem zatim vygůglil tak se tam da nacpat prakticky cokoliv..

Silverstone TJ08-E Owners Club
tmaven
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tmaven »

nebo jeste Lian LI PC-A04

ale ja doporucuji tj08! :)
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Pořád zůstává výběr stejný? Taky hledám nejmenší možnou (i za cenu kompromisů) skříňku pro mATX desku.

Dost se mi líbí Silverstone SST-SG02B-F Sugo , ale na šířku zabírá dost místa a asi by se mi nevešla vedle TV a ani do stolku pod ní. :-(
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
Frky
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frky »

tmaven
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tmaven »

http://www.lian-li.com/v2/en/product/pr ... x=63&num=1
ci
http://www.silverstonetek.com/product_c ... =1&area=en tady podle parametru si zadej co hledas a uvidis co ti to vyhodi

mATX bednu je si podle me nejlepsi postavit sam, pokud na to clovek ma vybaveni a cas.
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Teď mám CM elite 330 černou a když porovnávám velikosti mini tower, tak bohužel i ten temjin je v podstatě jen o pár cm nižší a kratší, ale zase je širší. Tudy pro mne cesta asi nepovede.

Buď desktop a nebo cube. Mám malou dcerku a jak skříň stojí vedle stolu, tak se o ni malá opírá, jak se učí stoupat a jen čekám, kdy to povalí na zem. Včera se jí to skoro povedlo a vzhledem k váze chladiče, který mi zbyl po Q6600, bych tak akorát mohl čekat, že mi zničí desku.

A pokud desktop, tak se musí vejít do místa v tv stolku a tam je místo zhruba na výšku 10,5 cm. Víc ani fň. Tím pádem bych byl omezený i ve výběru grafiky, šla by tam jen low profile.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
tmaven
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tmaven »

No a to si musis sehnat jeste low profile s malym "stitkem", normalni ma na vysku (spolu deskou atd) vice jak 10,5cm. Otazka je co na tom pc vsechno delas. Jestli to chces i na hry tak to nevim nevim..
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Mno, vím, že existuje low profile i se štítkem HD 6670. Ale samo, není to trhač asfaltu. Ale na sem tam hraní, stejně se k tomu už moc nedostanu, by stačila. Problém je spíš ve skříni. Desktop do této výšky na mATX je tuším jen thermaltake SD200 nebo silverstone SST-ML03B Milo.

Ale koukám, že i ty kostky na mATX jsou obrovské, zejména teda směrem dozadu. Primárně by to PC mělo zůstat tak jak je a mělo by hlavně přehrávat a sem tam si na tom něco zahraju, ale už to není, co bývalo.

Ideální by byla kostka ve velikosti blížící se itx, do které se vejde mATX deska a normální grafika. Ale to je asi scifi.
tmaven
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tmaven »

Oni jsou tak nadimenzovane, protoze stale pocita vyrobce s tim ze tam hodis normalni rozmer zdroje. Nejake mensi zdroje nebudou mit ani vykon utahnout ten tvuj (Mozna teda jestli to vubec nekdo vyrabi, maly zdroj s nejakou poradnou gold certifikaci, ale netusim).

Mozna si sehnat http://www.pceverest.com/productos/usad ... lex-gx280/ skrin a upravit si ji. Ale taky je to hruby nastrel, jestli se tam vejde vse, to musis pozjistovat sam :)
Odpovědět

Zpět na „Počítačové skříně“