nebo pak treba Fractala arc mini co mam ja. Tam se mi vejde s prehledem 6-8x HDD a jeste porad je slusny airflow, ale uz je o neco vetsi nez ten Temjin. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=95103
Gene-Z desku ma i ja
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Tyo ja koukam a kouakam a nevim si vybrat.To je strasny peklo..
Na ten Temjin jsem koukal,ale nelibi se mi ~ stejne jako Fractal mini,to uz radeji Fractal Design Define Mini,ale to uz je zase podle me moc zbytecne velke a hlavne tezke.Ono 3kg nebo 10kg je docela dost.
Taky koukam na cube Lian Li PC-V352B Lian Li Mini-Q PC-Q25B Lian Li Mini-Q PC-Q08B
Mám toho v hledáčku nejednou až moc a nevim no.To bude zas na dlouho.U některých se mi nelíbí zbytecne perforace,jinde zase vystupy na mechaniky,ktere nepotrebuji.. utech ktere by sli zase neni usb 3.0.. a furt se to tam mele.
Mg ,to jsem si zas vymyslel chujovinu.Nakonec stejne skoncim u toho Temjina nebo fractalu..
Aktualne jedine Temjina.. nic lepsiho neni.. jestli jsi sebemrskac, ktery se chce pachtit s cube a prezijes vsechny ty utrapy, ktere to obnasi, pak boxy od LianLi.. jine alternativy v podstate nepripadaji v uvahu..
Jo,po prezkoumani je to tak.Vadilo mi na nem umisteni zdroje nahore a ze by nasaval teplo ze skrine.Ale po prozkoumani mi doslo ze je nahore perforace pro fan a zdroj se da v pohode otocit,takze bude nasavat vzduch z venku,pajáda.Taky vyhovuje chladici cpu, Prolimatech Megahalems,Super Mega, coz pro me bylo taky dulezite.
Mno co jsem zatim vygůglil tak se tam da nacpat prakticky cokoliv..
Teď mám CM elite 330 černou a když porovnávám velikosti mini tower, tak bohužel i ten temjin je v podstatě jen o pár cm nižší a kratší, ale zase je širší. Tudy pro mne cesta asi nepovede.
Buď desktop a nebo cube. Mám malou dcerku a jak skříň stojí vedle stolu, tak se o ni malá opírá, jak se učí stoupat a jen čekám, kdy to povalí na zem. Včera se jí to skoro povedlo a vzhledem k váze chladiče, který mi zbyl po Q6600, bych tak akorát mohl čekat, že mi zničí desku.
A pokud desktop, tak se musí vejít do místa v tv stolku a tam je místo zhruba na výšku 10,5 cm. Víc ani fň. Tím pádem bych byl omezený i ve výběru grafiky, šla by tam jen low profile.
No a to si musis sehnat jeste low profile s malym "stitkem", normalni ma na vysku (spolu deskou atd) vice jak 10,5cm. Otazka je co na tom pc vsechno delas. Jestli to chces i na hry tak to nevim nevim..
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
Mno, vím, že existuje low profile i se štítkem HD 6670. Ale samo, není to trhač asfaltu. Ale na sem tam hraní, stejně se k tomu už moc nedostanu, by stačila. Problém je spíš ve skříni. Desktop do této výšky na mATX je tuším jen thermaltake SD200 nebo silverstone SST-ML03B Milo.
Ale koukám, že i ty kostky na mATX jsou obrovské, zejména teda směrem dozadu. Primárně by to PC mělo zůstat tak jak je a mělo by hlavně přehrávat a sem tam si na tom něco zahraju, ale už to není, co bývalo.
Ideální by byla kostka ve velikosti blížící se itx, do které se vejde mATX deska a normální grafika. Ale to je asi scifi.
Oni jsou tak nadimenzovane, protoze stale pocita vyrobce s tim ze tam hodis normalni rozmer zdroje. Nejake mensi zdroje nebudou mit ani vykon utahnout ten tvuj (Mozna teda jestli to vubec nekdo vyrabi, maly zdroj s nejakou poradnou gold certifikaci, ale netusim).