přenesení instalace w7

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
xecuttor
Začátečník
Začátečník

přenesení instalace w7

Příspěvek od xecuttor »

Zdravím pánové, potřebuji poradit.

Zlomil jsem PIN na ata disku. Disk funguje, všechna data na něm jsou, pouze sám nenabootuje. Mám na něm instalaci Windows 7 ultimate 64 bit. Potřeboval bych tu kompletní instalaci přenést na jiný disk. Včetně plochy, nastavení, dokumentů, záložek v prohlížeči, program files. prostě komplet.

Jde to tedy bez toho abych to udělal přímo z toho disku a té instalace?

díky
AMD Phenom II X4 940 BE, Asus M2N-E, 4GB 800Mhz DDR2, Sapphire AMD Radeon 5770 1GB Vapor-X, Enermax Eco80+ 500W
Obrázek
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: přenesení instalace w7

Příspěvek od Butch »

Normalne naklonovat disk(disk to disk), treba v Acronisu. Bootuje cd nebo usb, samotny disk bootovat nemusi. Tech programu na tohle je vice, my pouzivame Acronis.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
xecuttor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xecuttor »

Butch: a co kdyby cílový disk byl větší než ten klonovaný a já bych na cílovém disku chtěl zachovat nějaká data?
AMD Phenom II X4 940 BE, Asus M2N-E, 4GB 800Mhz DDR2, Sapphire AMD Radeon 5770 1GB Vapor-X, Enermax Eco80+ 500W
Obrázek
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

To pak nemuzes disk to disk, ale vybrat partition ktere se maji klonovat.

Tj na cilovem disku musi na zacatku idealne volne misto ve kterem vytvoris tu malou oblast na boot sedmicek + samotny systemovy oddil a pak jen das ty dve partition kopirovat na ty mista. Pokud je na zdrojovem disku jeste nejaky dalsi oddil krome systemoveho, musis se podle toho zaridit a cilovy disk predpripravit....pokud nechces prijit o data. Jenze na cilovem disku budes mit nejspise zapsano od zacatku, takze budes muset nejdrive zmensit oddil a posunout dozadu aby se ti na zacatku vytvorilo misto pro ty oddily z rozbiteho disku. Tahle operace trva klidne nekolik hodin protoze se data fyzicky presouvaji.

Windows umi samozrejme bootovat i z jine partition nez je prvni, staci aby byla nastavena jako aktivni jina, ale moc to nedoporucuji.

Takze teoreticky muzes jen zmensit cilovy disk a pak vytvorit malou partition pro boot a za tim pro system...ale radsi bych to nedelal.

Samozrejme by bylo lepsi data z ciloveho disku odzalohovat a udelat klasicky disk to disk....
Pokud nemas kam tak je to casove narocnejsi no...
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
xecuttor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xecuttor »

Právě, že nemám kam, ale asi mě holt koupě dalšího HDD nemine. Stejně nejsem moc náročnej na diskový prostor, už tu koukám do bazaru..:-)

každopádně díky za navedení. Já jsem acronis používal docela dost, ale nějak jsem si to neuvědomil. Jsem z toho odešlýho HDD (s mojí rozdělanou absolventskou prací) ještě asi moc rozhozenej.
Obrázek
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

JInak co se tyce upravy, posouvani a spravy partition, tak se mu dost osvedcil EASEUS Partition manager.

http://www.slunecnice.cz/sw/easeus-partition-manager/
Šranki
Nováček
Nováček

Příspěvek od Šranki »

Mam NTB (Asus G74SX) s jednym diskom rozdelenym na dve particie (C:Windows7, D:Data + recovery particia).
Dokupil som SSD disk a naklonoval nan C:
V BIOSe som zmenil bootovaciu prioritu, takze system nabieha s SSD.

Problem je, ze SSD je teraz F: a neviem sa nijako zbavit C: Chcel by som mat povodny disk len pre data a SSD ako systemove Cecko.

Preinstalovat Win sa mi moc nechce, kedze mam komplet obraz povodneho systemu. Viete poradit co s tym?
Asus G74SX
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

zmenit pismeno pres spravce disku nejde ?
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Šranki
Nováček
Nováček

Příspěvek od Šranki »

Na particii s aktivnym systemom to nejde.
Asus G74SX
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“