Problem s hernim vykonem
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis
- hunterak
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Problem s hernim vykonem
Cus lidi mam takovy problem a to takovy ze mam pokles herniho vykonu. Nevim cim to je ,ale proste mi pripada z to PC leze ve hrach cim dal tim pomaleji.
Mam tuto sestavu:
Intel Core i5 660
4Gb Kingston HyperX
Sapphire HD6950 2GB
A treba takovy zavody Blur mi nejedou hladce ani na nejnizsi detaily.
Zkousel jsem nastroj ve winech: Cisteni disku,defregmentace,projel jsem PC CCLeanerem,otestoval jsem jestli pc nema vir.
Absolutne nevim. Jeste me napadlo jestli by to nemohlo byt zdrojem mam pouze Fortron 500W ,ale pc mi nepada a nic tak jak se pozna jestli komponenty jedou na plny vykon? A jestli mate nejaky reseni. Díky
Mam tuto sestavu:
Intel Core i5 660
4Gb Kingston HyperX
Sapphire HD6950 2GB
A treba takovy zavody Blur mi nejedou hladce ani na nejnizsi detaily.
Zkousel jsem nastroj ve winech: Cisteni disku,defregmentace,projel jsem PC CCLeanerem,otestoval jsem jestli pc nema vir.
Absolutne nevim. Jeste me napadlo jestli by to nemohlo byt zdrojem mam pouze Fortron 500W ,ale pc mi nepada a nic tak jak se pozna jestli komponenty jedou na plny vykon? A jestli mate nejaky reseni. Díky
- hunterak
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Problem s hernim vykonem
Tady posílam jeste jednoho screena: http://www.2i.cz/b2ddf2d80b
- Alfajk
- Začátečník

-
stahni si msi afterburner a uvidis na kolik % ti jede grafika,ten procesor by potreboval taky trosku popohnat
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- hunterak
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Turbo BoosT nestaci ? ten se prepina az na 3,6Ghz. A pres co se da dobre taktovat procesor bezpecne nemam s tim moc velky zkusenosti ,ale i tak podle HW naroku by to melo stejne jezdit svizne ... takze otazka proc to nejezdi...
- dexterav
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
na low to musí ísť aj z celeronom 
skontroloval by som či sa to neprehrieva napr
skontroloval by som či sa to neprehrieva napr
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- Alfajk
- Začátečník

-
no je pravda,ze ta hra by mela jet uplne normalne...dela to ve vsem ?
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- HunterGtNet
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
mas aktualizovane vsechny ovladace ? a zdrojem by to byt mohlo si od nekoho pujc.
- r34ktor
- Začátečník

Blur je poměrně nenáročná hra. Na uvedeném HW by to mělo svištět bez problémů.
Před začátkem hraní si zapni logování v GPU-Z. Vytvořený log někam uploadni, a dej na něj link.
Před začátkem hraní si zapni logování v GPU-Z. Vytvořený log někam uploadni, a dej na něj link.
Knowledge is power
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Jako první problém bych viděl 32-bit OS, dál bych vyhodil zdroj a koupil něco s jednou silnou 12V větví.
Přetaktování CPU je nutnost.
Přetaktování CPU je nutnost.
- hunterak
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
OS je 64bit ,ovladace mam aktualizovany. A k tomu taktovani chladic na to mam ,ale nevim jak na to. Vim kde to v biosu najdu ,ale nevim idealni hodnoty nepeti a taktu pro muj druh procesoru. Kdyby mi je nekdo napsal byl bych vam vdecny.
- hunterak
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
reaktore jak zapnu ten log. V GPU-Z
- r34ktor
- Začátečník

- hunterak
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- r34ktor
- Začátečník

GK se nudí. Tam problém nebude.
Zkus hře přiřadit jen jedno (fyzické) jádro CPU. Třeba má problémy s HT.
Zkus hře přiřadit jen jedno (fyzické) jádro CPU. Třeba má problémy s HT.
Knowledge is power
- hunterak
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Promin nejsem asi tak pokrocilej uzivatel jak jsem si myslel to jde ve spravce uloh nebo kde?:)
- r34ktor
- Začátečník

Spustíš hru, minimalizuješ ji, otevřeš Správce úloh, na kartě Procesy vybereš odpovídající proces (tipuji blur.exe) > klikneš na něj pravým tlačítkem myši > zvolíš Nastavit spřažení... > necháš zatržen pouze Procesor 0 > potvrdíš.
Knowledge is power
- hunterak
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Myslsi ze by s tim mohl mit i takovyhle problemy source ? kdyz m itam tak kolisaj FPS? prece jenom je to hra z roku 04
- Hladis
- Moderátor

To CPU je ve hrach vykonny jako Phenom II 965 a mel by jit pretocit na 4GHz+. Kazdopadne v sile CPU to nebude. Jede ti PCIe na 16x ? Nepodtaktovava se ti CPU ci neprehriva ?
- yuri.cs
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jakym zpusobem ti kolisaji FPS v Sourci? Rozsah, pocet hracu, atd.
Kazdopadne stahni nejaky program na kontrolu teploty CPU (SpeedFan, atd.) a postni sem teplotu, jakou budes mit pri hrani.
Kazdopadne stahni nejaky program na kontrolu teploty CPU (SpeedFan, atd.) a postni sem teplotu, jakou budes mit pri hrani.
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
- hunterak
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Pri hrani mam teplotu 35stupnu na procaku nemam s nim problem uz jsem to sem psal mamza to PCIE na kolik mi jede jsem nenasel .. v biosu jsem to prolezl a nevidel jsem to ... a CSS mi kolisaji od 300-120 hracu je tam etsinou 20celkem