hnizdo píše: Hodlas hrat dokola Metro na max na 30" panelu?
Ne, hodlám si ho zahrát plynule na maximum v 1920x1200... kupodivu třeba hned v intru jak je takovej ten souboj na konci to padlo na 20fps...
takže výkonu není nikdy dost. Naopak ty 4GB paměti žádná hra nevyužije. Možná při ňáky tom ajfinyty rozlišení s 32xAA... ale na to už zase ta karta nemá výkon. Ale jako proč, ne... ale přijde mi to dost výmluvný čekání na WTF verzi. Po tom co si tu napovídal o OC noobech
Já sleduju zatížení VRAM u her přes Afterburner (a kdysi v dobách když sem jel na Atinách nak přes ATT)... no a už tak nějak vim jak se grafika chová když kvůli
texturám přeteče paměť - prostě drobný poškubnutí způsobené čištěním a natažením nových a jede se dál... navíc dnešní hry jsou porty z konzolí a využívají tzv. texture streaming... takže se te textury stejně dotahují postupně (Unreal Engine 3). Jestli znáš cinematic mode do HL2 - dokáže to využít všech 1,5GB co měla GTX580... no a víš co? Já to zkoušel i na GTS450 - 512MB a jelo to plynule!. ANO, těch zbylých 1+GB textur to prostě dokázalo dotahovat po PCIE. Bez toho aniž by se to nějak trhalo!
EDIT: dokonce se mi zdá že v situacích kdy přeteče paměť se chová nvidia o dost kultivovaněji viz kdysi můj testík pod Stalkerem na GTS8800 512 a HD4850 512MB - kdy HD4850 padala na 5fps kvůli přetečení, a GTS ty samé úseky ustála nad 30fps)
Já od FTW verze čekam masakr OC potenciál a rozhodně mě 4GB verze nechává chladným... naopak sem rád že bude levnejší 2GB verze - při 1920x1200 fakt nehrozí, že by byla zaplněná kvůli framebufferům a takové množství textur dneska asi žádná hra nevyžaduje (a díky konzolím asi ještě hodně dlouho nebude).