HD6950@HD6970
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- durod
- Středně pokročilý

Re: HD6950@HD6970
kdyz ti to nejde dle toho navodu, tak to neres....jeste neco pokazis...
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
- LoCo99
- Začátečník

jo ale že pak nějaký poměr výkon/spotřeba je mnohem horšíDANO777711 píše:Tak to je logicke ze spotreba ti pojde pri taktovani hore s ym musis pocitat.
Ok, ale v tom článku maji tabulku kde tu moji kartu někdo úspěšně přeflashoval, takže to asi jde jen je chyba u mědurod píše:kdyz ti to nejde dle toho navodu, tak to neres....jeste neco pokazis...
- Cirrus
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zdravím...
pořídil jsem si před cca rokem referenční HD6950 2GB od Asusu a chtěl jsem si teď dodat trochu výkonu po tom, co jsem si pořídil 24" monitor.
Postupuju přesně podle návodu z ExHW, ale při flashi to píše "ID mismatch", tak jsem to podle návodu zkusil přes cmd a tam to píše "VRom not erased", tak jsem to i vynutil přes příkazovej řádek, dokončeno úspěšně a výsledek je takový, že po rebootu systém nemůže kartu rozpoznat.
Vyzkoušel jsem už i více biosů, dokonce jsem to už zkoušel flashnout i přes aplikaci RBE, kde při analýze biosu mi to píše "checksum mismatch" a jestli to zkoušim na správnej adaptér.
Flash zpět na default bios jde při vynucení ok.
Tak se chci zeptat, jestli by tady někdo netušil, v čem by mohl být zakopaný pes..?
Děkuji uctivě.
pořídil jsem si před cca rokem referenční HD6950 2GB od Asusu a chtěl jsem si teď dodat trochu výkonu po tom, co jsem si pořídil 24" monitor.
Postupuju přesně podle návodu z ExHW, ale při flashi to píše "ID mismatch", tak jsem to podle návodu zkusil přes cmd a tam to píše "VRom not erased", tak jsem to i vynutil přes příkazovej řádek, dokončeno úspěšně a výsledek je takový, že po rebootu systém nemůže kartu rozpoznat.
Vyzkoušel jsem už i více biosů, dokonce jsem to už zkoušel flashnout i přes aplikaci RBE, kde při analýze biosu mi to píše "checksum mismatch" a jestli to zkoušim na správnej adaptér.
Flash zpět na default bios jde při vynucení ok.
Tak se chci zeptat, jestli by tady někdo netušil, v čem by mohl být zakopaný pes..?
Děkuji uctivě.
:: Pravděpodobnost přežití je přímo úměrná úhlu dopadu na zem... ::
- Cirrus
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak ještě upřesním - shadery odemknout šli, ale úprava biosu karty pro max.takty přes defaultních 840/1250 nepřeleze... takovýto bios háže při bootu BSOD 
Zkoušel jsem i postup z tohoto článku:
http://www.legitreviews.com/article/1608/5/
Kde se píše:
"This is where things potentially can be a bit tricky. After shutting down and rebooting the card will be detected and Windows will install the drivers for the card. You may receive an error from ATI Catalyst Control Center stating that no valid ATI cards were detected. If you receive this error, reboot, let windows load to your desktop fully and if you receive it again power off completely and try again."
Ale nepomáhá to, stále to kartu nenačítá, nastavení grafiky je na nízkých hodnotách, bios přes gpu-z nenalezen.
Nějaké nápady? Díky
Zkoušel jsem i postup z tohoto článku:
http://www.legitreviews.com/article/1608/5/
Kde se píše:
"This is where things potentially can be a bit tricky. After shutting down and rebooting the card will be detected and Windows will install the drivers for the card. You may receive an error from ATI Catalyst Control Center stating that no valid ATI cards were detected. If you receive this error, reboot, let windows load to your desktop fully and if you receive it again power off completely and try again."
Ale nepomáhá to, stále to kartu nenačítá, nastavení grafiky je na nízkých hodnotách, bios přes gpu-z nenalezen.
Nějaké nápady? Díky
- Krteq
- Čestný člen

-
Jaký je to přesně model?
- Cirrus
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ASUS HD6950 2GB ref.model
edit:
až ted jsem si všiml, že tě Krtqu znam z BFka... zajimavy
edit:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- rbclass
- Žlutá karta

-
Neni ten bios nejak upravovany ? Pokial viem tak menenie vsetkeho okrem odomknutia shaderov robi pri boote bsod
- Cirrus
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ten co vidite je meneny, po odemknuti shaderu a pres AMD overdrive pretoceno na 840/1325 (coz je max.level), ale to je bezpredmetne, tenhle stav je funkcni.
Problem je pri flashovani na HD6970.
Po flashnuti biosem 6970 (jakykoliv) nabehnou okna jakokdyby nebyli nainstalovane ovladace pro grafiku (nebo jak mam popsat ten stav), neni nastavene rozliseni, gpu-z kartu nepozna. Stav se nezmeni ani nekolika restartech, ani s novymi ovladaci.
Problem je pri flashovani na HD6970.
Po flashnuti biosem 6970 (jakykoliv) nabehnou okna jakokdyby nebyli nainstalovane ovladace pro grafiku (nebo jak mam popsat ten stav), neni nastavene rozliseni, gpu-z kartu nepozna. Stav se nezmeni ani nekolika restartech, ani s novymi ovladaci.
- Krteq
- Čestný člen

-
Pokud flashuješ stock BIOS z HD 6970, odinstaluj nejprve stávající ovladače, odstraň zbytky atd. a až potom přeflashuj kartu. Zkus třeba tenhle postup:...kde za "bios" doplň název souboru BIOSu.
Po flashi rebootuj a nainstaluj poslední drivery.
Znovu restart a pak flashuj s těmito parametry...Krteq píše:Před novou instalací ovladače proveď ještě toto:
- Přes "Programy a funkce" a "Catalyst Install Manager" odeber veškerý software AMD - NERESTARTUJ!
- Stáhni a nainstaluj program Driver Sweeper a stáhni a někam rozbal program genetix cleaner v4.91 - RESTART
- V nouzovém režimu spusť Driwer Sweeper, zatrhni položku "AMD Display", klikni na "Analyse" a poté na "Clean"
- Spusť příkazový řádek jako správce/administrátor
- Najeď do adresáře s rozbaleným obsahem archivu genetix cleaner
- Spusť dávku gpuclean.cmd a postupuj dle instrukcí v terminálu
- Po ukočení čištění restartuj PC a nabootuj normálně do OS, veškeré zbytky ovladačů by teď měly být pryč a Windows by měly kartě přiřadit standardní VGA driver
Krteq píše:Vytvoř si nový .txt soubor a vlož do něj tyto řádky:Teď jen přejmenuj daný .txt soubor na dávku, např. na devmanager.bat, a spusť ho. Otevře se ti Správce zařízení, nahoře klikni na "Zobrazit" a vyber "Zobrazit skrytá zařízení". Potom už jen vyhledej a odeber stará zařízení, která tam už nemají co dělatKód: Vybrat vše
set devmgr_show_nonpresent_devices=1 start devmgmt.msc
Kód: Vybrat vše
atiflash -f -fa -fm -fs -p 0 bios.binPo flashi rebootuj a nainstaluj poslední drivery.
- Cirrus
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Všechny biosy, který jsem zatim sehnal jsou ve formátu .rom? Je to nějaký problém nebo ne?Krteq píše: Znovu restart a pak flashuj s těmito parametry......kde za "bios" doplň název souboru BIOSu.Kód: Vybrat vše
atiflash -f -fa -fm -fs -p 0 bios.bin
Po flashi rebootuj a nainstaluj poslední drivery.
Díky za návod, zkusím.
- Krteq
- Čestný člen

-
Ne, problém to není. Stejně jsou oboje binárky a atiflash si s tím poradí.
- Cirrus
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nemáte někdo ten Genetix cleaner?
nemůžu za boha najít jedinej funkční link na jakoukoliv verzi programu...
nemůžu za boha najít jedinej funkční link na jakoukoliv verzi programu...
- Krteq
- Čestný člen

-
Reuploadnul jsem poslední verzi, ty linky uvedené na G3D fóru jsou už nefunkční 
genetix_cleaner_v4.91.rar
genetix_cleaner_v4.91.rar
- Cirrus
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nakonec jsem našel verzi 4.85 a provedl celý postup.
Jen malý detail - v těch parametrech pro winflash by mělo být:
atiwinflash -f -fa -fm -fs -p 0 bios.rom
Nyní flashnuto na HD6970, GPU-Z ok, otestovano ve dvou benchmarcích - ok, žádné artefakty, nárůst výkonu cca 16%
Děkuju Krtqu!
Jen malý detail - v těch parametrech pro winflash by mělo být:
atiwinflash -f -fa -fm -fs -p 0 bios.rom
Nyní flashnuto na HD6970, GPU-Z ok, otestovano ve dvou benchmarcích - ok, žádné artefakty, nárůst výkonu cca 16%
Děkuju Krtqu!
- Krteq
- Čestný člen

-
Já myslel že flashuješ pod DOSem, proto jsem uváděl zápis pod atiflash (i když ono je to jedno, atiwinflash je jen atiflash s rozšířením pro běh pod winCirrus píše:...
Není zač
- LoCo99
- Začátečník

tak už sem část s flashem vykoumal, ted mam problem -> po rebootu na tom biosu 6970 se mi nastartuje win pod 1024x768, pokud změnim na svoje 1440x900 tak je text malinko rozmazanej a hlavně, do minuty asi tak se dostaví svislý pruhy přes monitor a restart (ale teplota 34°C)...
teď jsem zkoušel nastartovat přes ten tovární bios a šlo to až napodruhý, napoprvý pípal speaker a nešel obraz
teď jsem zkoušel nastartovat přes ten tovární bios a šlo to až napodruhý, napoprvý pípal speaker a nešel obraz
- LoCo99
- Začátečník

UP 
zkusil jsem to znova a jsem ve stádiu zmíněnym výše
naběhne win pod menšim rozlišenim, napíše to že ovladač byl kvuli komplabilitě zablokován, GPU-Z i CCC si myslej že jedu na 6970 ale než stihnu stáhnout správnej ovladač tak už vyběhne artefakt a pak restart pc (při nízký teplotě)
zkusil jsem to znova a jsem ve stádiu zmíněnym výše
naběhne win pod menšim rozlišenim, napíše to že ovladač byl kvuli komplabilitě zablokován, GPU-Z i CCC si myslej že jedu na 6970 ale než stihnu stáhnout správnej ovladač tak už vyběhne artefakt a pak restart pc (při nízký teplotě)
- Krteq
- Čestný člen

-
Ten BIOS co jsi flashoval má jiný časování pamětí, proto ty artefakty a zásek. Buď tam flashni BIOS se stejnýma GDDR5 čipama, nebo si uprav svůj původní.
- mouldy
- Pokročilý

Moje zkusenost:
ref MSI HD 6950 sla bez problemu odemknout a jeste k tomu slusne pretaktovat vcetne pameti (6GHz). Tu ASUSku jsem tu mel taky, zkousel jsem nekolik BIOSu, v pohode nabehla, ale vzdycky jen jako 6950 s takty 6970.
ref MSI HD 6950 sla bez problemu odemknout a jeste k tomu slusne pretaktovat vcetne pameti (6GHz). Tu ASUSku jsem tu mel taky, zkousel jsem nekolik BIOSu, v pohode nabehla, ale vzdycky jen jako 6950 s takty 6970.
Ryzen 9800X3D@PBO+200/-38CO/2,2GHz FCLK|| iCUE H150i ELITE CAPELLIX (push-pull) || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB 6GHz CL28 TUNED || RTX 5070 Ti 16G GAMING TRIO OC@+400/3000 330W || Crucial T700 4TB + CL-SSD V2 || Lexar NM790 4TB || XPG CORE REACTOR II 1000W || Be quiet! Silent Base 802 Airflow mode + iCUE || Dell Alienware AW3425DW QD-OLED / TCL 65C7K QD-MiniLED
- LoCo99
- Začátečník

Krteq : jakože ASUS 6950 DC II a ASUS 6970 DC II jsou rozdílný v pamětech ? tak jak má pak fungovat teda ten flash