Auntorun.inf na USB Disku

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
peta809
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Auntorun.inf na USB Disku

Příspěvek od peta809 »

Zdravím, jak by měl vypadat funkční Autorun.inf pro USB Disk. Chtěl bych, aby se po vložení USB Disku do PC spustil určitý soubor na disku USB, třeba nějaká prezentace.

Obrázek
"Když jsem byl malý, chtěl jsem být pirátem. Jak se tak koukám na svůj disk, tak se mi to celkem povedlo."
Překládám následující Android projekty a Android aplikace do češtiny: https://crowdin.com/profile/peta809
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Auntorun.inf na USB Disku

Příspěvek od Brázda.l »

To opravdu ještě někdo a dokonce dobrovolně používá autorun? Každý rozumně myslící člověk tuto díru po nainstalování systému rychle zalepí.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
peta809
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta809 »

Brázda.l píše:To opravdu ještě někdo a dokonce dobrovolně používá autorun? Každý rozumně myslící člověk tuto díru po nainstalování systému rychle zalepí.
Nějak to nechápu a je to rozhodně zbytečný komentář k tématu. Chci radu ne nějaký poučování.
"Když jsem byl malý, chtěl jsem být pirátem. Jak se tak koukám na svůj disk, tak se mi to celkem povedlo."
Překládám následující Android projekty a Android aplikace do češtiny: https://crowdin.com/profile/peta809
r34ktor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od r34ktor »

peta809 píše:Zdravím, jak by měl vypadat funkční Autorun.inf pro USB Disk.
http://en.wikipedia.org/wiki/Autorun.inf

Pokud ti jde o (ne)funkčnost - Microsoft upravil chování funkce AutoRun napříč svými OS.
Knowledge is power
peta809
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta809 »

No, to mě moc nepomohlo!
tst
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tst »

kdybys poradne cetl tak je tam tohle

[autorun]
open=setup.exe
icon=setup.exe,0
label=My install CD

.. ale v novejsich sytemech se ti to automaticky stejne nespusti
just me
peta809
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta809 »

A co mám dělat, pro to aby se to spustilo i v novějších systémech? Existuje nějaká alternativa?
r34ktor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od r34ktor »

peta809 píše:A co mám dělat, pro to aby se to spustilo i v novějších systémech?
Jde o vlastnost systému. S tím nelze dělat nic.
peta809 píše:Existuje nějaká alternativa?
CD/DVD. Tam zůstala funkčnost AutoRun zachována.
Knowledge is power
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

AutoRun jakožto nástroj pro automatické spuštění malware je bohužel hudba minulosti. Jediné co je, tak:

Kód: Vybrat vše

Control Panel\All Control Panel Items\AutoPlay
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
peta809
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta809 »

Maranov píše:AutoRun jakožto nástroj pro automatické spuštění malware je bohužel hudba minulosti. Jediné co je, tak:

Kód: Vybrat vše

Control Panel\All Control Panel Items\AutoPlay
??? Přesněji, prosím.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

ze autorun pro flashky uz neexistuje,jediny co muzes zapnout je autoplay (tj jak se otevre to okno "prehrat pomoci wmp,otevrit,vypalit soubor...")
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
peta809
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta809 »

Aha, to nastavený mám. Když už to neexistuje tak už to nemá cenu řešit. Můžete LOCK, jestli chcete.
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Asi tak. AutoPlay snad pořád jde nastavit na tohle chování, pokud vím (nepoužívám).
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“