ATI X1250 problémy při hraní her

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
msicko
Nováček
Nováček

ATI X1250 problémy při hraní her

Příspěvek od msicko »

Čau, mám takovej problém, při hraní her jako je např. FarCry, CS 1.6, apod. se mi stává, že po spuštění hry hraju asi 10 - 20 min bez jakéhokoliv sekání, ale pak to začne blbnout. Hra jede vždy chvíli plynule pak se asi 10 sekund seká a tak pořád dokola. Zkoušel jsem reinstalaci ovladačů, ale nepomohlo to. Myslím že by to mohlo být způsobené přehříváním GPU, ale nevím jak to zjistit protože programy GPU-Z ani CPUID HW monitor mi teplotu GPU neukazují.

Na tomhle notebooku je :
Procesor AMD Turion 64 dvoujádro
Grafika ATI X1250
2 GB RAM, WIN Vista 32bit
Matite
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: ATI X1250 problémy při hraní her

Příspěvek od Matite »

Stiahni si EVEREST alebo MSI Afterburner. Tam odmeraj teploty GPU pri hraní a napíš kolko si mal najviac. Aké máš ostatné teploty ?
PC: i7 930 D0@3,8GHz HT off, ASUS P6X58D-E, GTX 480@800MHz, TX850 V2 PC2: AMD Sempron@2GHz, Asrock K8upgradeNF3, FX5200
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Dle popisu to spíš vypadá na zavirovanej nebo jinak zasviněnej systém.
Matite
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matite »

Robí mu to až o čase hrania tak to vypadá skôr na prehrievanie. Na 10 sec. sa kvôli teplu podtaktuje a keď sa ochladí zase pretaktuje a tak dookola. Ale môže to byť kľudne aj tým vírusom... Keď napíše teploty uvidíme.
PC: i7 930 D0@3,8GHz HT off, ASUS P6X58D-E, GTX 480@800MHz, TX850 V2 PC2: AMD Sempron@2GHz, Asrock K8upgradeNF3, FX5200
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Matite píše:Robí mu to až o čase hrania tak to vypadá skôr na prehrievanie. Na 10 sec. sa kvôli teplu podtaktuje a keď sa ochladí zase pretaktuje a tak dookola. Ale môže to byť kľudne aj tým vírusom... Keď napíše teploty uvidíme.
Grafiky této generace nemaj automatickej underclock, ani jakoukoliv formu throtlingu. Jedin že by se podtaktovával CPU, to zjistí snadno, čučet na coretemp + CPU-Z se spuštěnym prime95...
msicko
Nováček
Nováček

Příspěvek od msicko »

Tak jsem změřil ty ostatní teploty pří hraní. U procesoru byla max teplota 97 °C u druhého jádra 96 °C. Ostatní hodnoty byly v průměru okolo 70 °C. GPU se mi nepodařilo změřit, protože everest mi nic neukázal a msi afterburner se mi nepodařilo nainstalovat. Ještě zkusím reinstalovat win snad to pomůže, ale ta teplota u procesoru je poměrně vysoká nezdá se vám ?
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

97 je sakra hodně, koukal jsi se při burnu na CPU-Z jestli ti nepadala dolu frekvence?
Matite
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matite »

Určite padá frekvencia keďže každých 10 sec. mu to začne sekať. Koľko máš ten notebook a kedy si ho naposledy čistil ? 97°C je strašne moc a to si ani nemal spustené žiadne záťažové programy...
lazan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lazan »

97 °C je opravdu moc, nejlepší bude, když notebook rozebereš, vyčistíš a přepastuješ, tyhle turiony mají s tím přehříváním opravdu problémy :?
Jinak by asi nebylo na škodu, udělat reinstall OS !

Pokud ani to nepomůže, asi se bohužel nevyhneš koupi chladící podložky, s čimž se s koupí turiona skoro musí počítat :|
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Notebook co se podtaktovává položenej na stole ve full loadu = vdnej notebook. Ale vzhledem ke stáří tohodle stroje (aspoň 6 let) a "osvěcenosti" majitele si myslím že je jen ultimátně zanesené chlazení. Chladící podložky dle mejch zkušensotí mívaj bezvýznamenj vliv.
msicko
Nováček
Nováček

Příspěvek od msicko »

No ten ntb už nejspíš pět let mít bude, procesor už tam byl jednou měněný, protože vyhořel (omylem se ucpalo chlazení naštestí byl ntb ještě v záruce), zkusím teda reinstalovat OS, koupím tu pastu, a hlavně to vyčistim.
Ještě mám jednu otázku tak trochu mimo vlákno...Na tomto NTB jsem nikdy OS nereinstaloval a jelikož mám OEM verzi bez instalačních CD dá se Win ještě reinstalovat nějakým jiným způsobem ?
Matite
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matite »

Stiahni a nahraj si ho na CD... Kupovať drahý windows je zbytočné. :D Tú pastu hlavne nekupuj najlacnejšiu ktorú uvidíš. Kúp aspon nejakú tú MX-2 k tvojmu CPU.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

A ten vzduch kup pořádnej, ne za 100kč. A 5 let nereinstalovaná Vista.... ty jseš ale expert...

Ta pasta je až poslední věc, je velice nepraděpodobné že to bude ten důvod. Musíš profouknout chlazení a reinstalovat OS, šance že je špatná i pasta už je malá, ale tamty 2 věci jsou jistota.
Matite
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matite »

Ver že aj nová pasta tomu dosť pomôže. Vistu by som už nedával. Sama dosť spomalí PC a nie to ešte 5-ročný NTB. Najlepší na čistenie je kompresor. Je to prakticky zadarmo a vzduchom vôbec nemusíš šetriť.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Vista nic nezpomalí, ale to jen když si jí uživatel umí dobře nastavit, což zde nepředpokládám....
Matite
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matite »

Ved to práve... Musíš si ju najprv sám vyštelovať aby to bolo OK.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“