Rozlišení ve hrách
Moderátor: Don
- esfilip
- Začátečník

-
Rozlišení ve hrách
Ahoj lidi mám 2dny nový ntebook a mám takový menší problém... má Full HD a tak ve windowsu mám rozlišení 1920x1080 a když pustím hru a nastavím rozlišení to samo co je ve windowsu tak je to v pohodě ale když dám nišší třeba 1600x900 tak hra je á kolem sebe rámeček.. pořád bere jakoby rozlišení z windows a hra je o to menší a neroztáhne se v daném rozlišení na fullscreen. nevíte někdo co s tím? mám Intel i7, Nvidia GT555M a windows 7 x64 proffesional s SP1
Nevím zda to pomůže ale taky to sem hodím opčas se mi na ploše v levo nahoře asi tak 5cm od okrajů oběví jakoby malinký cca 1cm artefakt stačí tam najet myší a zmizí to... je 1cm široký a tak 2mm tlustý a skládá se z barevných bodů. Předem moc děkuji za odpovědi a rady.
Nevím zda to pomůže ale taky to sem hodím opčas se mi na ploše v levo nahoře asi tak 5cm od okrajů oběví jakoby malinký cca 1cm artefakt stačí tam najet myší a zmizí to... je 1cm široký a tak 2mm tlustý a skládá se z barevných bodů. Předem moc děkuji za odpovědi a rady.
- tmaven
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rozlišení ve hrách
v ovladacich nvidia musis najit polozku scaling a prenastavit si to. (1. bud se to zmensuje = stejny pomer stran, presne pixely; 2. fullscreen bez zachovani pomeru stran; 3. roztazeni na max osu Y se zachovanim pomeru stran, a boky budou mit cerne pruhy)
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
- esfilip
- Začátečník

-
Do ted sem měl ATI takže nevím přesně kde mám hledat jediný co mám na nastavení tedy alespoň co jsem našel je když kliknu na plochu pravím a dám "Ovládací panel NVIDIA" a tam toho moc není
Nastavení 3D:
Upravení nastavení obrazu prostřednictvím náhledu
Spravovat 3D nastavení
Nastavit konfiguraci PhysX
Video:
Uprvit nastavení barev videa
Upravit nastavení obrazu videa
Nastavení 3D:
Upravení nastavení obrazu prostřednictvím náhledu
Spravovat 3D nastavení
Nastavit konfiguraci PhysX
Video:
Uprvit nastavení barev videa
Upravit nastavení obrazu videa
- Wiruz
- Pokročilý

najdes to pod ovladaci panel nvidia / monitor / prizpusobeni velikosti a pozice plochy, tam si dej cela obrazovka a melo by to byl jak potrebujes
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64

- esfilip
- Začátečník

-
tak prave tam je jen to co zminuji vejs, nastaveni monitor tam neni... Nevim zda vadi to ze mam soucastne i intel hd 3000. Nebo zda to nejde zmenit promo nejde v nejakym cfg souboru? Ale je tohle vec kterou fakt nutne potrebuji a s nvidii neumim a ani netusim zda existuji treba nejaky nastroje ale prosim vazne o pomoc dekuji.
- r34ktor
- Začátečník

- esfilip
- Začátečník

-
- esfilip
- Začátečník

-
Tak lidi už to mám nakonec sem to našel tady http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=206094
Tak i tak ám moc děkuji za snahu a snad to tu někomu třeba taky pomůže
Tak i tak ám moc děkuji za snahu a snad to tu někomu třeba taky pomůže