menici se nasobic

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Koci1282
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

menici se nasobic

Příspěvek od Koci1282 »

Je normalni aby se u mojeho latitude e6400 s T9600 samovolne menil nasobic?
V CPU-Z se hodnota nasobice furt meni (da se rici, ze asi podle vykonu, ale obcas me to stve, da se to vypnout?)
Do power managementu se nedostanu (notas je kupovany pres ebay) jelikoz to po me chce heslo, ktere neznam.

Diky za odpovedi.
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: menici se nasobic

Příspěvek od Maranov »

Ano, všechny moderní CPU tohle dělají. Snižuje to razantně spotřebu a teplotu. Není důvod to vypínat, pokud spustíš něco náročného, CPU zůstane na maximální frekvenci.

BTW s tím heslem bych něco udělal. Nejlépe formát a reinstall všeho, kdoví, co v tom notebooku je a není.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
Koci1282
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koci1282 »

nasel jsem ze na na procesor jde napeti 1,15V-1,35V pritom kdyz se divam do specifikaci na strankach intelu, tak je tam psano 1.05V-1.2125V.

Do Power managementu se diky tomu heslu nedostanu. Poradte nejakou utilitu ktera mi to povoli ve win7.
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Ty máš heslo na BIOSu? To by mělo jít vyresetovat, ale je problém se k tomu dostat.
Podle mě je ale zbytečný se v tom hrabat, maximálně si ve W7 nastav profil: vysoký výkon, ať máš jistotu, že nepojede na zbytečně nízký frekvenci.
Koci1282
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koci1282 »

no me spis sere, ze do toho procaku tece takove napeti (1,35V je docela dost, kdyz tam ma byt maximalne 1,2125V)

s takovou mi taky muze kazdou chvili odejit do vecnych lovist
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

otazkou spis je, cim to napeti meris. pokud nepouzivas zadny nestandartni soft na zmenu VCore, bud si jist, ze je CPU z desky napajeny napetim o spravny velikosti bez ohledu na to, co ti ukazuje nejakej soft :wink:
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
Koci1282
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koci1282 »

ukazoval mi to everest a jeste i nejaky jiny programek

kazdopadne blbe bylo, ze kdyz jsem pustil nejaky test stability nebo benchmark, tak to vzdy po par minutach spadlo, s tim ze teplota se blizila 100 stupnum

jinak ten password do power managementu uz jsem zjistil (koupil jsem ho za necele 2p na ebay), ale blbe je, ze jsem tam stejne zadny napeti nasobice ani fsb nikde nenasel (je tam bios phoenix 28)
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

to si se mohl zeptat hned :wink: , v BIOS-u u booku zadny nastaveni nasobice ani VCore nenajdes (mozna tak u pseudohernich kramu ala MSI a Asus). pokud se book prehriva, v prvni rade over cistotu chladici soustavy popr.prepastuj CPU. jak ale koukam, mas tam T9600, coz je prvak peknej primotop a druhak vcelku zbytecny CPU pro tenhle book. idealni CPU-cko pro E6400 je neco na zpusob P8600 popr.P8700. tyhle CPU maji "jen" 3MB L2 cache, coz je paradoxne proti 6MB u T9600 vcelku vyhoda. na vykonu to totiz prakticky nepoznas, ale na TDP respektive spotrebe ano (25W vs 35W). E6400 s P8600 jsem pouzival asi pul roku a byl to jeden z nejtissich booku, ktery jsem kdy mel.

byt tebou, prodam T9600 na aukru nejakymu silencovi honicimu-se za MHz-ama, koupim P8600 / P8700 a za zbytek vezmu pritelkyni na poradnou véču :wink:
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
maTTew
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od maTTew »

zkus novější CPU-Z, třeba to blbě čte..
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“