Který herní počítáč by jste si zvolily vy ?

Vše kolem srovnání a rad s nákupem procesorů.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO

jakubom
Začátečník
Začátečník

Re: Který herní počítáč by jste si zvolily vy ?

Příspěvek od jakubom »

Odkaz na desku nejde, grafika je na starší hry a její cena je někde kolem 200-300Kč.
Ty ale potřebuješ vedět značku zdroje jestli to není nějaký EC.
Úplně blbá koupě to není ale nejlepší taky ne, já bych za to nedal víc než 3500Kč
Více méně jediné o dělá tu aukci zajímavou je ten monitor.
Nepočítej ale s tím, že ten počítač vydrží ještě roky provozu, spíše je to na štěstí kdy něco odejde jestli za rok nebo dva.. Jeho stáří odhaduju někde kolem 4 let
SK1L4
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SK1L4 »

Takže není starý 1 rok, skusím tam pak prubežně něco vyměnit však zase za 2 roky mužu mít lepší vynačních peněz ale zeptám se na ten zdroj protože potřebuju vedět jestly s tímdle pc udělám herní video jako toto a nebude se sekat darkorbit a metin ? http://www.youtube.com/watch?v=KTnAUml3Uv4
;-) Děkuji za všechny vaše rady co mě píšete ;-)
jakubom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jakubom »

Nedělám videa a nevím jak je to náročné, hrát ty hry keré jsi uvedl pujdou v pohodě.
Tam jde ale o to, že průběžně tam prakticky nic nevyměníš, deska bude pravděpodobně nepoužitelná pro nějaký upgrade, zdroj taky, grafika je tam aby to zobrazovalo maximálně.
Navíc opravdu to je jenom vyhazování peněz, ale zase jsou to tvoje finance a ty rozhoduješ co snima uděláš :)
SK1L4
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SK1L4 »

tak časem desku vyměním když bude špatná a zroj též grafika by se dala zařídit ale myslím že počítač nešeženš nový ani použití do 4k tisíc s monitorem 22*palcovým bezdratovou klavesnici a myši a bednami a počítačem a webkamerou mě to stačí na ty herní videa vím že to bude tak na 2 roky a pak to bude něco chtít zeptám se ješte na zdroj

ale když se na to tak mrkneš špatná koupie že bych na tom měl prodělat není a vidělat taky ne takže je to střední ;)
;-) Děkuji za všechny vaše rady co mě píšete ;-)
Atta
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atta »

SK1L4 píše:tak časem desku vyměním když bude špatná a zroj též grafika by se dala zařídit ale myslím že počítač nešeženš nový ani použití do 4k tisíc s monitorem 22*palcovým bezdratovou klavesnici a myši a bednami a počítačem a webkamerou mě to stačí na ty herní videa vím že to bude tak na 2 roky a pak to bude něco chtít zeptám se ješte na zdroj

ale když se na to tak mrkneš špatná koupie že bych na tom měl prodělat není a vidělat taky ne takže je to střední ;)
To není na 2 roky dopředu, ale průměrný pc před 4 lety.
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

Osobně bych to nekoupil, kdoví jak dlouho ještě pojede, potom ti odejde deska a jsi v koncích :)
Do té desky můžeš dát maximálně quad core Phenom, Am2+.
WenzelLAH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WenzelLAH »

Suke001 píše: Do té desky můžeš dát maximálně quad core Phenom, Am2+.
A ty stoje pěkně za ho**o takže v podstatě nemožnost upgradu cpu.

Myslím že pro tebe by bylo nejlepší koupit už zmiňované nějaké A4/A6 CPU od AMD s deskou, zdrojem a HDD a v případě potřeby časem dokoupit grafickou kartu. Nebo možná ještě lepší by bylo koupit Pentium Dualcore do 1155 s deskou, kde je pozdějc možnos upgrade na Ivy Bridge... nic staršiho na AM2/2+ nebo 775 nema sebemenši smysl.
1Pupik1989
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 1Pupik1989 »

SK1L4 píše:Tak dá se něco pořídít nějaký herní video nebo hrát normálně metin a darkorbit aniž bych neměl lagy mohl dělat Herní videa tak by na to stačil tento počítač.?
http://aukro.cz/pc-sestava-22-monitor-i ... ?source=oo Předem dík....
Darkorbit a Metin 2 se dají hrát i na staříčkém Pentiu 4 (S478). Za 4500Kč by se dalo sehnat CPU + MB + RAM, bohužel ale od AMD :)
CPU: AMD Phenom II x4 955BE @ 4GHz FAN: Arctic Cooling Freezer Xtreme rev.2
MB: MSI 760GM-E51
RAM: Kingston 2x4Gb RAM DDR3 1333 @ 1466MHz
GPU: Gigabyte Radeon HD 6850 OC 985/1260MHz
HDD: WD Caviar Green WD10EARX 1TB SATAIII/600, ZDROJ: Fortron FSP550-APN (550W)
WenzelLAH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WenzelLAH »

Na LGA 1155 by se také dalo nějaké pentium dualcore ( 1300,- ) , za 1500,- deska a za 700,- 4 giga ram... grafika až se našetřej nějaké peníze...
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Dithius »

nic levnějšího na hry postavit neumím

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... QI010XJJ01
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 420mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom Fedora 43 (installed ground UP from cmd nonGUI).
666terrorist
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 666terrorist »

jo a to v tom není bedna, HDD a monitor, takže koncová cena daleko vyšší.
Za 4K by se ta sestava z Aukra dala risknout. Sám provozuju ve svým druhým bydlišti něco podobnýho.
CPU a grafiku jsem koupil na Aukru (athlon 4000 a 8800GTS) plus zbytek jsem nějak poskládal, využil starej CRT monitor a narval to do lowend bedny.
Na většinu věcí mi to stačí, starý hry typu BF2 mi tam v poho běhaj akorát se mi tam bohužel nepodařilo narvat Win 7, museli stačit Visty. Všechno to pak stálo pár kaček, samozřejmě s rizikem, že to může kdykoliv odejít.
Za fungl novej lowend komp bych dal mnohem víc...
AMDIIX6 1090T (4GHz-1,46V 2,8GHz NB), Kingsto n HyperX Blu 8GB, Asus M5A99X EVO 990X,MSI 660GTX,systém-SSD Crucial m4-64GB, Data-SEAGATE Barracuda 7200.11 1TB SATA II,WESTERN DIGITAL C.G. 2TB SATA III+ 1,5TB ext. HDD, ZDROJ CORSAIR TX650W, Chladič Noctua NH-U12P,
LCD Dell UltraSharp 2209WA E-IPS
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“