Creative Fatal1ty Gaming Headset vs. Gembird AP 880 5.1

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Creative Fatal1ty Gaming Headset vs. Gembird AP 880 5.1

Příspěvek od Walker »

Tak mám takové dilema. Mám sice objednané, ale ještě nevyzvednuté Creative Fatal1ty (za 620 Kč). Do práce mi kolega zanesl jeho skoro nepoužité ačkoliv starší sluchátka Gembrid AP880 5.1 a nechal by je samozřejmě tak za třetinovou cenu cca někde kolem 200 Kč. Problém je že creativy jsem na hlavě ještě neměl a nemůžu je porovnat. Tyhle Gembirdy jsem si vyzkoušel, zvuk maj parádní až takový "hutný" a navíc snad ještě vibrujou (což je mimochodem úchylárna :) ). Na hlavě i uších parádně seděj, ale přišlo mi že jsou trošku těžší (creativ jsou o 100g lehčí) a nejsem si jistý zda by z nich potom nebolela hlava nebo uši pač jsem schopnej bejt u pc klidně 7 hodin v kuse.

Zajímalo by mě vaše názory, zkušenosti a doporučení :-)

Prostě jaký vzít s ohledem na komfort, funkčnost a kvalitu? (ty Gembird budou max 1 rok v záruce)
ToxicTears
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Creative Fatal1ty Gaming Headset vs. Gembird AP 880 5.1

Příspěvek od ToxicTears »

Fatal1tky používám kolem 4 let a nemůžu si je vynachválit. Zvuk na dnešní dobu sice nic moc, ale pokud nejsi audiofil, což podle pořizovací ceny asi ne, tak rozhodně doporučuje Fatal1tky. Mají krásně vyladěný oblouky na uši, já je mám semišový a jsou to první sluchátka, po kterých mi ani po 10 hodinách nebolí hlava ani uši. Samozřejmě každý jsme jiný, ale doporučil jsem je po těch letech už asi 6 lidem a všichni si je koupili a nic jiné nechtějí. Taky všem padnou, nebolí z nich hlava a zvuk na hry parádní. Já ti je teda rozhodně doporučím v cenové relaci bych řekl, že lepší nebudou. Ale je to věc názoru, mě sedí a lidem okolo mě taky.
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

řekl bych že ty fatal1tky to už mají docela dlouho zasebou podle toho jak dlouho tady už sou, jinak na semiš se chytá bordel, a co vim tak moc dobře neizolujou

zkusil bych si doma ty gembirdy jak ti seděj, pokud budeš spokojenej tak bych je bral, na těch creativech sice nemůžeš už nic zkazit když ti gembird nebude stačit, ale budeš za ně platit 3x tolik a že by to byla nějaká výhra na nový sluchátka si nemyslim
mouldy
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mouldy »

Ty Gembirdy stoji novy 230Kc.
nechal by je samozřejmě tak za třetinovou cenu cca někde kolem 200
:?: :?:
Taky mam Fatal1ty a nemuzu si je vynachvalit. Zvuk ve hrach je paradni, na hudbu maj trochu slabsi vejsky a vysoky bassy, ale to se da poupravit v eqalizeru.
Usi me po nich boli jak kdy, asi zalezi na dylce vlasu a nebo jak si je zrovna nasadim, kazdopadne az po nekolika hodinach hrani, ale vetsinou ne.
Ja bych do nich sel bez vahani znova. Mam je nastavene jeste na vetsi bassy (tohle ja muzu :oops: ) a vetsi vejsky. Zalezi ale na tom co poslouchas a jestli je chces pouzivat i pro jiny nez herni ucely. Pro rockovy pisnicky se moc nehodi, ale pokud poslouchas bassujici muziku, at uz techno :blee:, hip hop a nebo neco podobnyho, tak budes urcite spokojenej.
Ryzen 9800X3D@PBO+200/-35CO/2,2GHz FCLK|| Arctic Liquid Freezer III Pro 360 A-RGB || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB 6GHz CL28 Timing OC|| RTX 5080 GAMING OC 16G@~3,25GHz/36GHz 420W || Crucial T700 4TB + CL-SSD V2 || Lexar NM790 4TB || XPG CORE REACTOR II 1000W || Be quiet! Silent Base 802 || Dell Alienware AW3425DW QD-OLED / TCL 65C7K QD-MiniLED
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

mouldy píše:Ty Gembirdy stoji novy 230Kc.
nechal by je samozřejmě tak za třetinovou cenu cca někde kolem 200
:?: :?:
Taky mam Fatal1ty a nemuzu si je vynachvalit. Zvuk ve hrach je paradni, na hudbu maj trochu slabsi vejsky a vysoky bassy, ale to se da poupravit v eqalizeru.
Usi me po nich boli jak kdy, asi zalezi na dylce vlasu a nebo jak si je zrovna nasadim, kazdopadne az po nekolika hodinach hrani, ale vetsinou ne.
Ja bych do nich sel bez vahani znova. Mam je nastavene jeste na vetsi bassy (tohle ja muzu :oops: ) a vetsi vejsky. Zalezi ale na tom co poslouchas a jestli je chces pouzivat i pro jiny nez herni ucely. Pro rockovy pisnicky se moc nehodi, ale pokud poslouchas bassujici muziku, at uz techno :blee:, hip hop a nebo neco podobnyho, tak budes urcite spokojenej.

Dnes se snad dostanu k tomu abych je vyzkoušel (Gembird) :-) jinak sluchátka budou primárně sloužit abych nerušil přítelku když bude spát. Čili standardně budu mít puštěné své 2.1, ale pokud dojde na sluchátka tak nechci mít na sobě nějaký hrůzy, který chrastěj a bolí z nich hlava. Do teď jsem žil na nejlevnějších kusech Genius a Logitech. Ty logitech seděli na uších a fakt je ten že to sou sluchátka na chatování a néééé na několika hodinové paření :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“