Cus potrebuju poradit jaky koupit zdroj pro me PC
Intel pentium D 3,0GHz 925
Asus p5n 32-e sli plus
Ati 3870 512Mb DDR4
hitachi 500Gb + Western digital 160Gb Oba sata 2
2* 512 667MHz + 1* 1024 667 MHz ddr2
bohuzel muj rozpocet je jen 550Kc
PORADTE PROSIM..
no hlavne si nekupuj nejaky noname nedej boze z bazaru (teda jeden takovy mi lezi zrovna v supliku )
350-400W ideálně - lepší připlatit nějakou stovku, než si pak odpálit celý pc ne
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
Jde mi kvalitu použitých komponent zdroje efektivitu a o spracování ,délku + kvalitu kabeláže,ochrany.Zajímají mě i zkušenosti zda někdo má s temito zdroji.
Eventuelně zda někdo poradí lepší ve stejné watáži.
Máš na mysli tento povedený kousek ,ale myslím že ještě není na CZ trhu ale já ho také nebudu kupovat ted , přijde na řadu tak za dva měsíce to typuji.
Před nedávnem jsem zakoupil Asus Rampage IV Extreme - Intel X79 a Intel Core i7-3930K na GPU ještě čekám co bude plus OC celé bych to rád chladil vodou.Tak jsem chtěl mít trochu rezervu proto ten zdroj.
PS:až to budu mít sestavené uvedu celou sestavu ted nemá cenu uvádět co budu kupovat nebo co jsem koupil ,nechci aby to snad vypadalo že se tu chlubím,ptám se jen na jednotlivé komponenty.Dík za pochopení
Pokud ale není ani vize pořízení víc jak jedn dvoujádrové grafické karty, tak je to orpavdu zcela zbytečné vyhození peněz a nějaká 750W (850W max.) verze Platimaxu úplně stačí Navíc, dá to stejně skoro 1 kW.
Na tie komponenty s prehladom staci Corsair AX750/850, alebo Seasonic X-760/850. Ten platinum (1kW) len v pripade, ze si chces silou mocou urobit radost (alebo ak chces SLI/CF + OC), inak ho vobec nepotrebujes. A rozdiel medzi Gold a Platinum su asi 2% v ucinnosti.
Ked hladas radu ohladom kupy zdroja, tak je praveze dolezite uviest co ten zdroj bude zivit...nie je to o chvaleni sa
Platimax je v současnosti to nejlepší na trhu, také o něm uvažuji (500W verze), není třeba zas odrazovat. Ale zas je zbytečné kupovat moc výkonnou verzi, poběží navíc na ne úplně ideální zátěži oproti účinnosti (ta je nejvyšší někde kolem 50-60 % zátěže).