Nový monitor nebo redukce z vga na DVI
Moderátor: maXXmilian
- DarlPilgrim
- Nováček

-
Nový monitor nebo redukce z vga na DVI
Zdravím všechny. Mám takový pikantní problém.
Před nedávnem jsem se rozhodl postavit si nové PC. Chtěl jsem konečně nějaké kvalitní komponenty (před tím kupovali rodiče to nejlevnější) a tak jsem začal nakupovat s omezeným rozpočtem a plánem, že grafiku dokoupím později a zatím budu fungovat na integrovaném GPU v i5 2500K.
Naskytla se mi šance koupit výhodně Asus Maximus IV Gene-Z.
Neodolal jsem a desku jsem koupil. Jenže jsem si vůbec neuvědomil, že můj LCD monitor má ještě VGA konektor. Pokud jsem správně pochopil tak GPU od i5tky se připojuje přes HDMI což je samozřejmě problém.
Jedná se mi o to jestli mám koupit nový monitor s HDMI např. http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000001EZ5
nebo koupit grafiku a řešit to redukcí z VGA na DVI (jestli to vůbec jde).
Předem děkuji za odpovědi a rady.
Ještě jsem zapomněl dodat, že grafiku bych chtěl GTX 560 Ti.
Hladis//Presunuto do spravne sekce
Před nedávnem jsem se rozhodl postavit si nové PC. Chtěl jsem konečně nějaké kvalitní komponenty (před tím kupovali rodiče to nejlevnější) a tak jsem začal nakupovat s omezeným rozpočtem a plánem, že grafiku dokoupím později a zatím budu fungovat na integrovaném GPU v i5 2500K.
Naskytla se mi šance koupit výhodně Asus Maximus IV Gene-Z.
Neodolal jsem a desku jsem koupil. Jenže jsem si vůbec neuvědomil, že můj LCD monitor má ještě VGA konektor. Pokud jsem správně pochopil tak GPU od i5tky se připojuje přes HDMI což je samozřejmě problém.
Jedná se mi o to jestli mám koupit nový monitor s HDMI např. http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000001EZ5
nebo koupit grafiku a řešit to redukcí z VGA na DVI (jestli to vůbec jde).
Předem děkuji za odpovědi a rady.
Ještě jsem zapomněl dodat, že grafiku bych chtěl GTX 560 Ti.
Hladis//Presunuto do spravne sekce
Naposledy upravil(a) DarlPilgrim dne stř 11. dub 2012, 10:09, celkem upraveno 1 x.
- Zivan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nový monitor nebo redukce z vga na DVI
Integrovana grafika VGA (D-SUB) port podporuje, ale ta tvoje deska ho nema. A zadnou jednoduchou redukci za par korun neprevedes digitalni obraz z HDMI na analogovy.
Takze to vidim na nejakou grafiku nebo jiny monitor.
Takze to vidim na nejakou grafiku nebo jiny monitor.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- DarlPilgrim
- Nováček

-
Ano to jsem taky zjistil že ty redukce jsou drahé.
Jenom když koupím monitor za 3 litry tak hned tak nebudu mít na tu grafiku...
A máte někdo zkušenosti s tou redukcí VGA/DVI (kdybych teda sehnal prachy a koupil hned tu grafiku)?
Jenom když koupím monitor za 3 litry tak hned tak nebudu mít na tu grafiku...
A máte někdo zkušenosti s tou redukcí VGA/DVI (kdybych teda sehnal prachy a koupil hned tu grafiku)?
- LoCo99
- Začátečník

VGA/DVI provozuju kvuli staršímu monitoru
si sežeň nějakou hodně levnou grafiku na urovni tý integrovaný, nebo si jí puč od kamaráda, vrátíš jí až si koupíš plnohodnotnou
si sežeň nějakou hodně levnou grafiku na urovni tý integrovaný, nebo si jí puč od kamaráda, vrátíš jí až si koupíš plnohodnotnou
- 1Pupik1989
- Začátečník

-
A máte někdo zkušenosti s tou redukcí VGA/DVI (kdybych teda sehnal prachy a koupil hned tu grafiku)?[/quote]
Funguje úplně normálně, vždy mají karty jeden DVI-I. Sám to praktikuji. Většinou i v balení ta redukce DVI-I -> D-SUB je.
Funguje úplně normálně, vždy mají karty jeden DVI-I. Sám to praktikuji. Většinou i v balení ta redukce DVI-I -> D-SUB je.
CPU: AMD Phenom II x4 955BE @ 4GHz FAN: Arctic Cooling Freezer Xtreme rev.2
MB: MSI 760GM-E51
RAM: Kingston 2x4Gb RAM DDR3 1333 @ 1466MHz
GPU: Gigabyte Radeon HD 6850 OC 985/1260MHz
HDD: WD Caviar Green WD10EARX 1TB SATAIII/600, ZDROJ: Fortron FSP550-APN (550W)
- Jája
- Středně pokročilý

Jenže ta deska nemá DVI-I ale jen digitální výstup v podobě HDMI. Žádná levná redukce z HDMI na VGA neexistuje.
Pokud po ostatních stránkách vyhovuje stávající monitor, tak doporučuji sehnat nějakou bazarovou kartu s VGA/ DVI-I výstupem a jet na ní.
Pokud po ostatních stránkách vyhovuje stávající monitor, tak doporučuji sehnat nějakou bazarovou kartu s VGA/ DVI-I výstupem a jet na ní.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- DarlPilgrim
- Nováček

-
Díky za odpovědi. Budu se snažit nějak šetřit, dát dohromady prachy a koupit plnohodnotnou GPU např. : http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 00000013KA
a vyřešit to tedy takhle:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1
a vyřešit to tedy takhle:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1
- 1Pupik1989
- Začátečník

-
Já psal o tom, pokud si novou kartu koupíJája píše:Jenže ta deska nemá DVI-I ale jen digitální výstup v podobě HDMI. Žádná levná redukce z HDMI na VGA neexistuje.
CPU: AMD Phenom II x4 955BE @ 4GHz FAN: Arctic Cooling Freezer Xtreme rev.2