Ahoj, chtěl bych se zeptat jaky mate nazor na toto PC a vyuzitelnost jako multimedialni centrum " http://www.czc.cz/lenovo-ideacentre-q18 ... 2kidjuilhb" Krátkou recenzi jsem nasel na Lenovoblog ale chtel bych se dozvedet neco vic. Jinde jsem nic nenasel (asi to neumim). Cena je dobra velikost a spotreba taky. Za ty prachy nic podobneho nepostavim. Za nejake info děkuji Jasa.
Není tam optika tuším, nevadí? Osobně bych se bál, že tam bude nějaký pidi větrák a bude to hlučné. 320GB taky není bůhví jaká velikost disku, pokud na tom budeš přehrávat HD filmy, máš nějakou sbírku dvd, které si budeš muset převést díky absenci mechaniky, tak jsi za chvíli na 0.
skoro všechno mam na NASdisku dvdROM (RW) vyhoda ale v klidu oželím. Jen nevím jestli je to schopné přehrát nejběžnější formáty ve fullHD (non 3D). Počítám žE SITOVKA BY MOHLA BYT DOSTATECNE RYCHLAna prehravani po siti. Disk 320 beru jako bonus. Jinak velikost, spotreba + to ma vyresene napajeni, je good. Je tu spousta ? co jsem se nikde nedocetl. Myslel jsem jestli uz to nekdo nema doma.
Obecně si myslím, že k těmto procesorům tady panuje jistá nedůvěra, co do výkonu. Takže je otázka, kdo by to tu koupil. Kdejaké MMC umí vše, co tahle mašinka. A není potřeba nic nastavovat, aby to uměla akcelerovat grafika. A pokud bych třeba já chtěl něco s CPU, rozhodně bych to stavil na klasických CPU. I ten nejlevnější celeron 1155 bude výkonem jinde a cenově si myslím, že to nevyjde až tak extrémně jinak. Ale velikostně a spotřebou zcela určitě. Takhle malá skříňka bude drahá nebo se vůbec nedělá. A papat to bude taky víc.
Podle mě je to ideální hračka na nějaký Home Server (chtěl jsem nějaký postavit) + na přehrávání hudby + mi to bude dělat doma wifi síť (z 3G modemu). Video nepoužívám. Optický výstup to podle všeho má vzadu. Nebo nemá? Na fotkách ho vidím.
Jak píše jasa, za ty prachy asi nic lepšího nesplácám.
Z Atomu strach nemám, mám netbook s dualcore Atomem (starší model) a Windows 7 na tom chodí normálně slušně. Samozřejmě není to ultrarychlé, ale pro PC které bude většinu času v klidu (max bude ve Foobaru přehrávat FLAC + na něj budu přes GLAN přistupovat na disk) je to podle mě úplně dostatečné.
Spíš by mě zajímalo, zda je to tiché ...
A taky zda v tom nějak bez-ultra-násilí půjde vyměnit disk za větší ...
Jen řeším, co na to nainstalovat za systém?
Pokukuju po Home Server 2011. Nebo něco jiného? Win 7? Win XP?
Uvidíme, vyzkoušíme ...
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
Pravdou je, že tady to centrum má kombinaci CPU a relativně silné grafiky. Co tak koukám po netu, tak desky s D2700 mají jen nějakou intelovskou záležitost. Toto je asi nejspíše někde jinde.
Jinak za ty prachy se dá bez problému postavit malé PC na celeronu G530. Problém tam samozřejmě bude skříňka, ale možnosti tu jsou. Pokud se ti to líbí, podle mne to za ty peníze není špatný. Otázkou je upgradovatelnost. 2GB na windows 7, no nevím nevím.
Pro mě osobně (nejspíš ale ne pro ostatní?) je výkon vzhledem k použití co jsem popsal nepodstatný. Na výkon mám pracovní stroj. Podstatná je pro mě velikost, vzhled, jednoduchost, wifi, optický výstup, spotřeba. Na to mi Q180 přijde ideální.
V netbooku mi běhá Windows 7 na dualcore Atomu s 2 GB RAM docela normálně.
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
Napíšu to tedy jinak. Za stejné nebo i menší peníze, dokážu postavit v drtivé většině parametrů lepší, procesorovým výkonem zdatnější, ale žravější sestavu (ale rozdíl rozhodně nebude velký). O kráse se nebudu bavit neb je to individuální záležitost, o hlučnosti taky ne. Řvát to bude oboje.
Uznávám to, že optický výstup by byl problém. Mají jej až dražší desky.