náhlé restarty/záseky - nestíhá zdroj?

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
PetrB
Začátečník
Začátečník

náhlé restarty/záseky - nestíhá zdroj?

Příspěvek od PetrB »

ahoj, mám takový drobný problém s počítačem - občas, když hraju, tak se mi počítač buďto zasekne a musím dát reset, pak se počítač jakoby úplně vypne a zase naběhne (to se mi stávalo i dřív, před výměnou grafiky, po update biosu ok), nebo to udělá rovnou sám. stává se mi to jen při hraní něčeho extra výživného jako crysis 2, jinak ani při střihu videa se mi nestane, že by byl systém nestabilní. teploty procesoru i grafiky jsou v pohodě, kolem 60 stupňů, nejsou bsod, takže paměti to snad taky nebudou. jediné, co mě napadlo, kromě pitomé desky je nestíhající zdroj, ale to se mi úplně nezdá, proto se raději ptám než koupím silnější a vyhodím za něj 2-3 tisíce. koukal jsem, že začátkem března vyšel další bios pro desku, tak ještě vyzkouším ten, ale moc tomu nevěřím.
sestava:
asus sabertooth p67
core i7-2600, netaktovaný, na něm noctua CH-14
16GB ram, a-data z QVL, nastavené pomocí xmp na 1600MHz
msi gtx570, přetaktovaná od výrobce na 770MHz na jádře
x-fi fatality (taktéž psaná v device listu desky jako otestovaná a funkční)
4x klasický HDD + SSD intel x-25m, vypalovačka
+ nějaká drobotina jako větráky, čtečka karet
zdroj seasonic S12-550W, má už teda nějakej pátek, kolem tří let

měl by to ten zdroj stíhat v pohodě, nebo to je na hraně a je možné, že už má nejlepší léta za sebou?
Atta
Začátečník
Začátečník

Re: náhlé restarty/záseky - nestíhá zdroj?

Příspěvek od Atta »

Zkus nechat nechat jen jeden pamětový modul, jestli to bude pokračovat.
Zdrojbyna tohle stačit měl.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Ty pameti zrovna k nejkvalitnejsim nepatri. Dej je na 1333 s nejakym horsim casovanim.

Ten zdroj muze mit po 3 letech dost a muze to delat taky. Vyzkousej prvni ty RAMky a pak se zamer na zdroj.
PetrB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PetrB »

dal jsem nový bios a uvidím, pak kdyžtak ty paměti. ale vzhledem k tomu, že při střihu se mi běžně stává zaplácnout paměť celou, což je u hry nepravděpodobný, moc se mi nezdá, že by to bylo jimi. jinak to jsou tyhle http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 1Y51SR13CQ a vybíral jsem je právě proto, že jsou v QVL desky
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

PetrB píše:dal jsem nový bios a uvidím, pak kdyžtak ty paměti. ale vzhledem k tomu, že při střihu se mi běžně stává zaplácnout paměť celou, což je u hry nepravděpodobný, moc se mi nezdá, že by to bylo jimi. jinak to jsou tyhle http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 1Y51SR13CQ a vybíral jsem je právě proto, že jsou v QVL desky
No v QVL desky jsou nekdy i ty co poradne nejdou na udavanych frekvencich. Zrovna A-DATA spolehlivosti neoplyvaji. Zase plno dobrych pameti v QVL ani neni. SAmo RAM to delat nemusej. Je ale treba to vyzkouset.
PetrB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PetrB »

tak to zatím vypadá, že poslední bios pomohl, crysis 2 jsem dohrál už bez záseku, včera jsem začal hrát bulletstorm a taky to vypadá v pohodě.
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“