Notebook nenaběhne - vadná grafická karta?
Moderátor: Don
- neummi
- Začátečník

-
Notebook nenaběhne - vadná grafická karta?
Zdravím, včera večer jsem si pustil film a najednou se NB sekl a totálně se rozhodily barvy. Od té doby jsem ho již nezapnul. Ventilátor se točí, ledky svítí, ale je černá obrazovka...ovšem někdy se stane (po několika restartech), že NB nabídne možnost opravení chyb nebo spustit běžným způsobem....kontrola chyb napíše, že nic nenašla a pokud dám spustit běžným způspobem tak pří nápisu startování windows se nb restartuje. Při těchto pokusech o nabíhání jsou na displeji artefakty (i v biosu). Zkusil jsem již vše nouzový režim (nenajede), obnovení (nenajede), přes kontrolu to napíše, že žádné chyby nenašel. Je jasné, že to bude HW problém. Podle mě je pryč grafická karta -> studený spoj. NB se dlouhou dobu přehříval, ale po vyčištění větráčku šla teplota dolů o 20 stupňů. Zřejmě již bylo pozdě. Jsem mimo ČR a nemám zde moc možností. Momentálně jsem na vypůjčeném NB. Dočetl jsem se o pečení grafické karty. Je to možné řešení? Co si o tom myslíte a je nějaký bezpečný postup?
NB: MSI GX700px
Předem děkuji za jakýkoliv postřeh
NB: MSI GX700px
Předem děkuji za jakýkoliv postřeh
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Notebook nenaběhne - vadná grafická karta?
Bezpečný? Ne.
Je to varianta jen pro případ, že už není v záruce a oprava by se nevyplatila.
Každopádně vyndat desku z notebooku není tak jednoduché jako sundat chladič z grafárny.
Je to varianta jen pro případ, že už není v záruce a oprava by se nevyplatila.
Každopádně vyndat desku z notebooku není tak jednoduché jako sundat chladič z grafárny.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- neummi
- Začátečník

-
notebook je 4 roky starý...oprava se asi nevyplatí nejsem v čr....jiné řešení mě už nenapadá....hlavně mě zajímá zda se skutečně jedná o grafiku...abych ji nepekl a neriskoval zbytečně
edit: grafika je extérní
edit: grafika je extérní
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Externí? Asi spíš dedikovaná, ne?
Tak pokud to je kartička, tak ji můžeš vcelku jednoduše vyndat a zkusit ji upéct. Pokazit nefunkční věc nemůžeš.
Tak pokud to je kartička, tak ji můžeš vcelku jednoduše vyndat a zkusit ji upéct. Pokazit nefunkční věc nemůžeš.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- neummi
- Začátečník

-
ano dedikovaná 
mě se spíše jedná o to zda by to mohlo být grafickou kartou
a to pečení co jsem tak četl je cca 7-8 min na 250 stupňů nebo se mýlím??
mě se spíše jedná o to zda by to mohlo být grafickou kartou
a to pečení co jsem tak četl je cca 7-8 min na 250 stupňů nebo se mýlím??
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Grafikou to být může. Nebo základní deskou.
http://extrahardware.cnews.cz/pecte-gra ... kani-civek
http://extrahardware.cnews.cz/pecte-gra ... kani-civek
- neummi
- Začátečník

-
díky o tomto článku vím...již ho nějakou dobu studuji
zítra budu péci jiné řešení momentálně neznám
- petr_
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zkus napsal uživateli "-- DiL --" tady z fóra. Má vybavení na to, udělat takovou opravu kvalitně.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
- neummi
- Začátečník

-
Dneska jsme zkoušeli péci a bez úspěchu....vybavení mít může, ale já nejsem v ČR 
- maTTew
- Žlutá karta Bazar

-
asi nějaké kurvítko...nový si tam koupit nemůžeš?
- neummi
- Začátečník

-
Re: Notebook nenaběhne - vadná grafická karta? + MSI vs Lenovo
Nový se mi tady kupovat nechce.....navíc bych měl jet cca za měsíc domů a pak bych rád hned nový NB:
Mam ještě prosím Vás 2 otázečky:
1) teď již můj bývalý NB bych rád prodal na součástky....ale spíše celý bez grafické karty (která je KO) a bez HDD...kolik bych za něj cca mohl dostat? Případně v jaké cenové relaci by se pohybovala nová grafická karta nebo bazarová? Nevím zda má cenu ho ještě oživovat
. Jedná se o NB MSI GX700PX-097CZ (http://www.alza.cz/msi-gx700px-097cz-d88872.htm)
2) Ještě nejsem pevně rozhodnutý jaký NB pořídit.....bude sloužit ke všemu škola, net, filmy a samozřejmě sem tam nějakou hru.
Mam zatím tyto 2 adepty:
http://www.czc.cz/lenovo-ideapad-y570-c ... 57/produkt
http://www.czc.cz/msi-ge620dx-456cs/96716/produkt
Prosím o jakékoliv rady, nebráním se ani jiným NB, které by jste navrhnuli
Přdem díky za odpovědi
Mam ještě prosím Vás 2 otázečky:
1) teď již můj bývalý NB bych rád prodal na součástky....ale spíše celý bez grafické karty (která je KO) a bez HDD...kolik bych za něj cca mohl dostat? Případně v jaké cenové relaci by se pohybovala nová grafická karta nebo bazarová? Nevím zda má cenu ho ještě oživovat
2) Ještě nejsem pevně rozhodnutý jaký NB pořídit.....bude sloužit ke všemu škola, net, filmy a samozřejmě sem tam nějakou hru.
Mam zatím tyto 2 adepty:
http://www.czc.cz/lenovo-ideapad-y570-c ... 57/produkt
http://www.czc.cz/msi-ge620dx-456cs/96716/produkt
Prosím o jakékoliv rady, nebráním se ani jiným NB, které by jste navrhnuli
Přdem díky za odpovědi
- orgasmic
- Začátečník

-
Kdyz jsi v tahranici, tak si kup do booku pres ebay novou grafiku HD3650.
Za tuto grafiku ji bezne uzivatele menili a meli po problemech.
Peceni grafiky pomuze pouze v malo pripadech a vydrzi to stejne jen chvili.
Takze mas dve moznosti...
1. Book rozprodat...pocitej s castkou za dily kolem 4-5tis
2. Koupit tu ATi grafiku - nejjednodussi cesta
Co se tyce vyberu noveho, tak ani jeden Tebou zminovany neni vhodny. Oba se hodne zahrivaji.
Jestli muzes, tak jeste pockej max mesic a na trhu budou nove rady booku s Ivy Bridge a novymi grafikami.
Jestli pospichas, tak vem radeji HP Pavilion DV6 s HD6770M nebo HD7690M a Core i5.
Za tuto grafiku ji bezne uzivatele menili a meli po problemech.
Peceni grafiky pomuze pouze v malo pripadech a vydrzi to stejne jen chvili.
Takze mas dve moznosti...
1. Book rozprodat...pocitej s castkou za dily kolem 4-5tis
2. Koupit tu ATi grafiku - nejjednodussi cesta
Co se tyce vyberu noveho, tak ani jeden Tebou zminovany neni vhodny. Oba se hodne zahrivaji.
Jestli muzes, tak jeste pockej max mesic a na trhu budou nove rady booku s Ivy Bridge a novymi grafikami.
Jestli pospichas, tak vem radeji HP Pavilion DV6 s HD6770M nebo HD7690M a Core i5.
Asus Rog Strix G18
- neummi
- Začátečník

-
Parádní opověď...díky moc 
Nový notebook si koupím stejně...pokud by se povedlo ten starý oživit tak by sloužil "jako záložní rodinný desktop"
.
Počítal jsem, že bych k NB koupil i chládící podložku to by mohlo vyřešit problém se zahříváním. Měsíc počkat můžu, protože (jak už jsem psal výše) do ČR se dostanu až cca za měsíc
. Ještě k tomu NB co jsi uvedl (HP Pavilion dv6)....jak je na tom v porovnání s těmi co jsem uvedl já? 
Nový notebook si koupím stejně...pokud by se povedlo ten starý oživit tak by sloužil "jako záložní rodinný desktop"
Počítal jsem, že bych k NB koupil i chládící podložku to by mohlo vyřešit problém se zahříváním. Měsíc počkat můžu, protože (jak už jsem psal výše) do ČR se dostanu až cca za měsíc
- orgasmic
- Začátečník

-
Vyřešil bych to koupí HD3650 - jako záložní
podložku ani potřebovat nebudeš. Stačí pročistit chlazení a přepastovat CPU a GPU kvalitní pastou.
Pavilion má oproti nim lepší zpracování a použité materiály.
Navíc méně topí.
podložku ani potřebovat nebudeš. Stačí pročistit chlazení a přepastovat CPU a GPU kvalitní pastou.
Pavilion má oproti nim lepší zpracování a použité materiály.
Navíc méně topí.
Asus Rog Strix G18
- -- DiL --
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
v dnesni dobe se ceny ATI HD3650 MXMII z ebay opet vraceji na akceptovalnou vysi (respektive nizi), tzn.za cenu kolem 2k by bylo mozny tenhle book rozbehat.
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC