Zpomalení SSD po několika měsících provozu?

Vše kolem disků bez pohyblivých částí - SSD, flash, nand, atp.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

kingbean
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: SSD pomale na SATA II

Příspěvek od kingbean »

no chapu, ze na vykonu se to nepodepise, jestli bezi v SATA I nebo II, ale kdyz to ma umet a deska to taky umi, tak jakto, ze to v nem nebezi?
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Sám jsi sem postnul screen z programu kde ti to běží, tak co furt řešíš?
kingbean
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kingbean »

no jenom hloupej detail, alespon jsem zjistil, ze byl disk spatne zarovnanej a assdbenchmarku se neda verit...diky za pomoc chlapi
syrrius
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Smrtelně pomalé SSD na ideapad G560

Příspěvek od syrrius »

Zdravím.Vím že už se o tom psalo haba kuk ale poslední 2 dny doma nedělám nic jiného. mám prosbu ohledně SSD disku kingston 64GB SSD. SNV125-S2BN/64GB na Lenovo ideapad G560.
Disk jsem donesl domu,udělal Wiping,z původního disku jsem přenesl obraz na SSD a těšil se...
bohužel windows sice nastartují ale až po 20-ti!!! minutách...(indikace čtení disku svítí ale disk jako-by pospával. 10s nic nedělá potom 5s funguje celé pc normálně)
Provedl jsem Zero Fill, nainstaloval jsem čistý system(w7) a situace pořád stejná
AHCI, zarovnané oddíly mám, bios aktuální, ovladač pro SSD je nějaký od mikrosoftu.
V těch ovladačích se moc nevyznám,Na stánkách výrobce je že ke stažení nic není.
a poslední postřeh: když disk připojím do ext. šuplíku tak funguje korektně.
CPU:DualCore AMD Athlon 64 X2 Black Edition 2,6GHz(13x200) 5000+ MB:Asus M2A-VM HDMI RAM:2942 MB(2x512+2x1024) A-Data 800MHz HDD: 298,1GB(2x160GB samsung SATAII) GK: ATI Radeon X1250 series.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Smrtelně pomalé SSD na ideapad G560

Příspěvek od Butch »

Kdyz uz ti ten system najede, zkousel jsi nejaky benchmark na disk?
HD-tach treba, HD tune, AS SSD, je toho hodne cim testnout.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
syrrius
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syrrius »

tak jsem to vzdal... instalace HD Tune trvala skoro hodinu a po spuštění testu který běžel do posud jsem se dostal na cca 5% minimum 0,1MB/sec maximum 85,4 MB/sec...
nedokážou se zobrazit ani SMART informace (pokud se nemýlím health záložka)
CPU:DualCore AMD Athlon 64 X2 Black Edition 2,6GHz(13x200) 5000+ MB:Asus M2A-VM HDMI RAM:2942 MB(2x512+2x1024) A-Data 800MHz HDD: 298,1GB(2x160GB samsung SATAII) GK: ATI Radeon X1250 series.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Tohle je uz docela dedecek SSD. Vzykousel jsi ho i v jinem PC ?
urban.novak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od urban.novak »

Tohle SSD je naprosto nevhodné jako systémový disk, hodí se tak maximálně na uložení dat, na kterých ti moc nezáleží a nebude ti vadit, pokud o ně přijdeš. Případně ho taky můžeš využít jako těžítko nebo jako podložku pod skříň, aby stála vodorovně. :D
syrrius
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syrrius »

2urban.novak: je naprosto nevhodné jako systémový disk při srovnání s plotnovým HDD nebo s jinými SSD???
-Operační systém a asi 6 prog. co na něm mám v plánu mít mi při havárii chybět opravdu nebudou...
-Jeho kapacita mi připadá na ukládání dat jako most velká mizérie nemyslíš :-)
-podlahu mam doma rovnou a skříně vestavné tudiš ani k tomuto jej neužiji.
Ještě nějaký "super nápad" nebo mi zkusíš spíš pomoci :-)(ber s humorem)

na jiném pc zkoušeno pouze cez sata/USB3 redukci,i na zmíněném Lenovu v redukci funguje.(pc se sata konektorem teď o víkendu doma nenajdu)
poznatek: při instalaci vše funguje jak má do doby než se dostanu na tu část kdy se vytváří první spuštění plochy.potom buť SOD nebo hooodně pomalý náběh než se plocha ukáže...
nemůže být problém v ovladači? potřebuje disk jako takový nějaký daný výrobcem nebo stačí co si mu mirosoft sám přiřadí(opakuji že na stránkách výrobce jsem žádný nenašel)...
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Problém je že prehystoická SSD před příchodem Indix bareffot, založená hlavjě na Jmicron řadičích, atd. Vůbec neěly vyrovnávacií paměť, neuměly pracovat s frontou, atd. Chovalo se to jen jako x-flashdisků v raidu. Tudiž jakejkoliv vícečetnej nesekvenční zápis byl horor, čtení a zápis najedou neexistoval, atd. Ve finále na tom OS běhal hůř než na klasickym HDD, byly tam výtuhy na několik sekund když si flash player něco chtěl nacachovat během prohlížení webu, atd.
oneill_sx1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneill_sx1 »

Má to řadič Toshiba TC58NCF602GAT alias JMicron JMF602, nejhorší řadič na světě. Když si o JMF602 něco najdeš, tak hned budeš vědět k čemu se takové SSD asi hodí.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

No, hodí se k čemukoliv kde potřebuješ číst s nízkou přístupovou dobou, a vůbec nezapisovat a nemít vůbec zátěž na IO. Tudiž se hodí jako datovej disk na instalaci her třeba, ale jako disk na systém ne.

Já jsem tyto SSD kdysi na systém používal, ale napojené na HW raid řadič s 256MB paměti, takže jakmile byl zápis menší jak 256MB nacachoval to řadič a nezpůsobovalo mi to výtuhy OS, ale jinak je to SSD naprostej epic fail.
syrrius
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syrrius »

Chápu že disk je dnes už dlouho neaktuální.Díky oneill_sx1 za info o řadiči.Jde mi o to zkusit si porovnat ssd a klasickou plotnu. :oops:
Dneska ráno jsem si dovezl z chaty staré htpc co mám uvedeno stále v podpise. Do něj jsem připojil zmíněný disk a vše se spustilo jak má. Systém najel a vše jede jak ma :sad:
Tak byť jste mi jej všichni vytkli že je to ztracené(ja po tom co jsem přečetl s vámi souhlasím :-) ) tak by mě stejně zajímalo čím to že Lenovo k sobě toto SSD nechce. ovladače AHCI řadiče??? nebo chipset??
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Mno ja jen rekl ,ze je to dedecek ,abys ho vyzkousel jinde :) Pokud jinde funguje normalne ,hledal bych chybu v Lenovu. Notebooky nejsou muj salek kavy takze s tim moc neporadim. Asi bude chyba v radici nebo nekompatibilite. Ovladac msahci ,ktery je soucasti Win7 staci a tam bych problem nevidel.
Odpovědět

Zpět na „SSD a flash disky“