Zdravím, potřeboval bych poradit se spojením na zařízení která jsou umístěna ve vnitřní sítí za dvěma routry. První router je na střeše od poskytovatele WiFi internetu. Na něm je zapnuto DMZ na ip adresu druhého routru. Druhý routr je v bytě a na něm je nastaveno přesměrování pomocí portů na jednotlivá zařízení. Mám veřejnou IP adresu. Ovšem pokud si vyzkouším připojení přes router co je v bytě tím, že zadám ip adresu na kterou je směřována veškerá komunikace pomocí DMZ plus příslušného portu tak vše funguje. Jenže jaksi se mi nedaří připojit přes první router pomocí vyřejné ip adresy...
Poradí někdo kde dělám chybu ?
Díky
porty přes dva routry
Moderátor: Don
- caven
- Nováček

-
- cabman
- Středně pokročilý

Re: porty přes dva routry
Asi to máš blbě nastavený ... oc taky jiného?
Musíš to otestovat postupně. Tzn co to udělá když zkusíš z venku (z internetu otevřít webové rozhraní vnitřního routeru? Pokud je správně nastavení DMZ na prvním a povolený webový management na wan portu druhého mělo by to jít.
Musíš to otestovat postupně. Tzn co to udělá když zkusíš z venku (z internetu otevřít webové rozhraní vnitřního routeru? Pokud je správně nastavení DMZ na prvním a povolený webový management na wan portu druhého mělo by to jít.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- cabman
- Středně pokročilý

Re: porty přes dva routry
A pak si nastav na notebooku lanovou adresu toho vnějšího routeru, připoj ho na wan nvitřního a měl by jsi se dostat na lokání počítač.cabman píše:Asi to máš blbě nastavený ... oc taky jiného?
Funguje oboje?
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.