databáze součásti javy
- W3N4
- Začátečník

-
Re: databáze součásti javy
Tak v tom pripade to fakt vypada, ze to nemuze najit soubor s tou databazi. V netbeansech to mozna nefunguje, protoze nastavi JVMce nejaky jiny aktualni adresar, nez ve kterem je jar soubor. Takze bych to nechal asi byt, jestli to funguje, kdyz to spoustis z prikazoveho radku/terminalu.
edit:
Na druhou stranu to asi nebude fungovat, kdyz ten jar budes spoustet z nejakeho jineho adresare (v tom pripade se bude brat relativni cesta od toho adresare). Takze mas nekolik moznosti:
- Umistit ten soubor s databazi na classpath, ale to asi nebude fungovat na vsech implementacich JVM (nebo mozna na vubec zadne, zapisovat do classpath souboru asi moc nejde).
- Umistit ho na nejakou absolutni cestu, ale to zase bude asi dost platformove zavisle a budou problemy s pristupovymi pravy.
- Umistit ho do domovskeho adresare uzivatele, tedy JDBC URL ve tvaru jdbc:sqlite:~/nejakyadresar/database.db
- http://stackoverflow.com/questions/3205 ... g-jar-file - asi nejschudnejsi reseni, ale nejsem si jisty, jak to funguje.
edit:
Na druhou stranu to asi nebude fungovat, kdyz ten jar budes spoustet z nejakeho jineho adresare (v tom pripade se bude brat relativni cesta od toho adresare). Takze mas nekolik moznosti:
- Umistit ten soubor s databazi na classpath, ale to asi nebude fungovat na vsech implementacich JVM (nebo mozna na vubec zadne, zapisovat do classpath souboru asi moc nejde).
- Umistit ho na nejakou absolutni cestu, ale to zase bude asi dost platformove zavisle a budou problemy s pristupovymi pravy.
- Umistit ho do domovskeho adresare uzivatele, tedy JDBC URL ve tvaru jdbc:sqlite:~/nejakyadresar/database.db
- http://stackoverflow.com/questions/3205 ... g-jar-file - asi nejschudnejsi reseni, ale nejsem si jisty, jak to funguje.
Naposledy upravil(a) W3N4 dne sob 14. dub 2012, 16:00, celkem upraveno 2 x.
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
jj, nechám to být...jen mě štve, zrovna mě to na notebooku nejde...záhada
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
No funguje to...vytvořil jsem spustitelný a dal celou tu složku s ním a s potřebnými soubory (složka lib) úplně jinam a funguje to...W3N4 píše:
edit:
Na druhou stranu to asi nebude fungovat, kdyz ten jar budes spoustet z nejakeho jineho adresare (v tom pripade se bude brat relativni cesta od toho adresare)....
- W3N4
- Začátečník

-
Jakoze jsi se presunul do nejake nahodne sozky a zkusil si:
java -jar absolutni_cesta_k_jar_archivu
Jestli ti toto funguje, tak JDBC URL je brana relativne k lokaci toho jar archivu, v tom pripade nechapu, proc to v netbeansech nefunguje.
java -jar absolutni_cesta_k_jar_archivu
Jestli ti toto funguje, tak JDBC URL je brana relativne k lokaci toho jar archivu, v tom pripade nechapu, proc to v netbeansech nefunguje.
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
aha, takto si to myslel...tak to jsem teď zkusil:
java -jar C:\Sdílená složka\Spustitelný\xxx.jar
a vypsalo to:
Unable to access jarfile C:\Sdýlenß
a konec...takže nejde
java -jar C:\Sdílená složka\Spustitelný\xxx.jar
a vypsalo to:
Unable to access jarfile C:\Sdýlenß
a konec...takže nejde
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Komu vadí adresa s diakritikou? Té třídě s DB nebo Javě? Pokud Javě, tak mě to překvapuje, že něco tak celosvětově propagováno neumí si poradit s UTF-8 cestou... Ale vím, že třeba MySQL server mi taky nebral háčky a čárky k adrese úložiště.
Pokud té třídě s DB, tak bych se mrknul, jak je napsána. Ale jak jsem psal dříve, v Javě nedělám tak asi neporadím...
Pokud té třídě s DB, tak bych se mrknul, jak je napsána. Ale jak jsem psal dříve, v Javě nedělám tak asi neporadím...
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
- W3N4
- Začátečník

-
Toto neni zalezitost ani DB (JDBC URL slouzi k pripojeni k databazi) a z velke casti asi ani Javy. Ocividne je problem v jeho konfiguraci.arxeiss píše:Komu vadí adresa s diakritikou? Té třídě s DB nebo Javě? Pokud Javě, tak mě to překvapuje, že něco tak celosvětově propagováno neumí si poradit s UTF-8 cestou... Ale vím, že třeba MySQL server mi taky nebral háčky a čárky k adrese úložiště.
Btw PHP je taky celosvetove propagovano a do ted nema nativni podporu pro Unicode (tedy ani UTF-8), pricemz mnoho jazyku jako Java, C#, Ruby a dokonce se mi zda, ze i Delphi (resp. Object Pascal) podporu maji.
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
jj, je problém někde u mě...
-jde to všem kromě mě
-jde to i mě, když to nespouštím jako projekt v netbeansech, ale jako spustitelný (poklepáním na soubor .jar)
-nejde to u mě jako spustitelný, když se to spouští s cmd...
ŘEŠENÍ:
-když chci tento projekt testovat a spouštět v netbeansech, tak dám projekt do C:
-jde to všem kromě mě
-jde to i mě, když to nespouštím jako projekt v netbeansech, ale jako spustitelný (poklepáním na soubor .jar)
-nejde to u mě jako spustitelný, když se to spouští s cmd...
ŘEŠENÍ:
-když chci tento projekt testovat a spouštět v netbeansech, tak dám projekt do C:
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tím myslíš co? Jako že funkce stlen apod neberou UTF-8 ale musíš použít mb_strlen apod? Taky mě to zarazilo, ale tak jsem myslel, že to je kvůli zpětné kompatibilitě či co...W3N4 píše:Btw PHP je taky celosvetove propagovano a do ted nema nativni podporu pro Unicode (tedy ani UTF-8)
2Vašek: Takže na ostatních počítačích nevadí ani adresa s diakritikou? To mě pak jedině napadá reinstal JDK, ale to už jsi možná udělal,co
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
- W3N4
- Začátečník

-
Napriklad ano. Vsechny stringy jsou ulozeny jeden byte na char, takze si musis davat bacha, jakou funkci pouzivas.arxeiss píše:Tím myslíš co? Jako že funkce stlen apod neberou UTF-8 ale musíš použít mb_strlen apod? Taky mě to zarazilo, ale tak jsem myslel, že to je kvůli zpětné kompatibilitě či co...W3N4 píše:Btw PHP je taky celosvetove propagovano a do ted nema nativni podporu pro Unicode (tedy ani UTF-8)
2Vašek: Takže na ostatních počítačích nevadí ani adresa s diakritikou? To mě pak jedině napadá reinstal JDK, ale to už jsi možná udělal,co
Reinstall JDK by nepomohl, kdyz pise, ze kdyz program zkompiluje sam pres javac, tak problem nema. Reinstall netbeans by pomoct mohl, ale spis bude nejaky problem v konfiguraci netbeans.
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
jj, problém není nikde, jen u mě na notebooku...
a není to ani verzí netbeansu...ale už to neřeším...kvůli jednomu programu nebudu překopávat celej netbeans...
stejně na konci semestru budu dělat reinstal win, protože jsou po 2.5 letech zasviněný...
spíš mám strach z něčeho jiného:
kolega z jiné skupiny odevzdal už ten projekt a a teď mi říkal že to učitel zkouší na win 7 a win. server 64b
a prej to hodně lidem nešla ta dbs (nevím jaké používají)
Tak jsem zvědav na naší sqlite dbs...bohužel nemůžu vyzkoušet na win serveru - nemám...
a není to ani verzí netbeansu...ale už to neřeším...kvůli jednomu programu nebudu překopávat celej netbeans...
stejně na konci semestru budu dělat reinstal win, protože jsou po 2.5 letech zasviněný...
spíš mám strach z něčeho jiného:
kolega z jiné skupiny odevzdal už ten projekt a a teď mi říkal že to učitel zkouší na win 7 a win. server 64b
a prej to hodně lidem nešla ta dbs (nevím jaké používají)
Tak jsem zvědav na naší sqlite dbs...bohužel nemůžu vyzkoušet na win serveru - nemám...
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak pak dej vědět, ale myslím, že právě to je výhoda SQLite, žádný server, prostě jeden DB soubor, žádná závislost na vnějších aplikacích...
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jen aby se to tu uzavřelo:
projekt byl úspěšně obhájen...jen samozřejmě, že chyba s diakritikou se objevila i u kantora...ale stačilo přejmenovat složku a běželo to...
Děkuji všem za pomoc...zde se to může uzamknout....
projekt byl úspěšně obhájen...jen samozřejmě, že chyba s diakritikou se objevila i u kantora...ale stačilo přejmenovat složku a běželo to...
Děkuji všem za pomoc...zde se to může uzamknout....