Athlon x4 631(Llano) Nejlepsi pomer cena/vykon!
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- Alfajk
- Začátečník

-
Re: Athlon x4 631(Llano) Nejlepsi pomer cena/vykon!
vetsina lidi chce za maly penize dobrej vykon,kdyz se spokojis s odpadem,je to tvuj boj 
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
odpadem bych to nerad nazýval. Bohužel, opravdu bohužel dnešní nepochopení je politováníhodné. Mááálokdo si uvědomuje, že kdyby procesory core i5/7 či i aktuálnější AMDčka stála třeba 200 000CZK za procesor, byl by člověk rád i za staré procesory. Příkladem je Q6600 či Phenom x4 9950 BE. Poměrně staré procesory, ale na drtivou většinu apliakcí stačí s přehledem. Nejde o to, že v grafech vidíme to či ono a ztráta s ejeví na špičku znatelná. ALe praxe? Pokud budete dělat běžnou práci jako dělá 90% uživatelů, nepoznáte rozdíl mezi tímto dědečkem a mezi třeba i5-2400. Subjektivně je většině lidí fuk, zda má 90 FPS nebo 130 FPS a nebo zda v excelu výpočet bude trvat 10s a nebo 5s. O tom to je. Nikdy bych mermomocí nepřesvědčoval někoho na Intel, protože je to neférové a ne každý opravdu chce Intel. pokud navíc máme sestavy z 70% času v idle či lehké vytíženosti, vůbec A6/A8 nedopadá špatně.
Mám nyní současně spuštěné x4 970 BE, x6 1100T BE, FX-8150 a IB ES a mezi těmi systémy v běžné činnosti opravdu rozdíl nepoznám. Všechny systémy jsou nadmíru svižné, takže toť můj názor.
Mám nyní současně spuštěné x4 970 BE, x6 1100T BE, FX-8150 a IB ES a mezi těmi systémy v běžné činnosti opravdu rozdíl nepoznám. Všechny systémy jsou nadmíru svižné, takže toť můj názor.
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- Hladis
- Moderátor

Flankere ,ty nectes a jen jsi zde zkopiroval to co uz jsi opakoval jinde a bylo ti to rozcupovano. Ja to neudelam (DOC si te jiste poda
) Ale zpet k tomu hlavnimu.......tady se bavime o vykonu hernim a autor tohohle threadu mluvil o CPU na hry
a definovat "beznou cinnost" muzu jak chci. Pro me je bezna cinnost treba prace v PSku...............
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
všiml jsem si jedné věci ohledně (srry za OT) her a Bulldozeru...Bulldozeru sedí hry DX11 na velmi vysoké detaily, nestudoval jsem všechny, ale pokud se tam objevily tyto tiuly, najednou FX byl ve hrách dobrý (lepší jak Phenom II). I tak lae na hraní stačí jen ten Athlon, požitek nebude v některých titulech takový, ale že by si to člověk nezahrál. Zas víš jak, je herní a herní stroj
.
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- Fishbed64
- Nováček

-
Athlon 631 je za svoji cenu velice dobrej herni procesor (po OC) a v realu ti na tom pujdou vsechny hry v podstate stejne jako na core i5 ktery stoji 4000kc.Je to presne tak jak pise Flanker je jedno jestly mas ve hre 60 fps na Athlonu nebo 80 na Core i5 zahrajes si stejne dobre ,ale nebude te to stat zdaleka tolik penez.Snad jedna jedina hra(simulator)na kterou by se opravdu i5 oproti athlonu dost vyplatilo je FSX zadna jina me nenapada.
Core i5 4690K oc 4,4ghz,Asus Z97p,GTX960 oc 1500/8000,8gb ram DDR1600
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Ne nestačí, kus vedle máš thread kde někdo brečí jak mu Athlon X3 3,3Ghz brzdí Radeon 7750.flanker píše:všiml jsem si jedné věci ohledně (srry za OT) her a Bulldozeru...Bulldozeru sedí hry DX11 na velmi vysoké detaily, nestudoval jsem všechny, ale pokud se tam objevily tyto tiuly, najednou FX byl ve hrách dobrý (lepší jak Phenom II). I tak lae na hraní stačí jen ten Athlon, požitek nebude v některých titulech takový, ale že by si to člověk nezahrál. Zas víš jak, je herní a herní stroj.
Na hraní už dnes AMD nestačí. Ano na 80% her ano, ale jsou i ty CPU náročnější kde jsou na AMD neakceptovatelné propady. To že FX má problémy bojovat se starými technicky naprosto zaostalými Phenomy II co uměj max SSE3 je už doslova do nebe volající, FX jako taková je epic fail aplikace které na tom jakž takž běží a ve kterejch je to konkurenceschopné spočítáš na prstech jedné ruky. Llano je ok až na spotřebu v loadu a slabé OC, je to jen tweaknutá K10. Phenoma II nepřekonává protože ten dosahuje citelně větších frekvencí.
Co se použitelného PC na "běžnou práci" týče, tak souhlas. Já hodnotím jaklo použitelné CPU vše co přehraje full hd ripy čistě SW cestou. A to je za použití správnejch kodeků dvoujádrová K8 na 2,4Ghz, Core1 na 2Ghz nebo Core2 na 1,8Ghz. To jest vše. Na tomto běhá OS krásně s když se k tomu vzarí SSD je to jak vítr. Budu teď ignorovat CPU co jsou tak pomalé že brzdí i OS jako Atomy a bobcaty.
A ano většině lidí to stačí protože většina lidí čučí na net pouští si videa a to je vše. Ale to jsi na špatném foru. Jakmile chci ňákej výkon nastává problém, a když chci solidní herní výkon nemůžu dnes na AMD postavit ani mainstream sestavu aby nebyla CPU limitovaná a to je problém. U sokcetu FM2 se možná setkáme se situacemi kdy budeme mít APU které bude věřte nebo ne, v některých hrách CPU limitované. Na FXku si nemůžu ani mass spawnout tunu botů ve starym UT protože mam pak propady, naměřil jsem tam takt na takt výkon jako má K8. To je naprosto šílený.
Jinak taky mě štve že staré a furt dobré sestavy se vyhazují, ale za to prostě můžou ekoteroristi a ROHS letování, takže ty desky prostě chcípaj. Kolik dnes funguje Phenomů 1 a Core2 quadů... no drtivá většina, ale kolik těch boardů dodnes funguje.... už moc ne. A ty CPU krom pár posledních odpadních Asrocků(a to ještě díky bohu za ně) neni kam osadit.
- Hladis
- Moderátor

Mno i v nejlepsi DX11 hre Civ V (bench zameren ciste na CPU vykon)to pekne drhneflanker píše:všiml jsem si jedné věci ohledně (srry za OT) her a Bulldozeru...Bulldozeru sedí hry DX11 na velmi vysoké detaily, nestudoval jsem všechny, ale pokud se tam objevily tyto tiuly, najednou FX byl ve hrách dobrý (lepší jak Phenom II). I tak lae na hraní stačí jen ten Athlon, požitek nebude v některých titulech takový, ale že by si to člověk nezahrál. Zas víš jak, je herní a herní stroj.
http://www.techspot.com/review/320-civi ... age12.html
http://images.anandtech.com/graphs/graph4955/41710.png
http://img.hardcoreware.net/wordpress/w ... render.png
s ohledem na pocet threadu a frekvenci......
No hrat na Athlonu je sebemrskacstvi a rikat ze to "staci" kdyz to evidentne nestaci ani na low-end GPU.......
Herni stroje staci videt v sekci Pocitacove sestavy a pekne odstupnovane dle ceny
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
ale jak říkal Doc, je to o hrách. JSou lidi, co jsou zaměřeny na RPOG a její odnože a pak zas druhá sorta lidí, co je na klasické střílečky. Pokud nejsi profík, pak je ti fuk zda máš 80 či 130 FPS v střílečkách. Pokud jsi profík, uzpůsobíš tomu nejen vnitřek, ale i 120HZ monitor atd.
- Hladis
- Moderátor

To neni jen o hrach ,ale i sile GPU ,kterou chces zivit. Ono je hezky ze mas treba i tech 40fps ,ale kdyz grafarna jede na 50-80% a vylozene se flaka nebo se propadaji min. fps ci jsou pomale vypocty pri sitove hre..........podivej kolika lidem upgrade CPU naboostoval PC a kolik lidi to resi. Ja doufam ze tenhle mytus o nepotrebe dobreho CPU padnul. U te Civ V tam taky testuji jen vestaveny bench ,ale nikoho nenapadlo treba testovat delky tahu ,kdy CPU pocita tahy protivniku..to je pak posusnani kde dostava zahul i SB......A vubec jsme OT v OT tematu ,kdy si autor prisel jen pochvalit a hodne blbe pomoci nesmyslu oduvodnit koupi Llana. Takze thread o nicem a spis to vypada ciste na provokatera (s tim argumentem BF3 je opravdu smesny). Ja osobne nemam problem pokud si nekdo vybere Llano do domaciho kancl kompu ,ale herniho ani ve snu.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Na tohle by ti fanoušek AMD řekl, že jsi to grafiku nevytížil, dost, že máš žapnout větší AA a dát větší rozlišení, aby jsi měl stejně mizerné FPs ale grafika se neflákala, tudiž je ten CPU ok že protože v takovám nastavení již limitem není.Hladis píše:To neni jen o hrach ,ale i sile GPU ,kterou chces zivit. Ono je hezky ze mas treba i tech 40fps ,ale kdyz grafarna jede na 50-80% a vylozene se flaka nebo se propadaji min. fps ci jsou pomale vypocty pri sitove hre..........podivej kolika lidem upgrade CPU naboostoval PC a kolik lidi to resi. Ja doufam ze tenhle mytus o nepotrebe dobreho CPU padnul. U te Civ V tam taky testuji jen vestaveny bench ,ale nikoho nenapadlo treba testovat delky tahu ,kdy CPU pocita tahy protivniku..to je pak posusnani kde dostava zahul i SB......A vubec jsme OT v OT tematu ,kdy si autor prisel jen pochvalit a hodne blbe pomoci nesmyslu oduvodnit koupi Llana. Takze thread o nicem a spis to vypada ciste na provokatera (s tim argumentem BF3 je opravdu smesny). Ja osobne nemam problem pokud si nekdo vybere Llano do domaciho kancl kompu ,ale herniho ani ve snu.
Realita je taková že CPU jsou hodně zodpovědný za min. fps, a bez silného CPU nelze postavit solidní herní PC. AMD byla svého času výtězem, K8 válcovala v hrách vše. S K10 se ještě drželi ale pak Intel u Nehalemu zdvojnásobil sílu FPU a to už nikdy nedohnali a spásnej Buldozer se ukázal jako největší epic fail, a jako herně horší CPU jak Phenom II. Takže tam už naprosto ujel vlak, AMD nemá žádnou záložní architekturu, BD architektura je na hry krajně nevhodná, takže to spíš zabalej než cokoliv jinýho. Za pár let mít na trhu pár APU a tím to hasne.
- Frky
- Začátečník

-
Když už se to tu řeší, sám jsem si Llano pořídil, abych si s ním pohrál a zkusil si ho.
Měl jsem ho s Gigabyte A75M-UD2H, žádná high end deska, ale přetaktoval jsem ho na 3,7 GHz, mít lepší ramky, šel ještě výš, ale celkově ten výkonový nárůst nebyl tak citelný po OC. Jinak například v Trackmanii United Forever společně s HD 6770 při stejném nastavení jako v testech na exhw, kdy byl použitej i7-920, jsem měl FPS nižší až o 30 - 35. A ve spoustě dalších her. A když se řeší core i3... Měl jsem C2D E4600 na 3.2 GHz a k tomu HD 4870.
Vyměnil jsem k tomu i3-2120 a rozdíl v BF Bad Company 2 v multiplayeru byl neskutečnej, v částech, kde jsem měl maximálně 50 fps, tak vzrostly až opravdu o 100snímků. Neskutečný rozdíl v plynulosti a hlavně i pro neprogamingového hráče, protože hrát v průměru pořád na 25 - 35 fps je šílený, obzvlášť tenhle typ her.
Měl jsem ho s Gigabyte A75M-UD2H, žádná high end deska, ale přetaktoval jsem ho na 3,7 GHz, mít lepší ramky, šel ještě výš, ale celkově ten výkonový nárůst nebyl tak citelný po OC. Jinak například v Trackmanii United Forever společně s HD 6770 při stejném nastavení jako v testech na exhw, kdy byl použitej i7-920, jsem měl FPS nižší až o 30 - 35. A ve spoustě dalších her. A když se řeší core i3... Měl jsem C2D E4600 na 3.2 GHz a k tomu HD 4870.
Vyměnil jsem k tomu i3-2120 a rozdíl v BF Bad Company 2 v multiplayeru byl neskutečnej, v částech, kde jsem měl maximálně 50 fps, tak vzrostly až opravdu o 100snímků. Neskutečný rozdíl v plynulosti a hlavně i pro neprogamingového hráče, protože hrát v průměru pořád na 25 - 35 fps je šílený, obzvlášť tenhle typ her.
- Hladis
- Moderátor

Nekomu to ale proste nevysvetlis 
- Fishbed64
- Nováček

-
Ano nekomu ne ze...Hladis píše:Nekomu to ale proste nevysvetlis
- Frky
- Začátečník

-
Pokud budu brát v potaz BF3 Multiplayer o kterém mluvíš, tak s tou HD 6770 na Low detaily v 1440x900 byla karta i po OC vesměs pořád na 90 - 99%. Bohužel by to ale neplatilo pro karty z vyššího mainstremu a už vůbec ne high endu, avšak dávat tyhle komponenty dohromady bude dávat málokdo, i když expertí se taky najdou 
- Fishbed64
- Nováček

-
O BF3 multiplayer tady porad mluvim hlavne pro to ze to je presne jeden s tech pripadu kdy uz dvoujadrovej procesor(mimo core i3 s HT)proste nestaci.Jinak osobne hraju s HD6850 v singlu vse na high bez problemu v multiplayeru uz musim jit na medium fps kolem 50+ zadne vetsi propady niz.A jinak jasne kdyz ma nekdo na grafarnu za 10k tak si k tomu samo koupi i poradny CPU a nemusi nic resit.Frky píše:Pokud budu brát v potaz BF3 Multiplayer o kterém mluvíš, tak s tou HD 6770 na Low detaily v 1440x900 byla karta i po OC vesměs pořád na 90 - 99%. Bohužel by to ale neplatilo pro karty z vyššího mainstremu a už vůbec ne high endu, avšak dávat tyhle komponenty dohromady bude dávat málokdo, i když expertí se taky najdou
- Alfajk
- Začátečník

-
jako jedninou hru tu zminils prave onen BF3 multak...a vis ze ta i3 i s vypnutym HT pojede uplne stejne jak se zaplym ?Fishbed64 píše: O BF3 multiplayer tady porad mluvim hlavne pro to ze to je presne jeden s tech pripadu kdy uz dvoujadrovej procesor(mimo core i3 s HT)proste nestaci.Jinak osobne hraju s HD6850 v singlu vse na high bez problemu v multiplayeru uz musim jit na medium fps kolem 50+ zadne vetsi propady niz.A jinak jasne kdyz ma nekdo na grafarnu za 10k tak si k tomu samo koupi i poradny CPU a nemusi nic resit.
proste i3(2 jadro) >> athlon(4 jadro)
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- Fishbed64
- Nováček

-
uff nepojede stejne staci se trochu podivat po recenzich na netu ze HT prave u core i3 dela hodne moc bez nej by na tom rozhodne tak dobre nebyl.Prikladam link kde je to jasne videt a to v Crysis 2 co je zrovna hra ktera az tak 4 jadro nepotrebuje a i tam je rozdil znacnej. http://en.inpai.com.cn/doc/enshowcont.a ... ageid=7877Alfajk píše:jako jedninou hru tu zminils prave onen BF3 multak...a vis ze ta i3 i s vypnutym HT pojede uplne stejne jak se zaplym ?Fishbed64 píše: O BF3 multiplayer tady porad mluvim hlavne pro to ze to je presne jeden s tech pripadu kdy uz dvoujadrovej procesor(mimo core i3 s HT)proste nestaci.Jinak osobne hraju s HD6850 v singlu vse na high bez problemu v multiplayeru uz musim jit na medium fps kolem 50+ zadne vetsi propady niz.A jinak jasne kdyz ma nekdo na grafarnu za 10k tak si k tomu samo koupi i poradny CPU a nemusi nic resit.
proste i3(2 jadro) >> athlon(4 jadro)
- Fishbed64
- Nováček

-
Under hardcore and advanced mode,whether Core i3 530 or Core i3 2100, the difference on / off Hyper-Threading is significantly,This also proved Hyper-Threading Technology is very useful in game.

- Hladis
- Moderátor

Ze na nej jeste reagujete..............placa uplny nesmysly.
Na i3 jede MP v BF3 naprosto v pohode vzhledem k cenovy relaci a minimalky nejdou pod 40fps dle situace a nastaveni. Porovnat to muzete s timto:
http://www.sweclockers.com/artikel/1465 ... 5#pagehead
a vysledkem s i3-2100 na stejny mape pri 64 hracich /1680x1050 /HD6850
Medium Settings:
Min: 48
Max: 62
Avg: 58
High Settings:
Min: 41
Max: 60
Avg: 47
A vubec celkove http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di ... 100_5.html Dalsi komentare netreba
HT tak strasne pomahave hrach ,ale proc se to pri testech nijak moc neukazalo a rozdil v HT on/off je velmi maly a rozdil proti G8xx je hlavne rozdilem ve frekvencich http://images.anandtech.com/graphs/graph4524/40747.png ??? i3 mam proklepnutou opravdu dobre ,tak se tu nesnaz veset lidem buliky na nos a vytahovat nejaky nonsence grafy
Na i3 jede MP v BF3 naprosto v pohode vzhledem k cenovy relaci a minimalky nejdou pod 40fps dle situace a nastaveni. Porovnat to muzete s timto:
http://www.sweclockers.com/artikel/1465 ... 5#pagehead
a vysledkem s i3-2100 na stejny mape pri 64 hracich /1680x1050 /HD6850
Medium Settings:
Min: 48
Max: 62
Avg: 58
High Settings:
Min: 41
Max: 60
Avg: 47
A vubec celkove http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di ... 100_5.html Dalsi komentare netreba
HT tak strasne pomahave hrach ,ale proc se to pri testech nijak moc neukazalo a rozdil v HT on/off je velmi maly a rozdil proti G8xx je hlavne rozdilem ve frekvencich http://images.anandtech.com/graphs/graph4524/40747.png ??? i3 mam proklepnutou opravdu dobre ,tak se tu nesnaz veset lidem buliky na nos a vytahovat nejaky nonsence grafy
- mouldy
- Pokročilý

Tady si zase vede AMD docela slusne: http://www.gamegpu.ru/action-/-fps-/-tp ... t-gpu.html
Ryzen 9800X3D@PBO+200/-38CO/2,2GHz FCLK|| iCUE H150i ELITE CAPELLIX (push-pull) || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB 6GHz CL28 TUNED || RTX 5080 GAMING OC 16G@~3,25GHz/36GHz 420W || Crucial T700 4TB + CL-SSD V2 || Lexar NM790 4TB || XPG CORE REACTOR II 1000W || Be quiet! Silent Base 802 Airflow mode + iCUE || Dell Alienware AW3425DW QD-OLED / TCL 65C7K QD-MiniLED