BIOS

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
dafter
Nováček
Nováček

BIOS

Příspěvek od dafter »

Ahojte, nasiel aktualizaciu pre bios od ASUS-Megatrends(doska- RoG Formula V http://www.alza.sk/asus-crosshair-v-formula-d241238.htm) bios som stiahol, dal pouzit a odrazu sa PC sekol, restartoval som ho, PC sa zapne a nic, cierna obrazovka, jedine co spravi je ze 2x kratko zapipa........skusal som na doske tlacitko pre reset biosu - nepomohlo..... skusil som aj vybrat baterku(15sec.) taktiez nepomohlo......vlozil som do PC CD s utilitami od asusu pre dosku, PC sa normalne nabootuje, iba raz pipne, potom ide vsekto normalne a naraz vyhodi spravu od American Megatrends su tam rozpisane vsetky sloty USBcka atd, a uplne dole stoji ze kvoli vysokemu pretaktovaniu nemoze nacitat WIN(ano toto sa mi uz stalo ked som ho raz vysoko pretaktoval) no v tomto pripade som nic nenaktoval a PC bol na tovarenskych 3,3GHz, stlacenim F1 sa dostanem do BIOSu kde mi ako prve vypise tabulku *Invalid Input Range* stlacenim ok tabulka zmizne, no v biose sa nemam ako dalej pohybovat kedze ziadna z troch klavesnic a 4roch mysi nefunguje resp nereaguje, takze nemam inu moznost ako PC restartovat a potom sa opakuje to iste........ pripojil som este dosku k notebooku pomocou RC TweakiT, takty su normalne, ale doska sa javi ako zamknuta a nemozem ziadne hodnoty menit, este co som stihol postrehnut tak jedna sa o nejaky CMOS error, v RC Bios FLashback mam na moznost 2 Biosi, vymenil som medzi oboma a nic, furt sa stane to iste.

Prosim pomozte mi. PC je pre mna dost dolezity, nemozem si dovolit byt dlho bez neho...........
CPU: AMD Phenom x6 1100T BE - 4,2 GHz / CPUC: Noctua NH D-14 / GPU: Gigabyte GTX570 SOC core: 950MHz memory: 1050Mhz / MB: Asus-RoG Formula V / HDD: WD 1TB / PCU: Corsair AX650 / Case: CM-HAF 922 /
CZDaywalker
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: BIOS

Příspěvek od CZDaywalker »

Dle meho se sekl proces updatovani biosu...což je dost velký problém...

Co jsem našel, tak je několik kroků - vše ale souvisí s tím, co je to za deska.
Některé mají CS s obnovou BIOSu v případě selhání.
Některé mají možnost resetovat BIOS přes kombinaci kláves při zapnutí PC.

Ale je potřeba si pročíst manuál k desce, popř. podívat se na stánky výrobce apod.
Každý výrobce to má jinak... :(
dafter
Nováček
Nováček

Re: BIOS

Příspěvek od dafter »

aka to je doska som napisal uz hore, manual som si pracital, nic k mojmu problemu som nenasiel :( neda sa tam proste jendoducho nahrat novy bios?
CPU: AMD Phenom x6 1100T BE - 4,2 GHz / CPUC: Noctua NH D-14 / GPU: Gigabyte GTX570 SOC core: 950MHz memory: 1050Mhz / MB: Asus-RoG Formula V / HDD: WD 1TB / PCU: Corsair AX650 / Case: CM-HAF 922 /
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“